Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 755
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 650
По този повод си мисля следното - нали когато се прави снимка се отчита размера на сърдечната сянка - на снимка според мен може да се види излива... Предполагам, не знам със сигурност. И на двете ми снимки, които правих по време на боледуването пише - сърдечна сянка в гранични размери. Значи се е появил след това излива.
Каква е връзката с ваксината - втората ми доза ми беше в началото на юни...

# 34 651
  • София
То може и да се вижда ама нали не очаквате рентгенолог да дава диагноза и да се прави на кардиолог. Може да го насочи само и до там.

# 34 652
  • София
По този повод си мисля следното - нали когато се прави снимка се отчита размера на сърдечната сянка - на снимка според мен може да се види излива... Предполагам, не знам със сигурност. И на двете ми снимки, които правих по време на боледуването пише - сърдечна сянка в гранични размери. Значи се е появил след това излива.

Казвате леко боледуване, а цели 2 снимки, лекар ли ги препоръча?

Аз на рентгени винаги съм виждал неуголемена сърдечна сянка, затова се зачудих дали "в гранични размери" не означава друго, макар че едва ли, де.

Цитат
Каква е връзката с ваксината - втората ми доза ми беше в началото на юни...
Едва ли има връзка. Въобще, връзките доста се губят както се вижда по постовете на тези, и едни други потребители....

# 34 653
Мой близък, ваксиниран, е с ковид. Според него ваксината не пази от заразяване. Обяснението е, че съотношението неваксинирани - ваксинирани в България е 80:20. Заболели неваксинирани - ваксинирани е пак 80:20. Тоест заболеваемостта е еднаква при двете групи.

# 34 654
  • София
Никой никога не е казвал, че пази от заразяване....

# 34 655
Мой близък, ваксиниран, е с ковид. Според него ваксината не пази от заразяване. Обяснението е, че съотношението неваксинирани - ваксинирани в България е 80:20. Заболели неваксинирани - ваксинирани е пак 80:20. Тоест заболеваемостта е еднаква при двете групи.
Не е. Ама това със сметките бяга на много хора.
6ти или 7ми ден сме 3ма ваксинирани и едно дете. Един ваксиниран и един неваксиниран са с Ковид, двама ваксинирани са без Ковид.
Какно искате смятайте съотношенията.

# 34 656
Казвате леко боледуване, а цели 2 снимки, лекар ли ги препоръча?
Да, лекар ги назначи - невролог, но не бяха на бял дроб, а на дялове от гръбначния стълб - имам проблеми с гърба.

# 34 657
Ре Имам. От 4-5 дни съм ужасно отпаднала, пребледняла, сърцето ми прескача и имам леки пронизващи болки в гръдната кост и ребрата... Кардиограмата беше ок, преслуша ме - всичко супер и накрая на ехографа - перикарден излив.
А наистина изкарах леко вируса - две вечери с 37 градуса, болка в ушите, главоболие за около 5 дни. В началото на октомври... Ваксинирана.
Супер неочаквано беше за мен това усложнение след един месец...
Точно заради това не искам да си слагам ваксина(една от причините де), заради проблеми със сърцето. Казвате, че хем имате ваксина, хем сте карали Ковид. В тоя случай няма как да се разбере от кое се е получил изливът всъщност.
Има как да се разбере и отговорът е категоричен- от ковид е.
И преди писах, но темата е дълга, та аз го изкарах може да се каже без никакви симптоми, за няколко часа нещо като запушен нос., но после ми се разказа играта с перикарда и щитовидната жлеза, и съсирването на кръвта.

# 34 658
Ре Имам. От 4-5 дни съм ужасно отпаднала, пребледняла, сърцето ми прескача и имам леки пронизващи болки в гръдната кост и ребрата... Кардиограмата беше ок, преслуша ме - всичко супер и накрая на ехографа - перикарден излив.
А наистина изкарах леко вируса - две вечери с 37 градуса, болка в ушите, главоболие за около 5 дни. В началото на октомври... Ваксинирана.
Супер неочаквано беше за мен това усложнение след един месец...

Здравейте, jazzzzy!

Моля ви, споделете с коя ваксина сте ваксинирана.

# 34 659
Астра Зенека.
Аз не разбирам защо разговора залитна в тази посока... Ваксинирана съм преди половин година, според мен няма дори минимален шанс това да е дало отражение. Ако не ми бяхте обърнали внимание - даже и през ум нямаше да ми мине.
Нима съм единственият човек с ваксина, преболедуван ковид и перикарден излив? Сега вече се почувствах уникална FlushedSatisfiedScream
За мен по-странното е, че го изкарах леко и въпреки това имам усложнение Thinking
В този ред на мисли - може би ваксината е туширала проявата на симптомите, но не е спряла усложнението... Знам ли...

# 34 660
  • тук и там
Проблеми със сърцето имат и  такива без ваксина, но с Ковид. Баща ми го кара , средно тежко,не стигна до болница-не беше ваксинирам все още. Но имаше изменения на сърцето и той,изписаха му да пие някакви хапчета.
Аз също усещам от време на време стрелкаща болка около сърцето. Ако продължава-ще се обадя на ЛЛ.Иначе съм окей, обонянието ми не се върнало напълно само..Та не е причината ваксината,ами Ковида е отговорен  за тези оплаквания.

# 34 661
  • тук и там
Може би зависи и от лечението.Баща ми не е пил антистенокардин,тогава не изписваха. Аз също.В Бг изписват антистенокардин,може би  така и трябва.

# 34 662
На jazzzy пожелавам бързо възстановяване.
Много благодаря! Аз се надявам това, което написах да е полезно за хората, защото и аз съм от хората, които неглижират болежките си - а в случая това може да бъде фатално.

# 34 663
jazzzy, а проблема със сърцето лечим ли е? Ще се следи ли? Лекарства ще вземаш ли?

И аз ти желая напълно възстновяване.

# 34 664
Да, предписаха ми противовъзпалителни за един месец и после пак преглед. Трябва да се абсорбира излива. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт