Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 659
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 330
Синини съм виждала по тялото при ниски тромбоцити. Изследвай кръвта.

# 33 331
Момичета, възможно ли е да имам синини по цялото тяло в резултат на коронавируса? Днес забелязах, че имам много синини- по краката, ръцете, тялото. Странното е, че последните няколко дни имам и силен сърбеж навсякъде.
Възможно ли е да има връзка с Ковид? Утре ми е 20 ден от първите симптоми.
Да пиете Аспирин Протект, Натаспин или нещо подобно?
Може да е силно разредена кръв от лекарства като аспирин и др. или реакция от вируса или от антибиотик - тромбоцитопения - намален брой тромбоцити, според мен е добре  да се свържете се с хематолог и да направите ПКК.

# 33 332
Аз имах много синини като съзвездия по краката и ръцете дори 2 месеца след разболяването. Не мога да кажа кога се ограничи това положение до единични синини тук-там. Сърбеж непрекъснат имам и до днес (6+ мес.) на точно определено място близо до мишницата на едната ръка. На ходилото и около него периодично продължават да се появявят ситни пъпчици които много сърбят, но и без тях често ме сърби. На същото ходило има периоди когато ми се лющи кожата, но това не мога да контролирам. Пак на същото ходило кожата стана някак твърда и дори по време на баня не омеква и въпреки, че ползвам пила за ходила не успявам да почистя мъртвата кожа. Обаче в някакъв момент тя се лющи на парчета от зоната около пръстите. Надявам се в някакъв момент тази неприятност да свърши.
Не ми е била силно разредена кръвта, защото при убождане или порязване нямаше кървене. Само 2-3 капчици и спира дори и когато порязването беше дълбоко.

# 33 333
Синини съм виждала по тялото при ниски тромбоцити. Изследвай кръвта.
И аз знам, че това се появява при ниски тромбоцити. А за високите някой знае ли, чувал ли е нещо?

# 33 334
Да ви попитам на мой познат са изписали тромбекс , на майка еликуис, освен цената друга разлика има ли в действието .

# 33 335
Да ви попитам на мой познат са изписали тромбекс , на майка еликуис, освен цената друга разлика има ли в действието .
Знам, че тромбекс е много препоръчван, но трябва да се види как е кръвта

# 33 336
Николова, трети ден питаш.
Да, има много хора с високи тромбоцити, и висок Ддимер след Ковид.
Проследява се, пият се предписаните кръворазреждащи, и до няколко месеца се нормализират нещата.
И още сто пъти да питате, няма кой да ви каже нещо по-конкретно.

Синините пък може да са от ниски тромбоцити. Могат да спаднат пак от прием на кръворазреждащи, инфекция, прекарано заболяване.
Всеки организъм реагира различно.

Тромбекс и Еликвис са с различно действие, за еднакъв проблем. Не бих заменила едното с другото.

# 33 337
  • София
Пия Аспирин Протект вече 20 дни, да. И антибиотик пих, но свърши преди седмица. Цял набор от витамини и добавки също пия по предписание от лекар.

Синините са от аспирина значи... За момента най-вече ме притесняват синините и сърбежът навсякъде по тялото.

Ако си пусна ПКК и резултатът покаже ниски тромбоцити, какво реално е лечението?

# 33 338
Николова, трети ден питаш.
Да, има много хора с високи тромбоцити, и висок Ддимер след Ковид.
Проследява се, пият се предписаните кръворазреждащи, и до няколко месеца се нормализират нещата.
И още сто пъти да питате, няма кой да ви каже нещо по-конкретно.

Синините пък може да са от ниски тромбоцити. Могат да спаднат пак от прием на кръворазреждащи, инфекция, прекарано заболяване.
Всеки организъм реагира различно.

Тромбекс и Еликвис са с различно действие, за еднакъв проблем. Не бих заменила едното с другото.

Много ви благодаря за отговора, макар и груб. Реално Вие сте първия човек, който ми отговаря. Всеки пише тук с проблемите си и иска да сподели. Виждам, че не съм единствената с такъв проблем, можехте и по-кротко да отговорите.

# 33 339
Тромбекс разбива тромбите, еликвис разрежда кръвта. И двата варианта се прилагат при повишен риск от тромби, лекарите преценяват кое и в какви дози е подходящо.

Роузи, погледни и в бг сайтовете, например във фрамар. Може да разбереш, че фраксипарин са инжекции и не се пият. А страничните ефекти са по време на поставянето.

Бронз, заведи мъжа ти на невролог, най-добре в болница, а не лекар, който не е болничен, вземи направление. Потърси и дали във Варна има място за пост ковид лечение.

# 33 340
Габи, на твое място бих спряла Аспирина, и провери нивото на тромбоцитите.

Николова, съжалявам, не исках да прозвуча грубо. Наистина имам познати с висок Ддимер и тромбоцити след Ковид. В зависимост от нивата и проблема, и лекаря, пият различни неща, някои Аспирин Протект, други Еликвис или Ксарелто. Просто това е лечението на това състояние, и се случва често след Ковид. Отнема няколко месеца, и редовни изследвания за проследяване на нивата.

# 33 341
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, знам, имам близки, които сами си го поставят

Разконцентрирана съм, защото работя и чета едновременно

Ето от тук е цитата

# 33 342
Габи, на твое място бих спряла Аспирина, и провери нивото на тромбоцитите.

Николова, съжалявам, не исках да прозвуча грубо. Наистина имам познати с видок Ддимер и тромбоцити след Ковид. В зависимост от нивата и проблема, и лекаря, пият различни неща, някои Аспирин Протект, други Еликвис или Ксарелто. Просто това е лечението на това състояние, и се случва често след Ковид. Отнема няколко месеца, и редовни изследвания за проследяване на нивата.
Да, разбирам ви. Пиша 3 дена, защото никой не е споделял за това. Постоянно чувам за други странични ефекти, повечето едни и същи при хората, а този мой проблем не го откривах при никого. Започнах да се притеснявам като чета в нета за високите тромбоцити и исках да установя и други хора дали имат този проблем и кога евентуално им е отшумял. Както някой говорят за д-димер, за сърбежи, така и аз исках да чуя за моя проблем. Това е. Благодаря

# 33 343
Фраксипирин на база преглед по телефона, без изследвания, на човек без предшестваща история, нормално ли е да се изпише? Не че го има в аптеката де.

# 33 344
Фраксипирин на база преглед по телефона, без изследвания, на човек без предшестваща история, нормално ли е да се изпише? Не че го има в аптеката де.
Не

Общи условия

Активация на акаунт