Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 847
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 020
А дали изследване на CRP  няма да покаже, нали при пневмония се повишава много?
Какво става, в Токуда също имало вече опашки за рентген. Накрая няма да има достатъчно рентгенолози за разчитане.

# 34 021
Нали имало и т.н. тиха пневмония или поне така съм чувала в болницата. Може да пробваш в Спектър да идеш/ Там ковид болни няма така, че ще можеш да направиш снимка, а за скенер май трябва да е с час. Звънни и питай.
Ходила ли си? Понеже на сайта им прочетох, че е с оредварително записване И назначение от лекар. Това значи ли, че не мога да отида и да си платя снимка без да ме изпраща лекар?

# 34 022
  • София
Ходила съм ама аз бях при една рентгеноложка и то заради гърдите. За снимка хората не са ги връщали. Виж за скенер може и да ти трябва час. Ако искаш пак звънни и питай да не те подведа. Но като цяло там лудницата не е толкова голяма.
П.С: Може да си платиш снимката или скенера не е нужно да те изпраща лекар.

# 34 023
Ходила съм ама аз бях при една рентгеноложка и то заради гърдите. За снимка хората не са ги връщали. Виж за скенер може и да ти трябва час. Ако искаш пак звънни и питай да не те подведа. Но като цяло там лудницата не е толкова голяма.
П.С: Може да си платиш снимката или скенера не е нужно да те изпраща лекар.
Свързах се, не може, само с назначение от лекар. Що за идиотщина?

# 34 024
  • тук и там
И на мен ми се подобри обонянието.Не се е върнало,но усещам вече някои миризми.Аз загубих обоняние на 5-ти ,6-ти ден някъде.Утре ми е 10-ти ден, и ми изтича карантината. Апетита ми се върна също,но не напълно..И е странен и той. Аз обичам месо по начало, сега не мога да близна месо. Ям само картофи,макрони,хляб и сирене..Друго не ми се яде-а преди никога не съм била почитателка точно на тези храни..Заболя ме кръста обаче, ходя с колан. По начало си имам проблеми с него, но не се беше обаждал скоро.И сега..ме заболя и той.
В чужбина съм. Нито са ме преглеждали, нито са ми изписвали нещо. Пия милгама ,вит.Д и аспирин протект по своя инициатива( и съвети от форума).

# 34 025
Kaisia и ние сме така с месото. Месо да не погледна. Само кисело, солено, картофи, хляб. Направо ще се нагрухам на тумбак яко. И с тази повишена уж кръвна захар, осланинените шкембаци са в кърпа вързани. Но нищо не може да се направи. Имам избор да не близвам нищо или да ям въглехидрати. То и едно ядене. Сутрин ми се повръща, ям на обед и вечер малко. Тези дни пробвахме пуе[ка кайма, пилешки гърди и свински (не знам на бг как се казват - сухи едни, без грам мазнина). От всичко това, от свинското поне ни се сгади. Другите две лоша работа. А все месо уж. Но като цяло насила.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 17:35 от vici75

# 34 026
Ох, Стринче Калинче, много тегава работа. Аз бях с 3 отрицателни теста, от които нито един домашен, на финала бях с пенвмония и антитела. Реално такива странни неща имах и то след като оздравях, че не е истина. Добре че беше тази тема, та като влезна да се успокоя, че не съм само аз. Най-странното за мен и реално нищо общо поне според мен с болеста, но се оказа, че го има при доста преболедували това е ужасна болка в дясната гърда, която нямаше връзка с цикъла и отминa в някакъв момент.
Моят съвет е ако имаш възможност да си изследваш ТСХ, ФТ3 и ФТ4, инсулин и глюкоза на гладно, желязо. При мен в коктейла, който ми изписаха имаше селен и цинк, да не казвам, че реално не съм имала никаква нужда и бях предозирала особено със селена. Цинк и Мед се влияят един от друг и предозирането с цинк пък води до намаляване на Мед, то пък повлича желязото и става голяма беля. Б12 и Д също са фактори. Но така влизаш в един омагьосан кръг.... Тегаво е много. Аз, която съм тренирала цял живот даже година след това съм на 30% от предишната форма. Сила няма никаква, даже и по-дългото ходене ме изтощава. Тегава работа. Но съм в пъти по-добре отколкото преди 4-5 месеца. Подготви се, че до три месеца може да те налегне и ужасен косопад. Гледах да не обръщам внимание, защото бях като недоубита доста време. Сега се ваксинирах и се моля да не се срщаме пак, че не е ясно.
За протокола от 5 човека аз съм тази с тренировките, без пакетирани, тесто, вредности разни и го изкарах най-тежко Grinning

Подкрепям това за косопада - при мен започна около месец след оздравяването и продължи 3 месеца, буквално цели кичури падаха, не можех да смогвам да чистя косата си в къщи- задминах и домашната любимка  по косопад..на 3тия месец спря да ми пада косата тотално. Буквално цяла седмица нито косъм! Та този период минава- не се шашкайте. иначе аз да чукна на дърво не съм имала трудно възстановяване- може би 2-3 седмици-- умората постепенно затихна и после си поднових постепенно тренировките.
За хората с лонг ковид някъде бях срещнала твърдения на потърпевши, че при някои след ваксинация им утихвали симптомите, но това не мога да го твърдя със сигурност-може би някой лекар с наблюдения може да каже.

# 34 027
Стрина Калина, а освен дето нямаш Т, сатурацията как е? Кръвното, пулса?

# 34 028
Тези изследвания как са според вас? Да не би димера да е 3 пъти над нормата? Flushed

Не съм лекар, но на мен всичко ми изглежда съвсем в норма. Димера ви също изглежда в норма. Покажете  го на личния си лекар все пак, той най-добре ще ви насочи. Simple Smile

# 34 029
Тези изследвания как са според вас? Да не би димера да е 3 пъти над нормата? Flushed

Д димера е в норма. До 0,50 е границата, твоят е 0,15, че и по - малко даже.

# 34 030
Сатурацията не знам как е, не съм купувала уред. Кръвното ми е нормално, пулсът също.

# 34 031
Здравейте!

Знаете ли какво означава този резултат?

# 34 032
Сатурацията не знам как е, не съм купувала уред. Кръвното ми е нормално, пулсът също.

Няма ли откъде да вземеш апаратче? Аз от страх се следя постоянно. До неделя вдигах Т, това спря, но пък оттогава всяка сутрин се будя скована. Главата не е моята, въпреки че показателите ми са добри. Меря всичко. Днес почнах вече АБ, не издържах. Утре сутринта съм на кръвни изследвания.
Искам яснота, също като теб.

# 34 033
Здравейте!

Знаете ли какво означава този резултат?

Това е изследване за антитела след боледуване. Отдолу под теста трябва да пише граница при която се счита че сте боледували.

# 34 034

Няма ли откъде да вземеш апаратче? Аз от страх се следя постоянно. До неделя вдигах Т, това спря, но пък оттогава всяка сутрин се будя скована. Главата не е моята, въпреки че показателите ми са добри. Меря всичко. Днес почнах вече АБ, не издържах. Утре сутринта съм на кръвни изследвания.
Искам яснота, също като теб.
Аз излязох от карантината преди един месец, правих кръвни тогава. Доколкото разбирам ти в момента си болна, нормално да следиш показатели, особено ако имаш затруднено дишане.

Общи условия

Активация на акаунт