Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 773
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 29 280
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ай честита ми нова карантина! Тестът ми е положителен. То реално 10 дена изолация минаха. Сега какво? Трябва да ми се обадят от РЗИ или аз трябва да им се обадя?

Аз се научих, че от чакане за тест няма файда. И хем аз отидох пет дена по-късно. Нямах симптоми, но си беше ясно, че няма как да се опазя.

# 29 281
Аз от вчера съм със хрема. Кихам непрекъснато и ми тече носа. Дали има шанс това да е ковид и кога мислите е най- подходящо да си направя антиген тест. Трябва ли да чакам още 2 дена или утре да го направя.  Други симптоми нямам.

# 29 282
Беба, ваксинирана ли си? Не за друго, питам защото може да си го караш безсимптомно. От любопитство.
Не съм ваксинирана.

# 29 283
Здравейте! Какво мислите, имам ли достатъчно антитела?

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (AU   H    352.5       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (BAU   H    50.06       BAU/ml    < 7.1 (-) negative; >7.1 (+) positive

# 29 284
  • Другата България
Аз от вчера съм със хрема. Кихам непрекъснато и ми тече носа. Дали има шанс това да е ковид и кога мислите е най- подходящо да си направя антиген тест. Трябва ли да чакам още 2 дена или утре да го направя.  Други симптоми нямам.
Предвид, че се взима от носа - секрета, аз лично смятам, че утре не е рано.

# 29 285
Не е рано, щом има кихане и хрема.
Не разбирам тези със симптоми и отрицателни тестове от какво се шашкате? Купете си по един от аптеката и след 3-4 дни се тествайте пак. Стига сте откачали, ще се поболеете от притеснения. Наплашиха хората до степен такава, че като чуят ковид да го възприемат като рак в последен стадий.

# 29 286
За чужденец в Словакия - гугъл преводача е невероятен помощник. Дори и с непопулярни езици, не само като текст, а и като звук. Ако е само текст, може да се изтеглят на Wi-Fi нужните езици и после да се ползват офлайн. За звуков превод трябва Интернет. Ето моите лични впечатления от чужбина:
1. Преди доста години в Румъния, мобилния нет беше не много популярен. Половинката се опита да си счупи ръката, скимти като пребито куче. Влизаме в аптека в малко градче. Младата аптекарка не знае какво е това английски. Пиша на телефона, той превежда, подавам ѝ телефона и спасихме положението.
2. 2019 в Босна, спим в къщи за гости и апартаменти. Във Вишеград  хазяите говореха само сръбски, нямахме проблеми да комуникираме с тях. Но дойде Мадагаскар ка с френски паспорт. И на въпроса ми как се разбират, хазяинът показа телефона. В Мостар хазяйката не успя и дума български да разбере. Връчи ми телефона да си избера моя език и така разговаряхме през чичко Гугъл.
Дано човекът да няма сериозни проблеми и да се оправи.

# 29 287
Здравейте!Направихме си пср с мъжа ми.Аз излязох отрицателна,а той положителен.Възможно ли е това и какво значи?Че аз вече не отразявам или ...нз..Аз бях болна  2дни преди него.
А сега и аз ли съм под карантина.Много се обърках,много ме е страх и това че няма информация никъде за нищо.
А дали има някъде такива телефони за психологическа помощ?
На ренгена снимките са добре.
При кръвните всичко в норма.Единствено разминаване -При мен с-реативния протеин е 6,25 при норма 5.
При него 22Суе при норма 12.

# 29 288
  • Пазарджик
Здравейте момичета, аз съм малко в паника. Днес следобед ми стана ужасно зле. Всичко започна да ме боли, започна да ми се гади. Имах Т 37,5. Взех си парацетамол че ми беше много зле. Сега е към 38 въпреки хапчето. Дали ако си направя бърз тест от аптеката ще ми покаже. Карах ковид през март доста леко.

# 29 289
  • Другата България
Здравейте момичета, аз съм малко в паника. Днес следобед ми стана ужасно зле. Всичко започна да ме боли, започна да ми се гади. Имах Т 37,5. Взех си парацетамол че ми беше много зле. Сега е към 38 въпреки хапчето. Дали ако си направя бърз тест от аптеката ще ми покаже. Карах ковид през март доста леко.
През март с тест ли беше потвърден теста?
Тествай се, да.
Здравейте!Направихме си пср с мъжа ми.Аз излязох отрицателна,а той положителен.Възможно ли е това и какво значи?Че аз вече не отразявам или ...нз..Аз бях болна  2дни преди него.
А сега и аз ли съм под карантина.Много се обърках,много ме е страх и това че няма информация никъде за нищо.
А дали има някъде такива телефони за психологическа помощ?
На ренгена снимките са добре.
При кръвните всичко в норма.Единствено разминаване -При мен с-реативния протеин е 6,25 при норма 5.
При него 22Суе при норма 12.
И ти си под карантина, ако те подаде съпруга ти, а е редно да го направи.
Според мен и ти си с ковид, няма от какво да се притесняваш, щом снимките са добре.
Свържете се с ОПЛ за терапия, и най-важното - не се притеснявай.
Паниката е лош съветник.

# 29 290
Здравейте, момичета!

Да се представя накратко - от много години следя този форум, но се регистрирах съвсем наскоро. Първо - форумът е прекрасен, вие - също! Тук съм откривала много полезна информация, мнения, гледни точки, от които съм се поучавала или не.

Включвам се за да пожелая на всички много здраве и спокойствие! Не само по въпроса, засегнат в конкретната тема, а и попринцип. С риск да се повторя - без значение от случващото се - да се съхраниш психически наистина е от огромно значение в това “лудо” време - бреме. И само да вметна - трудно е. Наистина е трудно.

Работя в сферата на здравеопазването и съм привърженик на мерките. Да, знам, че чрез тях хората се лишават от удоволствия, хората се лишават от доходи ( но тук въпроса опира до готовността на държавата да подпомогне упоменатите ), но в крайна сметка здравето е най - важно и когато то е налично - тогава вече удоволствията са пълноценни.
Всеки може да устиска 14 дни без да посещава кафета, ресторанти и т.н. Няма да забравя как при първите мерки изведнъж всички станаха планинари, спортисти и т.н, но явно това е народопсихологията - когато е забранено най - се сещам да го правя.
Или нарушаването на елементарните чисто човешки права - когато някой се пази да му обясниш колко глупав е всъщност, защото видиш ли - вируса е конспирация и реално го няма, защото човек, за който света е обозримото от прозореца на Люлин 11 е най - видния умник и той така твърди. Без да се замисли, че загиване от приятелски огън пак е загуба.

- та - моля ви, невярващи, ако четете това -
понеже очите са по - достоверен източник на информация... Моля, заповядайте като работещи в някоя от сферите на здравеопазването.
В "нормално общество", в момент на криза - човешко е поне да не се пречи с отровни мисли, мътейки душите на угрижените и покрусени хора. Бъдете разумни! Бъдете Човеци!

Извинявам се ако някому словоизлиянието ми е дотегнало, но то е продиктувано от най - добри чувства!

Пожелавам на всички ви най - хубавите мигове тепърва да предстоят, а вие да ги посрещате в крепко здраве!

# 29 291
  • Пазарджик
Да с ПСР тест, загуба на вкус, обоняние и лека кашлица.
Някой имал ли е повръщане като симптом сега?

# 29 292
  • Другата България
Да с ПСР тест, загуба на вкус, обоняние и лека кашлица.
Някой имал ли е повръщане като симптом сега?
Аз днес правих антигенен заради контакт с положителна.
Също го карах през март.
В лабораторията ми казаха, че досега повторно заразен от март няма.
Но това разбира се, нищо не значи.

# 29 293
  • Варна
Има болни от ковид с гадене, повръщане и температура, има и стомашни вируси със същите симптоми. Тест ще покаже какво е.

# 29 294
Щом са се появили симптомите тестът трябва да покаже. Затова веднага тест. Сега да питам. Докато не получа обаждане от РЗИ и полиция подлежа ли на проверка? Щом си положителен значи си заразен нали?

Общи условия

Активация на акаунт