Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 970
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 705
Здравейте! Пети ден съм с Ковид. Вчера и днес нямам температура през деня, но вечер вдигам до 37,5. Нормално ли е това и колко време продължават тези температури?

Нормално е. При мен до десетия ден.
Този вирус не минава бързо, въоръжи се с търпение.

# 33 706
ЛЛ не иска да ходя при нея,явно я е страх и затова само по тел.
Още като се установи,че съм с Ковид каза,ако реша да отида в 17то или 22ро ДКЦ (там преглеждали ковид болни)за преглед и снимка.
Иначе аз имам карта на Булстрад за допълнително здравно и гледам,че в списъка са и 17то и 22ро и Софиямед,но не знам важи ли за снимка и преглед.

Ами съвсем нормално е да не ходите при ЛЛ. Има си ковид зони. Записвате си онлайн час. Казвате симптоми, дават направление за изследвания и снимка. После ви се обажда лекар и за контролен преглед. 22ДКЦ

С картата не можете просто да отидете на снимка, трябва назначение от лекар.

# 33 707
  • Другата България
ЛЛ не иска да ходя при нея,явно я е страх и затова само по тел.
Още като се установи,че съм с Ковид каза,ако реша да отида в 17то или 22ро ДКЦ (там преглеждали ковид болни)за преглед и снимка.
Иначе аз имам карта на Булстрад за допълнително здравно и гледам,че в списъка са и 17то и 22ро и Софиямед,но не знам важи ли за снимка и преглед.
Не опира само до страх, а и до превенция. Вероятно при нея ходят и здрави хора.
Значи тогава ѝ се обади за направление за снимка и направление за пулмолог.
И провери с картата си каква отстъпка можеш да ползваш.
Какво влиза в ДЗО.

# 33 708
Ако не може да ти даде направление електронно, няма ли някой, който да отиде да вземе такова. После ще и занесат снимката.

Моята ЛЛ има часове за ковид и такива без ковид.

# 33 709
Ако не може да ти даде направление електронно, няма ли някой, който да отиде да вземе такова. После ще и занесат снимката.

Моята ЛЛ има часове за ковид и такива без ковид.

В Ковид зоните дават направления за снимка и изследвания!

# 33 710
Да звънне на ЛЛ за направление, ще го изпрати електронно. Правете разлика между ковид зона и ковид коридор.

# 33 711
  • Пловдив
Аз не можах да разбера - в ковид зоните не са ли безплатни прегледите, изследвания, снимки? Няма ли в крайна сметка място, където да те прегледат, без да те оскубят един куп пари?

# 33 712
В Токуда снимка, кръвни изсл и преглед излизаше около 200 лв. Питаха хората дали имат допълнително здравно осигуряване и май снимката им беше безплатна, не знам какви други намаления са ползвали. Аз нямах, а и се отказах от прегледа тогава така че си платих само снимката и кръвни изследвания, които сама си поисках, някъде 70 лв беше всичко.

# 33 713
  • Другата България
Скрит текст:
Даяна1111,
Отиди при ЛЛ да ти даде направление за снимка и да те насочи къде да я правиш.
Снимката е готова същия ден. Ако се експедитивна, може за един ден да имаш резултат с връщане при ЛЛ и мнение, и назначено лечение.

Днес след обед съм като блъсната от кола. Болят ме мускулите и ме втриса. Премерих Т - 38.3. Пиф Фервекс и Аналгин. Сега ми е добре.  Минавам на чай с коняче. Blush
Скрит текст:
Като ще се мре поне да ми е кеф.
Нали си с ваксина, за каква умирачка става въпрос?
Аз бих започнала нещо противовирусно вместо фервекс, но акъл не давам без да са ми го поискали.
Дано конячето помогне.

# 33 714
Аз не можах да разбера - в ковид зоните не са ли безплатни прегледите, изследвания, снимки? Няма ли в крайна сметка място, където да те прегледат, без да те оскубят един куп пари?

Има. Нали и аз това казвам… за 22ДКЦ лично го тествах.

# 33 715
Ваксината не ме прави безсмъртна все пак, а аз съм на възраст човек. Grinning
Противовирустните са с рецепта.
Другото е имуностимулатори.

# 33 716
  • Варна
Във варненската ковид зона в Градска болница мъжът ми не е плащал нищо- нито преглед, нито рентген на следващия ден.

# 33 717
От толкова време чета темата. Преди малко младежа се прибра. Каза, че стомаха му не бил добре (разстройство), болки в мускулите, студено му е..и като измерих Т е 38.1.
Паниката леко взе да ме обзема..
Не знам какво да правя. Дали още утре тест или да изчакам

# 33 718
# 33 719
  • Другата България
Ваксината не ме прави безсмъртна все пак, а аз съм на възраст човек. Grinning
Противовирустните са с рецепта.
Другото е имуностимулатори.
Глупости.
Авирона не е с рецепта, ВирУфор също - казват, че дори било по-добро от Авирона.
Тичай до денонощната или изпрати някой, за имуностимулатори не се наемам да препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт