Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 294
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 660
Много ви благодаря за отговорите, момичета и момчета.Hug
Пожелавам на всички ни бързо и качествено възстановяване.
Нас ни зарази колега на мъжа ми, който криел, че е с Ковид и хубаво разнесъл заразата.
Нашите симптоми започнаха с втрисане без температура, на другия ден до обед нямахме температура. Аз към обед вдигнах 37.1 като варираше до 37.5, мъжа ми го втресе ден след мен и вечерта също вдигна темп. 37.1. Той за ден имаше и тъпо главоболие и го наболяваха клепачите. При мен се появиха и тъпи болки в тялото, много лека хрема, запушен нос, клепките също ме наболяваха като разтъркам очи, отпадналост. От време на време ми се гадеше и имах замайване на моменти. Като цяло симптомите се появяваха един по един и за около три дни отшумяха. На третия ден носа ми се отпуши, но загубих обоняние и вкус, мъжа ми ден след мен и той загуби обоняние и вкус. Пср е положителен. Днес ни е седми ден от симптоматиката. Пием си предписаните илачи и си натискаме парцалите из нас. Под карантина сме. РЗИ се обадиха след положителния резултат. Пп При втрисането ни беше много студено и нямаше стопляне. Отмина. Сега основно остана загубата на обонянието и вкуса.
Гаден вирус, не можеш го сбърка с друг. Странен е.

# 33 661
Да се включа и аз за миризмите - една година по-късно единствено миризмата на лука ми е тотално различна и много-много дразнеща, до степен да я надушвам чак от съседите!
Друга силно противна миризма вече ми е на изгорели газове - направо ме стяга корема и започва да ми се повдига..

# 33 662
Някой запознат ли е с хювемек
https://huvemec.bg/

Какви са ви мненията за него и пили ли сте го? Изписвасе при лонг ковид.

# 33 663
  • София
РЗИ проверяваха ли ви по време на карантината?
Мен до сега не са(вече 4 ти ден)
За София става въпрос.

# 33 664
Мен никой не ме провери.
Хмвемек е човешкият вариант на Ивермектин и не се изписва при дълъг ковид, а при първи симптоми.. ако изобщо се изписва... Щото май не е признат за лекарство..

# 33 665
За София става въпрос.
Не са ме проверявали, това не значи, че няма да проверят някой друг.

# 33 666
  • Пловдив
Не знам РЗИ дали проверяват - на нас в Пловдив ни казаха, че само полицията проверява и нас ни провериха два пъти. Едния път искаха да им се покажем, а на другия ни се обадиха да ни питат, дали сме вкъщи и спазваме ли карантината Simple Smile

Джаста Праста, много точно си определила вируса - странен е и не може да се сбърка. Поне при нас. И макар че симптомите наподобяват грип, усещането е странно (особено в носа) и не е като при обикновена настинка.

# 33 667
За София става въпрос.

И нас не са ни проверявали, днес е седми ден. Наложи се да ходя до болницата, звъннах на полицията от там ми казаха, че трябва РЗИ да разреши излизането, те не се занимават. От РЗИ казаха, да не им звъня и че повече нямало да карантинират защото системата им блокирала. Толкова за контрола. И после защо има толкова заразени.

# 33 668
  • София
Не са ни проверявали, РЗИ ни каза да звъним при излизане само дебермив в райннното. Първо РПУ. Понеже няколко пъти излизахме, мога да кажа, че са компетентни, веднага разбират, записват и искат да им звъннеш като се прибереш обратно.
Записват и къде си им казал, че отиваш (медецински прегледи, друго, разбира се, не е разрешено).
Няма такова нещо - да мънкат, да хмъкат, да си прехвърлят топката с РЗИ….

# 33 669
Момичета, а има ли някоя от вас, чиято температура да продължава много дълго? На мен ми е 12ти ден и си поддържам 37-37,3. Дали е нормално?

# 33 670
  • Пловдив
Моите родители през март бяха с много дълга температура - 10-11 дни. Не беше висока, ту спадаше, ту се качваше. Но ренгеновата снимка беше добра и нямаше нищо притеснително. Като цяло обаче трябва да се следи цялостното състояние, защото толкова дълга температура  не е ок.

И ние звъняхме на Районното онзи ден, че се наложи да излизаме, за да правим тест на дъщеря ни - разбират хората, държаха се любезно, записват къде отиваме.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 16:34 от lili_78

# 33 671
За София става въпрос.

Аз и семейството ми бяхме под карантина 2020 година, тогава РЗИ дойде на домашния адрес и връчи заповед за карантинирането.

Тази година, леля ми и семейството бяха под карантина, никой не ги посети, само им се обадиха от РЗИ, по телефона, след положителни PCR тестове.

# 33 672
  • Варна
След положителния тест на мъжа ми от РЗИ казали, че не задължително ние да сме под карантина, щом той се е отделил в отделно жилище. Бяха шокирани, че сами искахме да ни водят карантинирани. 7 дена след неговия + тест и двете с дъщеря ми сме положителни. Добре, че не ходих на работа и тя на училище- всички щяха да пламнат.
Днес ми звъннаха да подам адрес за карантиниране и ги питам, не е ли възможно да се съберем вече всички в едно  жилище щом е ясно, че сме с ковид- не, не можело!
Никаква логика в действията им!

# 33 673
  • София
Здравейте, някой да го кара с постоянна силна болка в главата, замъглено зрение и гадене?

# 33 674
  • Пловдив
Постоянна болка не, но първия и втория ден имах силно главоболие, сериозно замайване и гадене.

Общи условия

Активация на акаунт