Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 071
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 690
  • Другата България
При отпадналост и обилно изпотяване, дори и без температура, за мен рентгенографията е задължителна.
Което не значи, че карам когото и да било да прави, казвам аз какво бих направила за себе си и близките си.

# 33 691
Даяна, аз при такива симптоми щях да направя снимка.

# 33 692
Аз не съм правила снимка, но и късно се хванах, че е ковид, та реално като ме карантинираха вече бях на може би втора седмица от разболяването. Даже съм сигурна, понеже цяла седмица се чувствах доста зле, ходих на лекар, но никой не се усъмни за ковид. Бях при родителите ми две седмици и не се чувствах добре цялата втора седмица. На тях им нямаше нищо. Когато се прибрах в София и се оказах положителна, веднага изпратих всички на тестове. Майка ми предишната вечер я втресло. И тя се оказа положителна, както и приятелят ми. Баща ми и брат ми се разминаха, а хем контактни, даже с брат ми 3 часа оътувахме заедно в колата преди да разбера, че съм с ковид. Натръшкала съм ги аз.

# 33 693
  • София
А къде да отида?
В 22 ро ДКЦ ако си без записан час правят ли и преглеждат ли?
Цял ден ли може да се отиде?
Чака ли се много?

# 33 694
  • sofia
А къде да отида?
Чака ли се много?
Остави 22 ДКЦ, не става. Отиди в Софиямед. От 12,30 до 14 ч имат ковид коридор на образната диагностика.

# 33 695
  • София
А къде да отида?
Чака ли се много?
Остави 22 ДКЦ, не става. Отиди в Софиямед. От 12,30 до 14 ч имат ковид коридор на образната диагностика.
А след снимката дали ще ме прегледат?
Има ли кой да я разчете?
Всеки ден ли е този коридор?
За да отида на РЗИ ли трябва да звънна и да уведомя,че отивам на преглед?

# 33 696
  • sofia
Там предлагат изследвания ковид пакет - преглед от лекар, кръвни изследвания, образна диагностика - рентген или скенер. След като ги направиш се връщаш при лекаря, той ги разглежда, тълкува и назначава/променя лечението.

# 33 697
И имай предвид, че са платени, че онзи ден една позната беше в шок, защото си мислела, че е безплатно.

# 33 698
  • София
Колко струват?
Аз разбрах,че снимката е 45 лв.
Не може ли само снимка и преглед,без другите изследвания и пакети?

# 33 699
  • sofia
Колко струват?
Аз разбрах,че снимката е 45 лв.
Не може ли само снимка и преглед,без другите изследвания и пакети?
Със сигурност снимка само може, но за преглед не знам.
Аз си правих скенер, не рентген и ми излезе доста по-скъпо.

# 33 700
Това е кощунство - значи хвалби, хвалби .. то коридори, то пари на ЛЛ и накрая ако искаш преглед пак плащаш ..
И седнал да ми говори Стойчо, че хората били безотговорни

# 33 701
Даяна1111,
Отиди при ЛЛ да ти даде направление за снимка и да те насочи къде да я правиш.
Снимката е готова същия ден. Ако се експедитивна, може за един ден да имаш резултат с връщане при ЛЛ и мнение, и назначено лечение.

Днес след обед съм като блъсната от кола. Болят ме мускулите и ме втриса. Премерих Т - 38.3. Пиф Фервекс и Аналгин. Сега ми е добре.  Минавам на чай с коняче. Blush
Скрит текст:
Като ще се мре поне да ми е кеф.

# 33 702
  • Другата България
Това е кощунство - значи хвалби, хвалби .. то коридори, то пари на ЛЛ и накрая ако искаш преглед пак плащаш ..
И седнал да ми говори Стойчо, че хората били безотговорни
Това няма общо със Стойчо или Мойчо, винаги е било така.
Ако искаш преглед при пулмолог или ковид зона, си плащаш. Ако искаш от ОПЛ, си чакаш пред кабинета за 2,90 потребителска такса. ОПЛ също може да издаде направление за пулмолог.
При положение, че човек е с ковид това да отиде при ОПЛ на крак не е добра идея при все, че направления се издават и електронно.

# 33 703
  • София
Вече съм 11 ден с ковид, дали още съм заразна? Седя си изолирана в едната стая. Когато излизам до баня /тоалетна, съм с маска. Дали вече мога да да стоя с домашните, с маска? Днес на тях им падна карантината вече. Или да си чакам 14-тия ден?
Аз загуба на мирис и вкус нямам. По едно време имах горчив вкус в устата. Сега вече не.
Моят син (17г.) на 10-ти ден го тествахме отново и излезе (-). Тогава си го прибрахме у дома и не сме се пазили повече. Той си беше изолиран извън апартамента и ние само го снабдявахме с храна от дистанция.
Най-лесно е да ти купят един тест от аптеката и да провериш лично.

# 33 704
  • София
ЛЛ не иска да ходя при нея,явно я е страх и затова само по тел.
Още като се установи,че съм с Ковид каза,ако реша да отида в 17то или 22ро ДКЦ (там преглеждали ковид болни)за преглед и снимка.
Иначе аз имам карта на Булстрад за допълнително здравно и гледам,че в списъка са и 17то и 22ро и Софиямед,но не знам важи ли за снимка и преглед.

Общи условия

Активация на акаунт