Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 615
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 165
Пак се зачетох в статията на ECDC и се замислих. Има ли някой, който е боледувал тежко, с усложнения от ПКС и се е ваксинирал?
Коментарите за Т-клетъчен имунитет и връзката му с тежко протичане, ме карат да питам.
Цитат
Систематичен преглед на 61 проучвания показва, че увеличаването на тежестта на заболяването е свързано с по-стабилни, специфични за вируса Т-клетъчни отговори [3]
- това е за преболедували.
А за  ваксинираните пише следното:
Цитат
Докато е доказано, че ваксинацията води до стабилни Т -клетъчни отговори - паметта и ефекторната функция са демонстрирани срещу множество вирусни епитопи - значението на Т -клетъчните отговори за защита и чувствителност на ниво население, независимо от реакциите на В -клетките от паметта, остава неясно [3 , 6,8,9]
Замислям се, дали при един тежко боледувал, чийто Т-клетъчен имунитет е реагирал по-силно, има вероятност да реагира силно и след ваксина? Още повече, отговорът му е неясен при ваксинация.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 00:43 от Diorela

# 30 166
На баща ми на ПСР теста пишеше, че е делта варианта. Той нямаше температура и не мога да помогна.

Може ли да споделите коя е лабораторията (ако е в България)? За пръв път чувам за резултат от секвениране с резултат от PCR.

# 30 167
Забравих да ви питам нещо важно. Днес разбрах, че моя приятелка е с положителен тест от аптеката, утре ще прави ПСР. Живее с майка си, която е с много разклатено здраве и тя много се притеснява за нея. Мисля да ѝ предложа да дойде при мен да кара карантината, за да не зарази майка си. В този случай аз подлежа ли на нова карантина? Опасно ли е за мен да съм в постоянен контакт с новозаразен, при положение, че още се възстановявам?

# 30 168
Калина, щом живее с майка си най-вероятно я е заразила вече. И ако се карантинират при теб, а майка и междувременно се разболее... Ще може ли да смени адреса на карантина и да иде при майка си? Не мисля, че преболедувал подлежи на нова карантина поради контакт.
Диорела, много качваш летвата... Изобщо не можем да разсъждаваме по тая тема по която и учените не са наясно.

# 30 169
  • пустинята Гоби
На баща ми на ПСР теста пишеше, че е делта варианта. Той нямаше температура и не мога да помогна.

Може ли да споделите коя е лабораторията (ако е в България)? За пръв път чувам за резултат от секвениране с резултат от PCR.
В България е правен ПСР теста, в провинцията в частна болница.

# 30 170
Калина, щом живее с майка си най-вероятно я е заразила вече. И ако се карантинират при теб, а майка и междувременно се разболее...

Не е задължително, тя днес се върна, не беше при майка си, сега се е изолирала в отделна стая. Баща ми беше контактен с мен, с майка, не го хвана, Слава Богу. Ако майка ѝ се разболее, ще сменим адреса на карантината или ако не може, ще отида аз. Поне аз мога да излизам свободно, ако се наложи да се ходи по лекари. Просто го обмислям като вариант, още не сме обсъждали с нея нищо.

# 30 171
Бронз, симпатизирам на страховете и болката ти. Обаче да кажеш, че си решила да се преглеждаш, щото видиш ли било безплатно и си плащаш осигуровките, ми се струва ....не искам да бъда груба, затова ще кажа без предметно. И понеже разни хора им е безплатно, ходят в спешното и ги хоспитализират за ден два, хранят ги и им пускат кръвни излседвания (доста преди Ковид). Мисля че повечето тук симпатизираме на теб и съпругът ти ВЪПРЕКИ коментарите ти, които, честно, мен ме хвърлят в "шах". Да беше казала, че не се чувстваш добре и те е обзела паника и затова си решила да се изследваш, да беше казала, че си притеснена финансово и не можеш да си позволиш безкрайното много прегледи и заплащане на изследвания и лекарства по повод това че сте болни, мисля, че никой нямаше да каже и дума. Но да кажеш, че си се изследвала, защото е безплатно и след това да "ревеш", че си позитивна, карантинирана за още 14 дена и на всичкото отгоре да обясняваш, че тестовете са фалшиви...
Не ходя в спешното защото е безплатно.Исках да отида в ковид зона за изследвания,към които се ориентирах четейки тук.Исках да се погрижа за здравето си.Защото вируса е непредвидим и може и нищо да ти няма а снимката и кръвните да излязат лоши.Явно ако бях платила 100лв за всичко щях да съм по хубава...
Относно това кой е беден и богат..мисля че има достатъчно богати хора"сметкаджии"...Вие защо не плащате на ЛЛ 30лв преглед а плащате 2,90...Ами да почнем всичко да плащаме.
Един от двата ми теста е фалшив/защото са различни/Това не подлежи на
коментар.Не съм единствената с фалшиви резултати.Случаите са много и доста разнообразни.

# 30 172
  • София
Стига вече, Бронз е достатъчно наплашена и объркана! Не й помагате така!

# 30 173
Бронз, симпатизирам на страховете и болката ти. Обаче да кажеш, че си решила да се преглеждаш, щото видиш ли било безплатно и си плащаш осигуровките, ми се струва ....не искам да бъда груба, затова ще кажа без предметно. И понеже разни хора им е безплатно, ходят в спешното и ги хоспитализират за ден два, хранят ги и им пускат кръвни излседвания (доста преди Ковид). Мисля че повечето тук симпатизираме на теб и съпругът ти ВЪПРЕКИ коментарите ти, които, честно, мен ме хвърлят в "шах". Да беше казала, че не се чувстваш добре и те е обзела паника и затова си решила да се изследваш, да беше казала, че си притеснена финансово и не можеш да си позволиш безкрайното много прегледи и заплащане на изследвания и лекарства по повод това че сте болни, мисля, че никой нямаше да каже и дума. Но да кажеш, че си се изследвала, защото е безплатно и след това да "ревеш", че си позитивна, карантинирана за още 14 дена и на всичкото отгоре да обясняваш, че тестовете са фалшиви...
Не ходя в спешното защото е безплатно.Исках да отида в ковид зона за изследвания,към които се ориентирах четейки тук.Исках да се погрижа за здравето си.Защото вируса е непредвидим и може и нищо да ти няма а снимката и кръвните да излязат лоши.Явно ако бях платила 100лв за всичко щях да съм по хубава...
Относно това кой е беден и богат..мисля че има достатъчно богати хора"сметкаджии"...Вие защо не плащате на ЛЛ 30лв преглед а плащате 2,90...Ами да почнем всичко да плащаме.
Един от двата ми теста е фалшив/защото са различни/Това не подлежи на
коментар.Не съм единствената с фалшиви резултати.Случаите са много и доста разнообразни.
Да, Бронз, затова написах, че можеше да напишеш, че се притесняваш за себе си.
30 лв. не плащам на личен лекар, защото съ  здравно осигурена. Да си контактна, да имаш симптоми и да се съмняваш, че теста ти е фалшив...не знам.

# 30 174
  • Sofia
Пак се зачетох в статията на ECDC и се замислих. Има ли някой, който е боледувал тежко, с усложнения от ПКС и се е ваксинирал?
Коментарите за Т-клетъчен имунитет и връзката му с тежко протичане, ме карат да питам.
Цитат
Систематичен преглед на 61 проучвания показва, че увеличаването на тежестта на заболяването е свързано с по-стабилни, специфични за вируса Т-клетъчни отговори [3]
- това е за преболедували.
А за  ваксинираните пише следното:
Цитат
Докато е доказано, че ваксинацията води до стабилни Т -клетъчни отговори - паметта и ефекторната функция са демонстрирани срещу множество вирусни епитопи - значението на Т -клетъчните отговори за защита и чувствителност на ниво население, независимо от реакциите на В -клетките от паметта, остава неясно [3 , 6,8,9]
Замислям се, дали при един тежко боледувал, чийто Т-клетъчен имунитет е реагирал по-силно, има вероятност да реагира силно и след ваксина? Още повече, отговорът му е неясен при ваксинация.
Аз. Боледувах през ноември, с пневмония, над месец болнични. Не сьм влизала в болница, защото нямаше места, антитела - 11 800 /Абът/. През май - 6 600 антитела. След много умуване се ваксинирах в началото на август - повече се страхувах от ново боледуване, отколкото от ваксината. Не мисля, че реакцията на ваксината беше нещо нечувано - един ден бях парцал, вдигнах до 38.8 Т. При втората ваксинация беше малко по-продьлжително - ден и половина.

# 30 175
Бронз, защо трябва някой от тестовете ти да е фалшив? Звучи, все едно обвиняваш лабораториите в измама...
Първият е бил "фалшиво" отрицателен, това се случва, ако не е взета пробата в подходящ момент, например много рано или много късно, това е нормално, не е нечувано или някаква измама.
Освен това тестовете са правени през няколко дни, а не по едно и също време.

# 30 176
  • пустинята Гоби

В България е правен ПСР теста, в провинцията в частна болница.
Hope4C, влязох да проверя резултата, не пише варианта на вируса, моя е грешката. Той ми каза, че е делта варианта, явно диагностициран от лекарят му, а аз понеже му проверих теста онлайн съм смесила информацията.

# 30 177
  • Наблизо
Мама вече е с две дози,изкара го април.Първата доза реагира доста тежко ,ден и половина 38,5-40 градуса.Втората доза по -умерено и по-късо.
Имаше бронхопневмония ,две седмици беше доста зле,задух,висока температура и сатурацията й играеше много.

Броз,всичко ще е наред!

# 30 178
Мама вече е с две дози,изкара го април.Първата доза реагира доста тежко ,ден и половина 38,5-40 градуса.Втората доза по -умерено и по-късо.
Имаше бронхопневмония ,две седмици беше доста зле,задух,висока температура и сатурацията й играеше много.

Броз,всичко ще е наред!

Майка ми в момента е със същите симптоми .
На твоята майка вливаха ли ремдисивир? Как и мина лечението?
Много съм притеснена за майка ми..вече 2 дни и вливат ремдисивир,  но няма подобрение.  На кой ден може да очакваме подобрение ?

# 30 179
  • Наблизо
Не са й вливали нищо,пиеше два антибиотика,натаспин и не помня какво още.То тогава място в болниците изобщо нямаше,тя ходи на преглед в зелен коридор.. тогава диагностицираха пневмонията от ляво и на връщане като се прибрала усетила как нещо й се  освободило и почна да диша без този задух.

Общи условия

Активация на акаунт