Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 500
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 905
Снощи лягам и какво стана изведнъж не можах да си поема въздух. Единично беше, но се изплших много.
Иначе днес е кофти пак, тежестта в гърдите и бял дроб колко време продължи при вас? При мен се появи на пети ден и е много тегаво сега... Правихте ли дихателни упражнения?
Здравейте, моя съвет е щом имате тежест и болки в гърдите веднага отивате на пулмолог ренген на бял дроб може да сте развили пневмония това са типичните симптоми и се развива винаги от 5 до 10 ден
Така че реагирайте бързо за да проведе те правилно лечението

# 34 906
No fear съветвам те да не чакате нищо.Един пср ще оправи нещата.Няма смисъл от чакане.До ден днешен си спомням как зададох въпроса на лекаря,който работеше в неотложния  кабинет онази вечер/а през другото време в ковид отделение/.Та...го питах"дращене в гърло и хрема"ковид ли е?Той ме изгледа и ми вика:А вие как мислите,че почва вируса?...Е,вече знам как почва и знам и колко бързо се влошава и колко дълго продължава...При мен,при мъжа ми и майка ми имаше фалшиво отрицателни тестове бързи и само загубихме време...

С.А и аз като тебе изпадам в голяма паника и притеснения за близките.Все ги мислех как се чувстват,как да им помогна и т.н.Вече като минаха 2месеца от лудницата мога да кажа,че сега съм много по зле психически от преди.Тогава знаех,че аз бях най- добре от 3мата и трябва да се грижа за тях.Незнам как ми идваха силите,защото и аз бях болна...Но някак съм имала доста сила в мен и желание да помогна и това ме е държало психически по стабилна.Главно напрежението идва от неизвестното и от това ,че незнаеш как ще завърши всичко.
Е,сега вече като свърши официално по документи стреса и страха от преживяното избиват с двойна сила...Та,така е при мен.

Напълно те разбирам. Знам, че и при мен ще е така. Тотално ще се срина. Преди години имах ужасни паник атаки, които се появяваха дори и без явна причина. Преборих ги, дори и аз не знам как. В момента съм в паник атака от буквално 5 дни. Не знам как не рухвам, но ще се случи съвсем скоро. За жалост развивам и страх да оставя мама сама. Живея в друг град, а тя е сама, баща ми е в чужбина. И не мога да си представя да не съм с нея от тука на татък, а тя е на 53г.работи си, тича по село, гледа ни цялата фамилия. Всичко все на нея. Обвинявам се, че не се прибрах още като се оплака първия ден от “настинка”. Каквото и да кажа ще е малко в сравнение с това, което изпитвам.

# 34 907
Леко съм притеснена. В неделя ми е бил контакта с болен. На два пъти в асансьор, малко в стая. Снощи ми се гадеше малко по много странен начин. Не от стомаха, а в устата, по-обилно слюноотделяне. Днес имам тук таме по тялото леки болки като лека мускулна треска. Знам, че не би следвало да ме повтори 2 м след боледуване, имах и доста антитела... ама знам ли... Има и такива случаи.

# 34 908
Ох, много е рано сякаш за повторка.
Пу пу, дано не е това.

# 34 909
Леко съм притеснена. В неделя ми е бил контакта с болен. На два пъти в асансьор, малко в стая. Снощи ми се гадеше малко по много странен начин. Не от стомаха, а в устата, по-обилно слюноотделяне. Днес имам тук таме по тялото леки болки като лека мускулна треска. Знам, че не би следвало да ме повтори 2 м след боледуване, имах и доста антитела... ама знам ли... Има и такива случаи.

Стресиращо е, защото може да е Ковид, а може да не е и никой не би могъл да ти каже. Няма какво да направиш в момента. Аз с първи симптом малка температура просто се обадих на работа, обясних и си останах в къщи. Впоследствие взех болничен за дните, а когато ми излезе след няколко дни полож. тест, се обадих пак и съм с болничен за ковид сега. Така че ако имаш възможност просто не ходи на работа, докато разбереш какво е.

# 34 910
  • 1st floor
Аз през нощта вдигнах 37.7 и съм с жестоко главоболие по цялата глава. Не минава от два аналгина...сега сутринта 37.3, както вчера. Леки болки в гърлото, лека суха кашлица. На кантар съм да включвам АБ, но още му се чудя. Втори ден е. Не съм звъняла на лекарката, знам че ще ми изпише веднага. И на детето, и на ММ прати един и същи текст с лекарства и дозировка по вайбър.

# 34 911
Аз през нощта вдигнах 37.7 и съм с жестоко главоболие по цялата глава. Не минава от два аналгина...сега сутринта 37.3, както вчера. Леки болки в гърлото, лека суха кашлица. На кантар съм да включвам АБ, но още му се чудя. Втори ден е. Не съм звъняла на лекарката, знам че ще ми изпише веднага. И на детето, и на ММ прати един и същи текст с лекарства и дозировка по вайбър.

Може ли да ми споделиш на ЛС предписанията?
Аз бях като теб. Плюс едно много неприятно вътрешно напрежение изпитвах. Като взех АБ, сякаш от успокоение, че правя нещо за себе си, почти веднага почувствах облекчение. Прецени си рисковете ако можеш. Аз не исках да чакам да разбера ще се влошавам ли, ще оздравявам ли.

# 34 912
  • тук и там
Пробвай с нурофен.На мен по принцип парацетамола ми влия добре,при други заболявания-но като бях с Ковид, нурофена действаше  по-добре и по-бързо.
Аналгин не пия, не мога да дам мнение-но нурофен експрес  ми помогна на мен-и за темпертура и за главоболие(но моето не беше силно).Температура за 3-4 дми също е нещо нормално.Поне тук го приемат за нещо нормално. Ако продължи обаче повече от 5 дни-за АБ си със сигурност.

# 34 913
  • София
Да, лично съм засегната! Засегната съм, че не мога да имам доверие на лекарите ни. Че бях бременна с ковид и плачех и се чудех да вярвам ли на лекарите да пия АБ за здраве или да не си го причинявам ако не е необходимо. Много хора ще трябва да биете, не е един. Искам да имам доверие на лекарите в България и като кажат, да, имаш нужда от един какво си да кажа, да, ок.

В случая, когато си била бременна на кого искаш да се довериш? Все пак те се грижат и за бебето и за теб да си доизкараш термина. Аз се разболявах няколко пъти като бях бременна и всичките пъти освен с УНГ се консултирах и с гинеколожката си. Такова е, на нея съм си поверила живота на детето и ако нямам вяра то тогава какво да правя при нея и да ме следи тия 9 месеца?

# 34 914
Аз през нощта вдигнах 37.7 и съм с жестоко главоболие по цялата глава. Не минава от два аналгина...сега сутринта 37.3, както вчера.
Скрит текст:
Леки болки в гърлото, лека суха кашлица. На кантар съм да включвам АБ, но още му се чудя. Втори ден е. Не съм звъняла на лекарката, знам че ще ми изпише веднага. И на детето, и на ММ прати един и същи текст с лекарства и дозировка по вайбър.
Аулин.

# 34 915

При мен през цялото време темп.  играеше точно така.37,7 до 37,3.Вземах парацетамол.На 13.09 след отрицателен пср/който беше неточен/ на ренген нищо не се виждаше.На 19.09 полож. антиген и два антибиотика.На 27.09 ги свърших и на 30.09 на ренген показа двустранна пневмония в резорбция.Незнам дали антибиотиците са помогнали,но ако не ги бях пила и там незнам какво щеше да стане.В последствие се разбра,че още на 13.09 се виждали изменения по дроба.
Така,че сама си прецени.Незнам правена ли ти е снимка?

# 34 916
Здравейте, днес ми е 7ми ден от симптомите и снощи доста се влуших. Поддържах ниска температура от първия ден и на третия ми включиха антибиотик Клацид. Снощо вдигнах 38,5, която едвам смъкнах някъде през ноща. Тази сутрин лекуващия лекар ми включи дексаметазон. При някой от вас случвало ли се е такова развитието? Притеснена съм, че не чувствам никакво подобрение, а пие една торба лекарства и даже зазлявам. Правих снимка, казаха че се вижда възспаление, но не е страшно за сега. Днес имам преглед отново. Не очаквах, че е ще е толкова тегаво с този вирус Sad((

# 34 917
Здравейте, днес ми е 7ми ден от симптомите и снощи доста се влуших. Поддържах ниска температура от първия ден и на третия ми включиха антибиотик Клацид. Снощо вдигнах 38,5, която едвам смъкнах някъде през ноща. Тази сутрин лекуващия лекар ми включи дексаметазон. При някой от вас случвало ли се е такова развитието? Притеснена съм, че не чувствам никакво подобрение, а пие една торба лекарства и даже зазлявам. Правих снимка, казаха че се вижда възспаление, но не е страшно за сега. Днес имам преглед отново. Не очаквах, че е ще е толкова тегаво с този вирус Sad((
Втората седмица при повечето е по - тежка, у нас за трима боледуващи (без ваксини) също. Подобрението е в третата седмица чак. Следяхме сатурацията, беше над 95 и личната каза: спокойно. Имахме и други симптоми, несвързани с дишането.

# 34 918
Хора, не знам на вас случвало ли ви се е. Сатурацията ми е 97, а като направя нещо елементарно вкъщи, при най малката умора или емоция, ми изтръпват първо крака, после ръце и след това не мога да си поема въздух един два пъти. После 2ч трябва да стоя и едвам се стабилизирам от ужаса. Пия дексаметазон по 3 на ден. Не знам паник атаки ли са това, мускулно ли е, симптом на ковид ли е. Лесарят ви вика да увелича В комплека на 2х2.
Официално датира от по миналия понеделник ковида, аз не мога на краката си да стоя още с този задух. Пия антибиотик Авелокс пет дена вече. Не трябва ли вече да отминава лека полека? Вие имате ли такива епизоди на задух при отлична сатурация? Чувствам си белия дроб като лист хартия. Тревожа се вече, очаквах да отминава.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 11:19 от Анонимен

# 34 919
Като връщам мненията назад, гледам че всички стигат до антибиотик. Какво ли да очаквам и дали няма да изтърва точния момент , ако се наложи да включа такъв.?
Какво апаратче за сатурацията да поръчам?
Трябва да имам под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт