Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 632
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 745
Скрит текст:
Цитат
В какъв смисъл са започнали с жлъчка?

Така ми разказа една сестра в болницата, че при всеки започва по най-различен начин, не само със симптоми на настинка, а всякакви. Защото ММ два дни преди хремата, го заболя кръста, стара дископатия и се чудехме дали това не е бил първия симптом при него, преди хремата. Дископатията после го скова много тежко. И сестрата каза, че най-вероятно това са първите симптоми при ММ - болката в кръста и даде пример с жена с болна жлъчка, че това е било при нея , заболяла я жлъчката.  Не зная повече.

Възможно ли е човек, който да кажем не се е възстановил напълно от Ковид да го хване отново вируса
Скрит текст:
по това същото време и всичките симптоми да започнат отново? Освен, че кашлицата му леко се увеличи има и гърлобол, който за момента не се повлиява от трахизан.

Лекари ми казаха, че 3 месеца сме предпазени от нова зараза.
Като се прибрах от болницата , май се простудих след банята, постоях на отворена врата с мокра коса. Болки в гърлото , хрема , Т37,3 за около 3 дни. ЛЛ каза, че не е от КВ, а си е обикновена настинка.

И на мен ми се иска някак да поддържам този имунитет активен, като се срещам с малки дози вирус. Но се чудя как мога да го направя. Питах лекар, било много рисково при мен. Ми то рискове отвсякъде. Казват възстановяването е от 3 до 6 месеца, а имунитета само 3. Много е кратко. излиза, че още не си се възстановил, а може да те лепне отново.
Ми не искам да живея пак в затвор, какво като не съм излизала никъде от месеци. Ясно ми беше, че зарази ли се ММ и аз ще се заразя. Сега, ако успея да поддържам имунитета активен, това е някакъв шанс да ме предпази от повтаряне, така си мисля. А и не се знае как бих го изкарала, ако ме повтори. Сега не беше много леко.

Не е само 3 месеца имунитетът, поне 6 е, според новите проучвания и 8 месеца.

# 23 746
@Diorela вместо да търсиш някакви "срещи с вируса" по-добре се ваксинирай по някое време след като се възстановиш.

# 23 747

В сходна ситуация съм! Изкарах го в лека форма през  м. февруари. Правих тест за антитела и резултата беше плачевен - никакви антитела. Възниква въпросът: Ако след боледуване нямам антитела, каква е гаранцията, че след ваксиниране ще имам такива? Да се ваксинирам ли? Зададох тези въпроси на няколко лекари, отговорите бяха разнопосочни. Един каза, че имам клетъчен имунитет, друг, че трябва да се ваксинирам веднага, третият - "Ваксинирай се да видим какво ще стане! Или ще направиш антитела, или не!"

И аз мисля, че ваксините не са разработени за този вариант. Ако решиш да пробваш да се ваксинираш, пиши, да видим "какво е станало." Simple Smile Аз за себе си решавам да не се ваксинирам, докато  няма отговори.

# 23 748
pehoko, лекарите, преди да се заразя, ми казваха, че при мен не е добре да се ваксинирам, заради тежката медикаментозна алергия, правила съм шок към лекарство, което не е алерген. Точно бях говорила с алерголозите да спра антихистамините и да направим тестове за алергия, когато се заразих.
Та този въпрос с ваксините, при мен остава отворен.

Gabito1504, да си жива и здрава! Тази новина звучи къде по-добре.

Честит празник на всички празнуващи днес !
А на всички боледуващи, ще го победим този гаден вирус, Свети Георги е победител, ще помага!

# 23 749
  • София
Диорела, стига си си правила експерименти! Какво ще му се срещаш пак с вируса, малко ли ти беше досега? Радвай се, че оцеля и не си подритвай късмета!

# 23 750
Кога  най-рано може да се направи тест за антитела?След преболедуванe.

# 23 751
  • София
Препоръчва се след около 40 дни от първи симптоми.
Аз обаче направих на 22-ри ден (точно преди да затворят есента) и имах почти двойно над референтната стойност, така че може и по-рано.

# 23 752
О, Andariel, въобще не си правя експерименти с такива неща. Не си ме разбрала. Ще обсъдя тази идея с лекарите, които ме наблюдават и лекуват от няколко години и добре познават проблемите ми. Те са много добри лекари, в различни специалности. Преценката ще е тяхна, както дали все пак мога да се ваксинирам.  Никога не действам на своя глава без внимателна оценка от лекари. Здравето и живота ни не са шега и не бива да ги подценяваме.  Просто споделих какви мисли ми минават, нали тик си споделяме - опит, страхове, въпроси и т.н. Но се съмнявам, че е възможно без контролирана среда с малки количества вирус, защото ако са по-големи, човек може и да се разболее отново.
Дори в болницата ги научих да държим прозореца винаги открехнат, за да намалим насищането на вирусите във въздуха и да не си ги зобваме непрекъснато, да има винаги пресен въздух, богат на кислород. И знаеш ли, в нашата стая възстановяването вървеше доста добре, в сравнение с други стаи, където не държаха отворен прозорец. Може и да няма връзка, но може и да има.

Наистина се радвам на късмета, че за сега нещата се оправят, въпреки всичко до тук. Дано и възстановяването, което ми предстои, да продължи все така. Боря се, не се давам, шегувам се, смехът също лекува. Взети са всички предпазни мерки при мен, защото съм с много висок риск от тромбози, преживяла съм няколко сериозни, а и съм с  проблеми с белия дроб от преди КВ и ме водят много високо рискова.

А колкото до късмета, от 5 години оцелявам, благодарение на него и на внимателната оценка и действия на лекарите. Винаги си казвам, че и това ще мине, и с това ще се преборя и няма да се дам и не допускам да се срина и обезверя. Затова и в темата се опитвам да вдъхвам кураж на останалите. И съм много благодарна за всичко!

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 08:11 от Diorela

# 23 753
Препоръчва се след около 40 дни от първи симптоми.
Аз обаче направих на 22-ри ден (точно преди да затворят есента) и имах почти двойно над референтната стойност, така че може и по-рано.
Благодаря.
Може да направя домашен тест.

# 23 754
  • София
Diorela, аз сама си заявих, че искам преглед, ЕКГ и ЕхоКГ, още при записването на часа за кардиолог. Иначе перикарден излив се вижда и на скенер на гръден кош.

Аз пък съм от тези само с Авирон и витамини и ако не беше цялата тази патардия около короната, хич не бих и обърнала внимание на някакъв лек синузит с частична загуба на обоняние за няколко дни, без тест нямаше как да го разгранича. Е, след + теста започнах да се вглеждам във всичко и имах също сърцебиене и замайване, но при други обстоятелства спокойно и това бих подминала.

# 23 755
svetla81, благодаря.  Така ще направя и аз, ще го направя другата седмица, че тази много празници се събраха.  А и трябва на кожен и биопсия да ходя заради раничките. Ох, няма ли край това ходене по лекари...
А този вирус е толкова непредсказуем, въобще не може да се прогнозира развитието, при млади и здрави хора удря тежко, възрастни и болни се оправят леко. И науката още не може да установи кога и какво да се очаква. Всичко е до късмета на човека. Затова пожелавам на всички късмет!

# 23 756
Здравейте и от мен отново. Честит празник на всички. Не съм писала отдавна в темата, но всеки ден ви чета и съпреживявам с Вас и радостта от излекуването,  за съжаление и страданието от тежките загуби на някои от съфорумките. При нас за щастие нещата се развиха благоприятно и вече с ММ сме добре. Вчера си направихме кръвни изследвания. Всичко е в норма. Исках обаче да се консултирам с Вас относно стойността на феритина на ММ - в норма е, но е до горна граница - 225,64 при реф. 21.81-274.66.  Трябва ли да пие някакъв медикамент. Иначе Д- димер  е 13 ( мислите ли че вече трябва да спре аспирин протекта). И последно да Ви се оплача - аз на 49 ден съм с едва 344, 20 антитела ( изследването е правено в Рамус ), а ММ, който беше с двустранна пневмония в болница на 47 ден с 528,40. При тази ситуация сме решили да се ваксинираме възможно най-скоро.... въпреки че ЛЛ на ММ му е казал след 6 месеца най-рано, а аз с моя ЛЛ още не съм говорила. Какво мислите по този въпрос?

# 23 757
valia86, радвам се за вас! В интервю, акад. Богдан Петрунов, един от най-големите имунолози, посъветва преболедувалите да не бързат с ваксините, че по-рано сложена ваксина, може да предизвика май каза цитокинова буря, но не съм сигурна, не си спомням добре. Помня, че каза не по-рано от 4 месеца и след тест.

# 23 758
Пак започнаха да се покачват новите случаи. За последното денонощие са починали над 160 души.

Казах ви, че тази гад няма да приключи толкова бързо. Сега след празниците ще има ръст на случаите. Не е изключено на есен да имаме четвърта вълна. Говори се за индийска мутация.

# 23 759
Някой има ли представа, могат ли да се правят някакви изследвания при фраксипарин, с които да се следи колко е разредена кръвта?

Общи условия

Активация на акаунт