Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 599
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 135
bibi_bibi, не случайно карантината за контактен е 10 дни. Преди това, ако нямаш симптоми, няма смисъл да си правиш тест, ще е отрицателен. Можеш да вземеш примерно вит. Д ( вигантол). Не ми е известно, да има превантивни мерки, които да предпазят. Единственото за което съм чела, е алергодил ( азеластин) спрей за нос, но нямам представа дали наистина действа.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Tri-chesto-sreshtani-anti … tu-vi_161352.html
Цитат
Установено е, че сред трите лекарства азеластинът потиска вируса SARS-CoV-2 в доза, която е по-малка от количеството, предписвано като назален спрей.

# 30 136
Ох, а как ми се пуши една цигарка... Тази липса на вкус и обоняние е ужасно странна. Ям и все едно дъвча балатум. А мозъкът ми постоянно дава нареждане, че е гладен.
Днес ми звъннаха от РЗИ. Питаха дали съм ваксинирана, казах да. Има ли някъде статистика на болните след завършена ваксинация?

# 30 137
bibi_bibi, сега видях, как така детето хем е болно от ковид, хем няма симптоми?

# 30 138
  • София
Ох, а как ми се пуши една цигарка..
Ами....защо не пушите?

# 30 139
Д димер не се поема от здравната каса.
В КОВИД зоната не знам.

# 30 140
  • София
Д димер не се поема от здравната каса.
В КОВИД зоната не знам.

В ковид зоната не се плаща. Края на април съпруга ми беше с ковид. Ходихме по спешност до ковид зоната на ВМА, снимката не беше добра и пуснаха кръвни изследвания, за да преценят дали е за хоспитализация. Три големи листа с формат А4 пуснаха, толкова много показатели не бях виждала. Д димер, също беше едно от тях. Не сме заплащали нищо!

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 20:57 от maidi

# 30 141
Благодаря за отговора! И още едно питане повечето от Вас прекарали те го знаете ли и откъде сте се зарази ли?

# 30 142
Аз знам.

# 30 143
  • Там,където се събуждам щастлива.
Благодаря за отговора! И още едно питане повечето от Вас прекарали те го знаете ли и откъде сте се зарази ли?
Да, знам. Жената е била със симптоми в онзи ден, но не признаваше вируса и беше дошла на една сбирка с ограничен брой хора. Нямахме близък контакт, защото беше поне 5 метра зад мен и въпреки това се заразихме 5 човека. Уви, тя почина, след като се шегуваше, че нямало вирус, защото една година не я е било хванало.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 00:24 от Не се сърди, човече

# 30 144
Аз не знам, но знам откъде се заразиха майка ми и приятелят ми.

# 30 145
  • София
Моят мъж казваше, че се е заразил на работа. Според мен е възможно и във фитнеса, или хранителен магазин. Аз се заразих от него, после баща ми, майка ми и детето. Сега свекърва ми- никъде не излиза и с никого не се среща, освен до магазина, където ходи. Та най- вероятно от там.

# 30 146
Утре трябва да излезе резултата от пср на сина ми. Ако е положителен как се действа? Уведомяваме ли ние лично някъде или лабораторията автоматично подава данни? Ако се окаже положителен всички в домакинството ли се карантинират  или само неваксинираните?

# 30 147
  • София
Автоматично се уведомява РЗИ. Карантината почва да тече от деня на взимане на пробата. 14 дена за болния/положителния, 10 за контактните. Няма значение имат ли ваксина или не.
Леко да минава.

# 30 148
Автоматично се уведомява РЗИ. Карантината почва да тече от деня на взимане на пробата. 14 дена за болния/положителния, 10 за контактните. Няма значение имат ли ваксина или не.
Леко да минава.

Благодаря!

Аз все се надявам да е отрицателен. Мислех, че тестът ще е готов в рамките на деня, но резултат все още няма...

# 30 149
bibi_bibi, сега видях, как така детето хем е болно от ковид, хем няма симптоми?

Доказано са болни цялото семейство с положителни пср тестове. Детето няма температура . Само лека кашлица

Общи условия

Активация на акаунт