Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 289
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 120
Благодаря аптекарката ми каза да си избера измежду стрепсилс , трахизан и едни червени таблетки, но им забравих името . Видях че тук обсъждате и реших да попитам 🙂

# 24 121
Както са писали преди мен, трахизан е удачен избор при гърлобол. Не подценявайте обаче ковид! Той не рядко започва с дразнене и болки в гърлото!

# 24 122
  • София
Здравейте, от 2 дни ме боли гърбът, но не е схващане, а болка в 2-3 точки и сякаш някой дълбае с шило там. Невробекс дали ще свърши работа или да пращам човек за Милгама или Уримил? Не мога да спя, не мога място да си намеря. В нормални ситуации минава с масаж, но в сега е неприложимо.

# 24 123
  • София
Здравейте, от 2 дни ме боли гърбът, но не е схващане, а болка в 2-3 точки и сякаш някой дълбае с шило там. Невробекс дали ще свърши работа или да пращам човек за Милгама или Уримил? Не мога да спя, не мога място да си намеря. В нормални ситуации минава с масаж, но в сега е неприложимо.
Невробекс не помага изобщо...

# 24 124
Милинка, пробвай с Диклак да го намажеш. На мен ми е помагало, на други също. Вземи малка опаковка за проба, облекчава такива болки мисля. Поне няма да навреди.

# 24 125
  • София
Имах силни болки в гърба , когато карах Ковид. Точно една точка ме болеше и мъжът ми ми сложи вендуза на мястото. На следващия ден изкарах кървава храчка, но се оправих.

# 24 126
  • София
Има едни пластири, които се лепят и помагат. Попитайте в аптеката

# 24 127
Здравейте Simple Smile
И аз да питам дали са добри тези антитела, че при личната ще ходя идната седмица, а ми тръпне.
1930    BAU/ml    при референтна област      0 - 33.80  - Метод CLIA
........
Къде е правен теста ?
в Бодимед, Стара Загора.

# 24 128
  • София
Благодаря на всички! Засега ще се огранича с вендузите и диклак-а, че ги имам вкъщи. Таях надежди за невробекса, но явно е слаб. Иначе да, чувствам се разбита и с температура, но болката в гърба е нещото, което мира не ми дава.

# 24 129
Пишете за херпеси. Днес бях на кожен лекар и моите рани се оказаха херпес. Има един доста добър метод - да се намаже херпеса с катран. Сгъва се хартийка на фуния, връхчето на широката част се подпъхва навътре, да се подравни фунията и се подпалва отвътре. Поставя се изправена на порцеланова чиния да поизгори малко и се отделя пепел и катран - той е жълто-кафяв. Още докато е топъл и мек ,се обира с чист пръст и се намазва херпеса. Затваря го и минава бързо.

А крампи имате ли? аз се побърках, тази вечер пак са непрекъснати, от 5-6 ч. вечерта, непрекъснато ми се свиват,  изкривяват и схващат пръстите - ръце, крака, къде ли не ми се схвана. Лекарите все ми увеличават магнезия, пия от 20 дни вече, а крампите - и те се увеличават с магнезия...

# 24 130
Пишете за херпеси. Днес бях на кожен лекар и моите рани се оказаха херпес. Има един доста добър метод - да се намаже херпеса с катран. Сгъва се хартийка на фуния, връхчето на широката част се подпъхва навътре, да се подравни фунията и се подпалва отвътре. Поставя се изправена на порцеланова чиния да поизгори малко и се отделя пепел и катран - той е жълто-кафяв. Още докато е топъл и мек ,се обира с чист пръст и се намазва херпеса. Затваря го и минава бързо.

А крампи имате ли? аз се побърках, тази вечер пак са непрекъснати, от 5-6 ч. вечерта, непрекъснато ми се свиват,  изкривяват и схващат пръстите - ръце, крака, къде ли не ми се схвана. Лекарите все ми увеличават магнезия, пия от 20 дни вече, а крампите - и те се увеличават с магнезия...
Да не е страничен ефект от някое лекарство? Аз имам напоследък, но рядко, понеже имам и разширени вени и ми е суха кожата на краката си купих магнезиево олио и мажа локално отвреме навреме. Може би имате силен недостиг и на нещо друго, днес ще стана банална но преди няколко страници писахме да се комбинира с витамин Б. Аз имам и аритмия, заради която когато я усетя ми дават магнезий, изследвала съм го и е леко поднормен обикновено. Една статия http://www.fitnesman.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0 … %BD%D0%B8-%D0%BA/

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 00:21 от Sparkles

# 24 131
  • София

А крампи имате ли? аз се побърках, тази вечер пак са непрекъснати, от 5-6 ч. вечерта, непрекъснато ми се свиват,  изкривяват и схващат пръстите - ръце, крака, къде ли не ми се схвана. Лекарите все ми увеличават магнезия, пия от 20 дни вече, а крампите - и те се увеличават с магнезия...
Аз съм пила едно време 3-пъти по 3 на ден Simple Smile Изписвали са ми го през бременността не за Ковид, но пак... Имай впредвид, че се влие от желязосъдържащи препарати и от млечните май Simple Smile

# 24 132
Четохме сега в нета с ММ, май и с калция са във връзка.
Зная за вит В, аз съм с мутация, не усвоявам фолиева, от там и В12 е в дефицит, увеличен хомоцистеин, а той е рисков маркер за ССИ , т.е. за тромбози. Затова и ме държат още на високи дози фраксипарин и в къщи.
Цяла година не пих, за да ги изследвам пак на чисто и да започна схемите на прием. Че локдауна м.г.  ми провали изследванията по схемата на прием.  Мислех след пика да ги изследвам, но сега пак трябва да изчакам, заради медрола и др. лекарства, поне да ги спра.
Май ще трябва да издържа и това някак, докато ги изследвам, Със сигурност са ми в дефицити.

# 24 133
По време на вируса и след него ме болеше в плешката на 4 пръстa от гръбнака вляво беше много болезнено, при натискане на точката болката намаляваше, имах и напрегнатост в точки под мишницата и понеже знам от скенер че имам и шипове, реших че нещо се е обострило. Ако потърсите схема на тригерни точки при мен съвпадаше с такива напрегнати точки. На три пъти се обостря и се уталожваше от нестероидни противовъзпалителни за пиене + витамин Б комплекс. Мажех с каквото се сетя - профенид, анестезиращ спирт, гел с конски кестен. След първоначална паника че е сърцето или белия дроб, реших че е просто схващане и третирах като такова. Имах чувството че се въртя в някакъв странен кръговрат и няколко месеца върпеки че не бях болна не се чувствах във форма. Например се появваше от нищото гадна задна хрема, после зверски запек, после схващане на гърба , после седмица добре и после пак подред. Също световъртеж и тръпнене на краката (такива никога преди не съм имала), крампи и тежест в краката.
А някой да има странна миризма на изпражененията, моите от няколко месеца ми миршат на амоняк или нещо такова, подобно на риба. Много странно. Отделно не мога да започна никаква диета и ме гони зверски апетит и съм като плондер от месеци насам, цялата ми воля се е изпарила.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 07:17 от Sparkles

# 24 134
За неврологични болки и схващания много помага мазане със спиртен извлек на кокиче (нивалин)

Общи условия

Активация на акаунт