Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 256
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 35 010
Това е качествен тест, а не количествен тест т.е. има или няма антитела. Този човек никога не се е срещал с ковид.
Кого имате предвид?
снимката на Elica

# 35 011
  • Другата България
Чакам си утре резултата от теста,понеже в момента сме в малък преходен апартамен изолацията ще е трудна,Знам,че има хора тук в темата които са живеели заедно без изолация и такива които са били изолирани в един апартамен.Какъв е варианта да се пътува за изолация възможно ли е или премествайки се на друго място за да сме разделени макар и да сме били заедно преди това.Всякаква идея би ми била полезна благодаря.Какъв е варианта да дам адрес на Рзи в друго населено място.
Ако питаш дали може да пътуваш - не.
Ако излезе + тест - застопоряваш се на едно място, чиито адрес даваш на РЗИ, и 14 дни стоиш там.
Разбира се, че е възможно да си разделен с контктните си, аз ако имаше къде, щях да ги командировам на момента.
Друг е въпросът, че тези контактни ти все пак следва да ги подадеш в РЗИ, но да ги посочиш на другия адрес. Тяхната карантина е 10 дни. Логистиката ще ти е по-сложна, защото ще трябва да имаш хора да носят ако нещо се наложи не на един, а на два адреса, но не е невъзможна.
Все пак пожелавам да не си с ковид.

# 35 012
Карантинират само тези, които болният подаде като контактни. Като знаем след колко дни му се обаждат, е ясно какво става. Отделно много хора дори не подават половинката като контакт.
А може ли заразеният да не чака обаждане,а да се обади в рзи и да каже:тия бачкат и разнасят заразата?Аман от бизнесмени тарикати,иначе и преди ковид,рев,че печалбите не са достатъчни.

# 35 013
Карантинират само тези, които болният подаде като контактни. Като знаем след колко дни му се обаждат, е ясно какво става. Отделно много хора дори не подават половинката като контакт.
А може ли заразеният да не чака обаждане,а да се обади в рзи и да каже:тия бачкат и разнасят заразата?Аман от бизнесмени тарикати,иначе и преди ковид,рев,че печалбите не са достатъчни.
Да пробва, нищо не пречи. Друг вариант - сигнал към ГИТ (главна инспекция на труда), защото не спазват закона за безопасни и здравословни условия на труд. При заразяване на работното място би могло да се пробва да се извади документ за трудова злополука.

# 35 014
И да докаже, че се е заразил на работното си място😀

# 35 015
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Да пробва, нищо не пречи. Друг вариант - сигнал към ГИТ (главна инспекция на труда), защото не спазват закона за безопасни и здравословни условия на труд. При заразяване на работното място би могло да се пробва да се извади документ за трудова злополука.
добре де , ще кажа кои са контактните ми колеги. ще кажа и с кои домашни съм контактен.
но докато от работата се прибера у дома в метрото съм се контактувал с множество хора. тях как да ги спомена?

# 35 016
  • При семейството си
Много искам да видя попълнени документи и призната трудова злополука - положителен тест за Ковид.

# 35 017
Скрит текст:
добре де , ще кажа кои са контактните ми колеги. ще кажа и с кои домашни съм контактен.
но докато от работата се прибера у дома в метрото съм се контактувал с множество хора. тях как да ги спомена?

Това ме развесели...
Пътниците в метрото ПОИМЕННО .
То , ако се карантинират всички с всички, които са се засичали , при тази заболеваемост няма да има некарантинирани лица. Тотален локдаун

# 35 018
Има ли   тест за антитела, който да се прави в домашна обстановка?

Не ми трябва за сертификати и много ли са, малко ли са антителата, а за да разберем  дали може последващо състояние да е резултат от безсимптомно заразяване с ковид.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 21:13 от Iris04

# 35 019

Не ми трябва за сертификати и много ли са, малко ли са антителата, а за да разберем  дали може последващо състояние да е резултат от безсимптомно заразяване с ковид.
Да, разбира се, че има, питайте в която и да било аптека.

# 35 020
Има от аптеката, но колко са показателни не зная, не съм използвала лично.

# 35 021
Благодаря много. Не знам защо си мислех, че се правят само в лаборатория, сигурно съм предполагала, че понеже имат референтни стойности и т. н.

# 35 022
Днес е 3 ден от началото на симптомите, нямам температура,  а само главоболие и ускорен пулс 110.
Дали ще ми се размине прием на антибиотик. Възможно ли е без задух и температура да правя някакво усложнение. Знам ,че няма логика при Ковид ,но .......

# 35 023

Не ми трябва за сертификати и много ли са, малко ли са антителата, а за да разберем  дали може последващо състояние да е резултат от безсимптомно заразяване с ковид.
А не сте ли ваксинирани? Ако сте, единствено лабораторен тест към антитела не към спайк протеина (май някой беше писал, че има такъв тест, не си спомням точно какъв беше), може да покаже сблъсък с вируса.

# 35 024
  • При семейството си

Различни видове, например:
https://aptekabg.com/zdrave/testove
Не са много прецизни, понякога са и изобщо невалидни.

Общи условия

Активация на акаунт