Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 301
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 995
Май преболедувалите не подлежат на карантина до 3м. от преболедуването. Нещо такова ми се върти в ума.
Но, ако имаш симптоми и положителен тест, да. И да, ако си положителна, мисля, че си опасна за другите. Ако, не си, значи не си опасна.

# 34 996
Симптомите са различни. Един, който прави впечатление е дразнене на гърлото /като да има прашинка/, без да е зачервено.
Дъщеря ми я хванах без никакви симптоми на ковид, но обостряне на друго заболяване, което си има.

# 34 997
  • Варна
Оф, това пък дразнене в гърлото ми е абсолютно перманентно състояние. Изобщо... Няма как да се направи извод, да, ковид е неповторим, но на по-късен етап. В началото главоболието може да си е просто главоболие, носовото говорене също, дразненето в гърлото и то. Да, трябва повишено внимание, но да се говори за типичен симптом няма как. Единственият типичен, ама наистина типичен симптом за мен е загубата на обоняние. И естествено на по-късен етап други неща.

# 34 998
Мани, не ме закачай на тема обоняние. Изнервя ме. Душа като полудяла белким хвана нещо. Е няма.

# 34 999
Мани, не ме закачай на тема обоняние. Изнервя ме. Душа като полудяла белким хвана нещо. Е няма.
Търпение ... днес пълних чушки и о чудо.... усетих миризма.  /тук има едно танцуващо човече/

# 35 000
Само мога да се радвам за теб, и да се надявам наистина. Всяка сутрин ставам с надежда.

# 35 001
Аз нямах вкус-нищо не усещах,ни кисело,ни люто,ни сладко....Мъжо не загуби ни обоняние,ни вкус.

# 35 002
  • София
В момента има много фалшиво отрицателни бързи тестове, това и лекарите го казват.
Следете се и не неглижирайте симптомите.
Най-сигурно е ПСР, въпреки, че и там понякога при отрицателен тест следва типичната ковид пневмония.

В момента има и други вируси върлуващи, и аз, и много колеги ваксинирани и преболедували изкарахме последните седмици подобен с хрема, температура, променен глас, всички тествани няколко пъти и с пср. Не всичко е ковид.
Но е добре да се третира като такова откъм изолация и почивка. Ама не е нужно да се очаква всяко неразположение да стигне до пневмония, 3 антибиотика, кортикостероид, аспирин и тн.

# 35 003
Аз сигурно вече много спамя темата, но ми е някак по-спокойно, когато споделям и чета какво пишете. Какво да правя да вдигна майка на крака. Не намирам причина да е толкова отпаднала. Сътурация 96%, кръвно 68/110 за нея съвсем нормално, температура 36.8
В предишните ми постове забравих да кажа резултати от 3 рентгена-нормални, кръвни изследвания от понеделник само ЦРП-18.15, АСАТ и АЛАТ в норма, д-димер в норма. Защо я удари така силно тоя вирус, а в същото време резултатите са добре? Вече 9 дена от както е проявила първи симптом.

Аз бях със сатурация 96 през цялото време,кръвни изследвания всичко наред,2 рентгена с бронхитни промени(на 13ти ден направих и скенер,защото кашлицата не спираше след 2 антибиотика-беше ми абсолютно чиста) Само температурата ми беше много ниска -35,5 .Губят ми се някои дни-спях почти през цялото време,на няколко пъти имах чувството че ще изгубя съзнание,толкова зле ми беше-това до към 10ти ден,от там нататък започна подобрение,но бавно
Не е като нормалния грип,боледуваш няколко дни,събуждаш се някоя сутрин и си здрав

Ако няма подобрение бих ви дала съвет за скенер,защото на рентген не се вижда всичко,но все пак се консултирайте с лекар

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 20:01 от Kors.

# 35 004
Това е качествен тест, а не количествен тест т.е. има или няма антитела. Този човек никога не се е срещал с ковид.
Кого имате предвид?

# 35 005
Чакам си утре резултата от теста,понеже в момента сме в малък преходен апартамен изолацията ще е трудна,Знам,че има хора тук в темата които са живеели заедно без изолация и такива които са били изолирани в един апартамен.Какъв е варианта да се пътува за изолация възможно ли е или премествайки се на друго място за да сме разделени макар и да сме били заедно преди това.Всякаква идея би ми била полезна благодаря.Какъв е варианта да дам адрес на Рзи в друго населено място.

# 35 006
  • Другата България
В момента има много фалшиво отрицателни бързи тестове, това и лекарите го казват.
Следете се и не неглижирайте симптомите.
Най-сигурно е ПСР, въпреки, че и там понякога при отрицателен тест следва типичната ковид пневмония.

В момента има и други вируси върлуващи, и аз, и много колеги ваксинирани и преболедували изкарахме последните седмици подобен с хрема, температура, променен глас, всички тествани няколко пъти и с пср. Не всичко е ковид.
Но е добре да се третира като такова откъм изолация и почивка. Ама не е нужно да се очаква всяко неразположение да стигне до пневмония, 3 антибиотика, кортикостероид, аспирин и тн.
Това ми е ясно, самата аз съм го казвала многократно.
Написах горния пост защото и го четох - написаното, и го чух по ТВ, и горе-долу имам някакви наблюдения от работа и доста познати и близки, минали през ковид, или минаващи в момента. Писах и за две колежки с отрицателни тестове, едната с ПСР дори отрицателен, които са с ковидни пневмонии /типични тип матово стъкло/, едната беше със сатурация 85 в домашни условия. Съседка с два отрицателни антигенни в лаборатория  припадна вкъщи, в болницата ПСР - положителен, на кантар е за кислород. Приятелка след "настинала си" от ОПЛ отново е в болница, тя е на кислород вече, защото е лекувала настинка, а когато все пак е направила антигенен по своя преценка, е бил отрицателен, но последващ ПСР - положителен.
И още, и още. Изобщо не казвам, а и не мисля, че всеки сопол е ковид, казвам само,че в този момент нито един симптом не следва да се неглижира, защото е такъв карамбол, че дори и самите лекари понякога са в недоумение.

# 35 007
  • Варна
Чакам си утре резултата от теста,понеже в момента сме в малък преходен апартамен изолацията ще е трудна,Знам,че има хора тук в темата които са живеели заедно без изолация и такива които са били изолирани в един апартамен.Какъв е варианта да се пътува за изолация възможно ли е или премествайки се на друго място за да сме разделени макар и да сме били заедно преди това.Всякаква идея би ми била полезна благодаря.Какъв е варианта да дам адрес на Рзи в друго населено място.
Не схванах точно питането. Ако един от семейството е позитивен, а останалите безсимптомни винаги има смисъл позитивният да се изолира, ако има възможност. Вярно, контакт вече е имало и все пак винаги има шанс останалите да са се отървали. Но с всеки следващ ден контактност този шанс намалява.

# 35 008
Като стана дума да се разделят хората нищо,че преди това са били заедно,да попитам.Трябва ли да се карантинират хора,които работят в едно и също помещение?По правило знам,че контактните трябва да се карантинират,но на практика виждам друго.Колективите си работят,дори да има болен вкъщи.Никой не проверява.Предполагам,че рзи са свръхзаети и въобще всяки се оправя както може.

# 35 009
Карантинират само тези, които болният подаде като контактни. Като знаем след колко дни му се обаждат, е ясно какво става. Отделно много хора дори не подават половинката като контакт.

Общи условия

Активация на акаунт