Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 578
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 320
Koварен е вируса, на един колега майка му положителна с малко температура неразположение 1-2 дни след което 1 седмица нищо обаче рязко се влошава и стига до болница.
Аз не подценявам вируса въобще затова питам. Но Вие сигурно не сте разбрала- баща ми от неделя си има леко неразположение, като днес за първи път вдигна температура 37.2. Не е имало период от неделя до днес нищо да му няма, но не е имал темп и други симптоми освен болките в кокалите. А иначе от това което ми пишете да разбирам че е добре, че от днес започна АБ и другите добавки.

# 34 321
Валя, и аз имах някакви дребни неразположения и ги отдавах на друго. Направих тест след 6 дни, чак когато ми изчезна обонянието. След 3 дни тестът ми вече беше отрицателен. Което значи, че съм била с Ковид още с първите неразположения.
И баща ми така твърди, че още от неделя е бил с Ковид, но е странно как чак на 6-тия ден - днес вдига температура 37,2 и снощи го заболява гърлото. А Вие как го изкарахте? Аз се притеснявам, баща ми е на 67 години, доста е жизнен за възрастта си, но все пак е хипертоник и обикновено по това време при застудяване вдига повече кръвното.
Ав съм и ваксинирана. Температура не съм вдигала изобщо. Първият ден леко кашлях,но ми мина от сироп. После леко ме даболя гърба,но той често ме боли. И това беше.
Снимка при баща Ви е задъллжителна. Моят баща направи за 3 дни пневмония, въпреки АБ.

# 34 322
Да, ако до понеделник се задържат така нещата и не се наложи спешен преглед( дано не се наложи) в понеделник ще ходи на снимка и пулмолог - дано не е късно, че иначе утре няма къде да отиде - в провинцията е така. А пък Сф не е далече, но не е и близо 120 км в едната посока и той ако не му е много зле въобще няма да се съгласи да пътува до Сф.
Беба2, ако е удобно може ли да кажете как премина при баща ви и наложи ли се болнично лечение, че аз и това обмислям ако излезе проблем на снимката. Не знам дали да рискуваме с домашно лечение, като знам ММ в болницата бързо го оправиха за разлика от познати които лекуваха пневмонии вкъщи.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 18:21 от valia86

# 34 323
  • София
Започват да ми минават разни "еретични" мисли за ваксината.
Аз работя в рискова среда и по навик се пазя, имала съм близки контакти два пъти за дълго с доказано болни, стоях си под карантина за това. Имала съм контакти и с хора които са ми казвали, че са положителни, но е трябвало да си свърша работата. Опазих се. Лятото ходихме на почивка. Да, не  се бутахме в голямата навалица, но хотела беше с общ климатик, пълен с поляци и румънци. Едни и същи хора в хотела, в ресторанта, на плажа - опазихме се. Сложихме си ваксина. Аз пътувам често, не вярвах особено, но си я поставих, ММ си я постави от солидарност. Сега и двамата сме болни. Минаха 2 месеца от втора игла, не е резултат от ваксината. Е как може да се опазя толкова време без ваксина, да не променя нищо в начина си на живот, да си спазвам същите мерки и да се разболеем. Аз не направих антитела, мм си имаше. Започвам да си мисля, че сред ваксините е имало някакви с плацебо ефект. То излезе, че с ваксината сме станали по-податливи на вируса.

# 34 324
Следете сатурацията, ако падне до 94 и надолу трябва преглед/снимка, лечение.

# 34 325
Следете сатурацията, ако падне до 94 и надолу трябва преглед/снимка, лечение.
Ще я следим - сутринта беше 98-97. След малко ще му се обадя да видя как е положението, че той пък ни казва с майка ми и сестра ми - те са в други къщи от него, че му досаждаме. Каквато и да е в понеделник ще направи снимка и преглед при пулмолог. Дотогава ще пие АБ и добавките и така.

# 34 326
От толкова време чета темата. Преди малко младежа се прибра. Каза, че стомаха му не бил добре (разстройство), болки в мускулите, студено му е..и като измерих Т е 38.1.
Паниката леко взе да ме обзема..
Не знам какво да правя. Дали още утре тест или да изчакам

Не знам какво беше това чудо. 4-ри дни температура над 38,  Четири дни не излезе от тоалетната..Днес е 7-ми ден и нещата още не са съвсем добре.
Два теста, два отрицателни. Но с такъв стомашно чревен вирус не бях се сблъсквала..
Ясно е вече, че не е било Ковид, но изнеженост ли е и в едно с паниката .. Няма близък контакт с доктор. Мислиш си - обезводняване и бърза помощ, болница - невъзможно, а ако недай си боже..
Точно се върнах в детските години, да обгрижвам голямо момче..Чай, чай ..да приема течности. Такъв кошмар не бях изживявала от яслената възраст.

