Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 179
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 675
Днес ми звъннаха да подам адрес за карантиниране и ги питам, не е ли възможно да се съберем вече всички в едно  жилище щом е ясно, че сме с ковид- не, не можело!
Никаква логика в действията им!
Това е пълна глупост. Обади се пак и искай да говориш с някой висшестоящ или да ти обяснят къде точно пише, че не може да се промени мястото на карантина по време на боледуване и да се събере цялото семейство.

# 33 676
Имам някакво странно усещане на студ по гърба и изобщо по кожата...все едно са ми сложили лед....сложих си термофор на който се облягам с гореща вода - с него пък супер  горещо...Пуснах всички радиатори на макс...а по принцип си карам без парно...изобщо след ковида тотално ми е бъгната...терморегулацията и сетивността спрямо температури. Най-редовно имам усещане, че ми горят бузите и мисля, че имам температура, а като премеря няма и 36. Има ли и други с подобни оплаквания? На 3.09. се разболях.

Аз бях така. В началото 37,5 а цялото ми тяло гореше все едно съм с 40. Като падна Т на 37,2 усещах непрестанно че лицето ми гори. И така до 2 месеца след първи симптоми. Пак 37,5 Т за няколко дена. После 37,2 и страшен студ. В къщи на парно съм седяла с вълнени чорапи, фанели и яке, като това продължи 2,5 месеца. Абе не искам и да си спомням даже.
Задух, ниска сатурация, болки в гърба и гърдите, ужасна давеща кашлица с храчки и задна хрема. Аз бяла като платно.
Една камара изследвания и само предположения. Накрая измислиха че вероятно съм с астма.
От януари съм на помпичка за асматици, ама без официална диагноза, щото то сложна работа било...
Утре съм на преглед при друг пулмолог, та ще видим с ква диагноза ще си тръгна.

# 33 677
Здравейте! Пети ден съм с Ковид. Вчера и днес нямам температура през деня, но вечер вдигам до 37,5. Нормално ли е това и колко време продължават тези температури?

# 33 678
  • Буркина Фасо
Здравейте! Пети ден съм с Ковид. Вчера и днес нямам температура през деня, но вечер вдигам до 37,5. Нормално ли е това и колко време продължават тези температури?
нормално е при всеки да е различно.
аз вдигах Т около 15ч.

# 33 679
  • тук и там
Аз съм в Белгия. При нас никой не проверява. Или поне го правят на случаен принцип,но до сега не съм срещала някой който да са го проверявали дали си спазва карантината. Обадиха ми се от проследявашите ковид в нашата община. Разпитваха ме подробно-от кога съм със симптоми и т.н, явно е някаква анкетна карта, защото разговорът продължи 20 минути и трябваше да отговарям на конкретни въпроси,въпреки че още в началото казах със какви симптоми съм. Отговарях и на въпроси -къде съм ходила ,с кой съм имала контакт и т.н. Казаха ми от кога до кога съм в карантина, но по мед. въпроси и за документи-да се обадя на личният при нужда. Аз си бях в карантина заради малкото дете от 15-25.10 трябваше да бъде , но тъй като и аз се заразих и проявих симптоми ,като първите бяха от 18.10,моята карантина ще е до 28.10. Каза ако не се чувствам  оздравяла  на 28.10-да се обадя на личният,да ми удължи карантината още 4 -5 дни и да ми даде насоки .

# 33 680
аз вдигах Т около 15ч.

Да, но колко дена обичайно се вдига, защото на мен 5 дена ми се струват доста.

# 33 681
  • Буркина Фасо
аз вдигах Т около 15ч.

при едни е и по-малко.
при мен май беше повече.
индивидуално е.

# 33 682
аз вдигах Т около 15ч.

у нас 3-ма болни едновременно - до към 10-11 ден. Личната каза, че било така при повечето заразени.

# 33 683
  • Варна
zigizagi, Утре пак ще си говорим с тях. Днес ми се видя, че е някаква дежурна служителка, която не е много в час.

# 33 684
аз вдигах Т около 15ч.

Аз започнах да вдигам температурата до 37.3 - 4 на осмия или деветия ден и така си остана до края. После спрях да я меря, че ми писна.

# 33 685
Стрина антибиотик пихте ли?

# 33 686
Аз започнах да вдигам температурата до 37.3 - 4 на осмия или деветия ден и така си остана до края. После спрях да я меря, че ми писна.
[/quote]
И кога беше края? Ебаси откаченият вирус🤔

# 33 687
Стрина антибиотик пихте ли?
Пих 7 дни, макар преди да го започна да нямах температура.

И кога беше края? Ебаси откаченият вирус🤔
[/quote]
Не знам. Като ми приключи карантината си пуснах изследвания, бяха наред и спрях да я меря, че то дупка само дето не си пробих с тоя термометър. Към днешна дата е нормална. Още по-откаченото при мен беше, че спадаше под 37 между 15 и 18 часа, без да пия нищо да я свалям. Но имам подозрения, че може да се е дължала и на ПМС, защото играеше много бързо. Нарочно я мерех в кратки интервали. В рамките на половин час се покачваше до 37.3, падаше под 37 и отново се покачваше, но никога не мина 37.3, което е типична температура при ПМС.

# 33 688
...

Като те чета, се чудя дали е възможно аз да съм на такъв етап, просто да съм проспала началото??? Не пия нищо за тая никаква температура, вдигах днес цял ден между 37 и 37,4. Днес даже аналгин за болката в очите реших да не пия. Тази нощ се събудих плувнала в пот, при мен не е ПМС, ами е втори ден цикъл. Направо не знам какво да си мисля. Ще изчакам ден-два, и ще направя пак тест. Като чуя за някой, че късно потърсил лекарска помощ....Ами в момента същото правя. Но нямам основание за друго.

# 33 689
  • София
Според вас задължително ли е да се отиде на преглед и да се направи снимка?
Вие ходихте ли и къде в София?
Притеснено ми е,че никой не ме е прегледал и че лечението се осъществява само по тел с ЛЛ.
10 ти ден от симптомите,4 ти ден пия АБ и нямам никакво подобрение.
Нямам темп,имам кашлица,но не кашля нон стоп,имам болка в гърдите,силна сухота в устата,липса на обоняние и най-вече силна отпадналост,замаяност,главоболие.
Постоянно лежа,дори на стол не мога да стоя.

Общи условия

Активация на акаунт