Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 474
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 950
Хора, не знам на вас случвало ли ви се е. Сатурацията ми е 97, а като направя нещо елементарно вкъщи, при най малката умора или емоция, ми изтръпват първо крака, после ръце и след това не мога да си поема въздух един два пъти. После 2ч трябва да стоя и едвам се стабилизирам от ужаса. Пия дексаметазон по 3 на ден. Не знам паник атаки ли са това, мускулно ли е, симптом на ковид ли е. Лесарят ви вика да увелича В комплека на 2х2.
Официално датира от по миналия понеделник ковида, аз не мога на краката си да стоя още с този задух. Пия антибиотик Авелокс пет дена вече. Не трябва ли вече да отминава лека полека? Вие имате ли такива епизоди на задух при отлична сатурация? Чувствам си белия дроб като лист хартия. Тревожа се вече, очаквах да отминава.

На мен един приятел ми каза, че при ковид:
1) не бива да се лежи по гръб - по-добре е да се стои седнал в леглото или да се лежи по корем или на една страна;
2) няколко пъти на ден да се прави следното упражнение:
Д-р Ботев показа и просто упражнение за болни от коронавирус, което облекчава дишането. Застваме на колене, слагаме ръцете напред, поставяме главата върху тях – с челото надолу и леко покашляме. Така се изкашля по-лесно течността в дробовете, а отделно това помага да се сваля високата температура.
https://www.actualno.com/interest/bylgarski-lekar-predlaga-nov-n … news_1515625.html
Скрит текст:
3) няколко пъти на ден да се вдишва и издишва бавно и равномерно с броене до 5 например (или повече).

# 34 951
Здравейте,
И аз с официално + пср тест от 27.10
Симптомите са ми от 21-22.10. Първи домашен + на 24.10
Снимка имам направена. ЛЛ ми изписа 2 антибиотик, витамини и антистенокардин. Днес спирам антибиотика пия го от 27.10. по предписания на ЛЛ.
Много ме тресе вече параноя. Едно такова чувство на обреченост. Ясно е че нищо не е ясно с този вирус, но дали пика за влошаване е отминал при мен. Сега ЛЛ трябва да каже на 10. 11или на 9.11 ми изтича карантината. Тези от Рзи ми звъняха но не разбрах.

До 9-ти вкл. си карантина. Какво се видя на снимката, та наложи два антибиотика чак? Иначе ако нямаш друго, а само параноя, на оздравяване си.

# 34 952
  • София
Аз сигурно вече много спамя темата, но ми е някак по-спокойно, когато споделям и чета какво пишете. Какво да правя да вдигна майка на крака. Не намирам причина да е толкова отпаднала. Сътурация 96%, кръвно 68/110 за нея съвсем нормално, температура 36.8
В предишните ми постове забравих да кажа резултати от 3 рентгена-нормални, кръвни изследвания от понеделник само ЦРП-18.15, АСАТ и АЛАТ в норма, д-димер в норма. Защо я удари така силно тоя вирус, а в същото време резултатите са добре? Вече 9 дена от както е проявила първи симптом.
А храни ли се? Ако не, опитайте да я подсилите с Фрезубин (течна храна) от аптека. Страхотно действа, от моя опит.

# 34 953
Знаете ли, дали карантината може да се съкрати след 10-тия ден при отрицателен ПСР и никакви симптоми още от началото.

# 34 954
Знаете ли, дали карантината може да се съкрати след 10-тия ден при отрицателен ПСР и никакви симптоми още от началото.

Не може. Броят се 14 дни от датата на теста.

# 34 955

Едва ли има такъв случай.

# 34 956

Едва ли има такъв случай.
Има, има, моята приятелка имаше единствено сменен глас, до 11 ден някъде, никакви други симптоми, ни отпадналост, ни главоболие, ни температура, ни хрема. Имаше положителен ПСР. Естествено стоя си 14 дни карантина.