# 34 327
Аз работя в рискова среда и по навик се пазя, имала съм близки контакти два пъти за дълго с доказано болни, стоях си под карантина за това. Имала съм контакти и с хора които са ми казвали, че са положителни, но е трябвало да си свърша работата. Опазих се. Лятото ходихме на почивка. Да, не  се бутахме в голямата навалица, но хотела беше с общ климатик, пълен с поляци и румънци. Едни и същи хора в хотела, в ресторанта, на плажа - опазихме се. Сложихме си ваксина. Аз пътувам често, не вярвах особено, но си я поставих, ММ си я постави от солидарност. Сега и двамата сме болни. Минаха 2 месеца от втора игла, не е резултат от ваксината. Е как може да се опазя толкова време без ваксина, да не променя нищо в начина си на живот, да си спазвам същите мерки и да се разболеем. Аз не направих антитела, мм си имаше. Започвам да си мисля, че сред ваксините е имало някакви с плацебо ефект. То излезе, че с ваксината сме станали по-податливи на вируса.

Не е виновна ваксината (освен, ако не е Янсен). Делта е много по-заразна, а и ваксините са тествани за първоначалния вариант, и ефективността им е доста по-ниска за Делта.

# 34 328

Това все едно аз съм го писала. Плюс,че гледах болен на легло и се опазих.

# 34 329
Джаста Праста аз  и ММ минахме вече през вируса,т.е въпросните 14дни карантина.Вече сме на около 50дни от 1симптом.Това което усещам в момента е така наречения лонг ковид.Никой не може да определи след острата фаза кога всъщност ще"оздравееш".
Valia86 предполагам знаеш,че вируса е индивидуалист.При всеки си прави каквото,когато и колкото поиска.Да не говорим,че дали си млад,възрастен или спортист и с здрав имунитет пак гаранция франция.
Казват,че ковида удря там където е слабото място на човек така,че това баща ти го болели краката най вероятно е 1ден на симптом.
При мен беше 3-4дни все едно настинка с темп 37,2 и после 3-4 дни все едно всичко свърши.После лека кашлица,отпадналост,загуба на обоняние/още липсва/ и на 20ден снимка с изменения на ковид,но в резорбция.
При ММ 3-4дни леко,на 7-8 ден темп 39,рязко влошаване с пневмония и дихателна недостатъчност и болница.
С това исках да ти кажа,че не е важно дали имаш пневмония.Важно е сатурацията да не пада под 90 и да има задух.Тогава трябва болница и кислород.Пожелавам на баща ти леко да го изкара.

# 34 330
  • София

Не е виновна ваксината (освен, ако не е Янсен). Делта е много по-заразна, а и ваксините са тествани за първоначалния вариант, и ефективността им е доста по-ниска за Делта.
Защо на Янсен какво и е? 🤣

# 34 331
Джаста Праста аз  и ММ минахме вече през вируса,т.е въпросните 14дни карантина.Вече сме на около 50дни от 1симптом.Това което усещам в момента е така наречения лонг ковид.Никой не може да определи след острата фаза кога всъщност ще"оздравееш".
Valia86 предполагам знаеш,че вируса е индивидуалист.При всеки си прави каквото,когато и колкото поиска.Да не говорим,че дали си млад,възрастен или спортист и с здрав имунитет пак гаранция франция.
Казват,че ковида удря там където е слабото място на човек така,че това баща ти го болели краката най вероятно е 1ден на симптом.
При мен беше 3-4дни все едно настинка с темп 37,2 и после 3-4 дни все едно всичко свърши.После лека кашлица,отпадналост,загуба на обоняние/още липсва/ и на 20ден снимка с изменения на ковид,но в резорбция.
При ММ 3-4дни леко,на 7-8 ден темп 39,рязко влошаване с пневмония и дихателна недостатъчност и болница.
С това исках да ти кажа,че не е важно дали имаш пневмония.Важно е сатурацията да не пада под 90 и да има задух.Тогава трябва болница и кислород.Пожелавам на баща ти леко да го изкара.
Благодаря. Знам че при всеки е различно и няма значение и възрастта, но все пак ми се искаше да чуя и мнението на преминали пре делта варианта. Иначе ММ е доказателство за това че при всеки е индивидуално - физически здрав, не пие, не пуши, рядко боледува и когато боледувахме март месец двамата беше с двустранна пневмония, а аз която съм по болнава много леко го изкарах.

# 34 332
Янсен не е ли като останалите две ваксини - регистрирана и одобрена?!
Някак звучи, че ако се боцнеш с нея е на вятъра..Защо тогава е ?

# 34 333
Янсен - 3% ефективност след 5-6 месеца за делтата. И два месеца след иглата също е с доста по-ниска ефективност. Пък и като гледам данните за починали ваксинирани, всички по-млади са с Янсен...
В щатите им бият втора доза от другите две.

# 34 334
Момичета и момчета, знам, че е ненаучно и недоказано, но колко от вас, които боледувате в момента, както и ваши близки и познати са активни пушачи и как протича заболяването при пушачите и непушачите.
Моето непредставително и локално лаишко проучване на база близки и далечни познати сочат, че активните пушачи го минават по леко.
На моя мъж единия шеф и единия колега, които са непушачи стигнаха до болнично лечение, а другия шеф и колега, в частност и ние, които сме активни пушачи го караме сравнително леко в домашни условия. Наблюденията ми не са отсега и са върху по голям процент и кръг хора. Не твърдя нищо, но ми прави впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт