Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 492
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 870
Моля за съвет, ако някой има информация.
Следва ли да се дава профилактично антикоагулант ( Аспирин протект) на преболедували почти безсимптомно деца в тийнейджърска възраст (16-17 години)?
Не успях да намеря нищо по темата.
Синът ми приема аспирин протект 1 мес., по лекарско назначение. Март го кара, 1 ден висока темп, мускулни болки, суха кашлица, изсл. не сме правили. На 15,5 год.

Стрина Калина, знайш колко си права за бинокъла - хубава работа върши по време на карантина 👀

Аметист, свиждане реално няма, торби с багаж се оставят на охраната, взима ги санитар и ги носи до Ковид отделението, навън багаж/за пране напр. / не се изнася. Информация от лекар, се получава по телефона. Така беше при нас, когато работех в Ковид преди година, и март, когато боледувах.
Нямам възможност да следя темата подробно, някой с впечатления за боледуващите ваксинирани?!

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:59 от mama irina

# 30 871
Днес бях в ковид зоната в Токуда за кръвни. Фрашканица. Отделението - пълно. Върнаха поне пет човека, докато чаках.

# 30 872
  • София
Здравейте, някой от вас или ваш близък да е пил органичен течен Германий по време на лечение от Корона вирус? Близък е в болница, има и пневмония вече, някак си не мога да разчитам само на лечението там като виждам каква е статистиката със смъртността в България. Какви добавки може да приема според вас? Специално за този Германий четох доста хубави неща. В болниците разчитат само на конвенционално лечение, а от ден на ден нещата се влошават..
Майка ми пи Хайде, беше болна миналата година ноември, ЛЛ и го изписа, но беше и попреминала тежката фаза, когато не можеше да стане от леглото, не е имала пневмония. Помня, че си купи и втора опаковка и нея я изпи, аз тогава за пръв път чух за тази добавка, но също четох добри неща.
Иначе тогава и бях изпратила цинк, витамин Д, фиброзим - пиеха в промишлени количества чай, включително си правеха често и от джинджифил, баща ми не се зарази, но бяха в отделни стаи, но с общ санитарен възел.
Да не говорим, че веднъж баща ми беше объркал маските и беше сложил за секунди на майка ми Grin

# 30 873
  • София
Синът ми приема аспирин протект 1 мес., по лекарско назначение. Март го кара, 1 ден висока темп, мускулни болки, суха кашлица, изсл. не сме правили. На 15,5 год.
Обадих се вчера на нашата ЛЛ - каза, че на деца под 18 години не се изписва антикоагулант при Ковид. Синът ми (17) го изкара няколко часа с Т под 38.0, леки болки в очите и бедрата и без кашлица. И ние не сме правили изследвания. Иначе 14 дни беше карантиниран сам и се чудеше какво да прави. Още първите дни след карантината започна с тежки натоварвания (9- часови преходи в планината), което ме притеснява все още. Не взима никакви лекарства. ЛЛ каза, че няма данни за тромбози при деца и възрастни под 25. Говорих с приятел детски кардиолог -каза месец след края на боледуването ( не знам, дали 14-тия ден се приема за край) да го заведа на проф. преглед.

# 30 874
Тая сутрин се събудих със запушен нос и се чудя нов вирус ли лепнах или си е от ковида.

# 30 875
  • София
От Ковида е. Мен ми се запушва носът  през седмица и ме драска гърлото от октомври до август. Найс, а?

# 30 876
И аз така предположих.. ама.. преди ми се запушва ше вечер само..

# 30 877
С какъв термометър си следите температурата?
Преди малко си е измерих.  На спиртния ми показа 37 , а на електронния 36,3 .. голяма разлика има
На кой термометър да вярвам ?
P.s. спиртния е падал веднъж на пода

# 30 878
  • София
Не знам на кой да вярвате, но почнете ли да мерите правете го само с един. Много зависи и какъв е електронни ви термометър.

# 30 879
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз бих вярвала повече на спиртния.
Всъщност той спиртен ли е, или е галиев?

https://www.emag.bg/termometyr-za-telesna-temperatura-termax-cla … 926/pd/DV0DSBMBM/

Трябва все пак да се види дали нещо не се е разместило при падането...

Честно казано, аз бих си купила трети термометър, но НЕ електронен.
На един свестен електронен не попаднах досега...

# 30 880
Не знам на кой да вярвате, но почнете ли да мерите правете го само с един. Много зависи и какъв е електронни ви термометър.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021624

Ето това е електронния...  купих го преди една седмица

# 30 881
Аз бих вярвала повече на спиртния.
Всъщност той спиртен ли е, или е галиев?

https://www.emag.bg/termometyr-za-telesna-temperatura-termax-cla … 926/pd/DV0DSBMBM/

Трябва все пак да се види дали нещо не се е разместило при падането...

Честно казано, аз бих си купила трети термометър, но НЕ електронен.
На един свестен електронен не попаднах досега...

Не е галиев.  Спиртен си е. Проверих

# 30 882
С какъв термометър си следите температурата?
Преди малко си е измерих.  На спиртния ми показа 37 , а на електронния 36,3 .. голяма разлика има
На кой термометър да вярвам ?
P.s. спиртния е падал веднъж на пода

С електронен и галиев следя аз. Показват еднакво.

Повечето хора, обаче, ползват електронния термометър грешно - вадят го, когато изпищи. В инструкциите на моя Омрон пише, че, ако температурата се измерва аксиларно (подмишница), се държи 4 минути независимо от сигнала.

Поглеждал съм го след сигнала и след 4 минути - има между 0,5 и 1,0 градус разлика, като отчетенето след 4 минути (по-високото) съвпада с галиевия термометър. Мисля, че сигналът важи само за ректално или орално измерване, не за подмишница както мерим по-често.

Скрит текст:
Ето този ползвам от 8-9 години: https://remedium.bg/omron-flex-temp-smart-digitalen-termometar-150132/p

Предната му част е гумена и е удобен. Показва последната измерена температура.
Съвсем прост е и отчита 1:1 като галиевия, ако се спазят инструкциите за време според мястото на измерване.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 14:40 от Hope4C

# 30 883
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз харесвам тези и по конкретно за децата ползвам този.
Електронни, бързи и ги вадя, когато изпищят.
Никога не съм имала разминавания

При електронния термометър е важно да се сменят батериите отвреме на време Simple Smile

# 30 884
Аз си ползвам живачните, най-точни са.

Общи условия

Активация на акаунт