# 34 957
  • Варна
Здравейте,
И аз с официално + пср тест от 27.10
Симптомите са ми от 21-22.10. Първи домашен + на 24.10
Снимка имам направена. ЛЛ ми изписа 2 антибиотик, витамини и антистенокардин. Днес спирам антибиотика пия го от 27.10. по предписания на ЛЛ.
Много ме тресе вече параноя. Едно такова чувство на обреченост. Ясно е че нищо не е ясно с този вирус, но дали пика за влошаване е отминал при мен. Сега ЛЛ трябва да каже на 10. 11или на 9.11 ми изтича карантината. Тези от Рзи ми звъняха но не разбрах.

До 9-ти вкл. си карантина. Какво се видя на снимката, та наложи два антибиотика чак? Иначе ако нямаш друго, а само параноя, на оздравяване си.
Не се вижда много. Пращаха ме на скенер, но решихме да не правим. Съмнение от ЛЛ за пневмония, че чула нещо-това за антибиотика.
Имам кашлица още. Отпаднало ми е, храня се без апетит.

Инак сега проверих в сайта за сертификата. До 9.11 включително съм.
Преболедувал. Аз краката си не чувствам още а те сертификат ми издали.

# 34 958
  • Другата България
В момента има много фалшиво отрицателни бързи тестове, това и лекарите го казват.
Следете се и не неглижирайте симптомите.
Най-сигурно е ПСР, въпреки, че и там понякога при отрицателен тест следва типичната ковид пневмония.

# 34 959
Мими, не ме разбра. То е ясно, че има случаи всякакви. Едва ли има случай на прекъсната карантина, даже съм сигурна, че няма. Макар че познавам един ЛЛ, който ходеше на работа като беше под карантина за ковид в последните дни.

# 34 960
Личната каза да включа антибиотик. Вдигнах температура 38.4. Утре съм на тест, заради болничния. Иначе каза, че е ясно какво е...
Крайно време беше за антибиотика. А защо чай, обикновена вода върши същата работа.

# 34 961
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Хора, не знам на вас случвало ли ви се е. Сатурацията ми е 97, а като направя нещо елементарно вкъщи, при най малката умора или емоция, ми изтръпват първо крака, после ръце и след това не мога да си поема въздух един два пъти. После 2ч трябва да стоя и едвам се стабилизирам от ужаса. Пия дексаметазон по 3 на ден. Не знам паник атаки ли са това, мускулно ли е, симптом на ковид ли е. Лесарят ви вика да увелича В комплека на 2х2.
Официално датира от по миналия понеделник ковида, аз не мога на краката си да стоя още с този задух. Пия антибиотик Авелокс пет дена вече. Не трябва ли вече да отминава лека полека? Вие имате ли такива епизоди на задух при отлична сатурация? Чувствам си белия дроб като лист хартия. Тревожа се вече, очаквах да отминава.

Аз бих заподозряла сърцето.
Иди се прегледай, когато можеш

# 34 962
Каква работа върши водата? За хидратиране ясно. Друго? Като нашумя тази проклетия, четох, че при първи симптоми е хубаво нон стоп да се пие по глътка вода, едва ли не да се отмива това нещо и да заминава към червата, ама така ли става в действителност? Все едно е буболечка.

# 34 963
  • София
Скрит текст:
Непокорна, започвай да пиеш много чай, на корем. Наливай се буквално.
С мед, той е антисептик. Пиеш и пик ... докато го умориш мръсника.

И аз имах ниска Т в някакъв момент, но реших, че вече изстивам. В такива случаи лягам и спа, да става каквото ще.
Горещ чай ли трябвя да се пие?
Приятно топъл.
Скрит текст:
Лично го обичам с коняк, мед и лимон, но поради липса го пих с уиски /не е лошо/. Не съм пила антибиотик, което ми позволи алкохол.

Ти си истински смелчага! Аз вече трета, четвърта ще стане, седмица е смея една бира да изпия…

# 34 964
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Разрежда всички секрети.
И тези които се задържат в дроба
и тези в носоглъдката

Затова е добре да се пие и чай с лимон и мед, за да няма липса на електролити

Общи условия

Активация на акаунт