Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 517
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 890
Алегра, някой нещо насила ли те кара да пиеш АБ?! Кажи кой е, да идваме да помагаме, да го разкараме, да спре да те тормози.
Щом не искаш АБ, не го пиеш и точка.
И щом имаш хронична хрема, явно твоето не е Ковид, но си обърни внимание на хремата. И се радвай, че не е от Ковид.

# 34 891
Мой близък допреди няколко дни беше в българска болница и го лекуваха за пневмония. Сега е в истанбулска и е диагностициран с рак на белите дробове с множество метастази.

Българските лекари са много зле, въпреки че са част от националната ни гордост по незнайни причини. Ама много зле.

# 34 892
И аз мисля, че не е типичната пневмония, а характерните изменения матово стъкло, не знам задължително ли минават с АБ. Не считам, че нашите лекари са по лоши от чуждите, но работят при много по мизерни условия и с вързани ръце!

# 34 893
Да, лично съм засегната! Засегната съм, че не мога да имам доверие на лекарите ни. Че бях бременна с ковид и плачех и се чудех да вярвам ли на лекарите да пия АБ за здраве или да не си го причинявам ако не е необходимо. Много хора ще трябва да биете, не е един. Искам да имам доверие на лекарите в България и като кажат, да, имаш нужда от един какво си да кажа, да, ок.

# 34 894
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Симптоми : главоболие и втрисане , без температура. Имам чувството , че като ме сполетя, забравих всичко което съм прочела тук като информация .
Дори ,сега се замислям дали антигенният тест ще ми осигури сертификат .
Имунизирана ли си?

Не, не съм. Карах ковид миналата година, ноември. Лятото имах много антитела. Това не е оправдание , надявах се да ме подмине втори път. Признавам- сгреших.

# 34 895
При нас симптомите също бяха по етапно,не наведнъж.И за съжаление 90%от болните при тази вълна със "само запушен нос" се оказват с ковид.Така,че по добре пср и лечение или успокоение /ако не е ковид/отколкото да стоиш на тръни.
А за фалшиво отрицателните тестове вече казаха,че доста лекари са объркани.Много такива случаи,а пациентите им са отвсякъде с ковид симптоми.Явно  за тази вълна и това ще е характерно.

# 34 896
Не считам, че нашите лекари са по лоши от чуждите, но работят при много по мизерни условия и с вързани ръце!

Клише. Условията са си условия, но лекарите ни са лоши и като подготовка, и като развитие, и най-вече като отношение и как им пука.

# 34 897
Не съм съгласна, имам доверие на няколко лекари в моя град и като отношение и като специалисти, не случайно българските лекари се реализират масово в Европа.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 08:35 от mimi.7299

# 34 898
  • Буркина Фасо
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Симптоми : главоболие и втрисане , без температура. Имам чувството , че като ме сполетя, забравих всичко което съм прочела тук като информация .
Имунизирана ли си?

Не, не съм. Карах ковид миналата година, ноември. Лятото имах много антитела. Това не е оправдание , надявах се да ме подмине втори път. Признавам- сгреших.
преболедувай си спокойно сега и пак ще имаш сертификат.

# 34 899
Алегра, съжалявам за това през което си преминала. Наистина не знам как стои въпроса с лечението на Ковид при бременност, но предполагам АБ не е препоръчителен за плода.
Би ми се искало да можеш да се довериш на лекарите, но мисля, че и те са доста объркани поради липсата на единно лечение на тази долна гад Ковида.

Ееей, тоя вирус няма мирясване. Поне адекватно лечение да има.
Ние не сме ваксинирани, преболедувахме го, но ще се ваксинираме. Вече не знам от кое по напред да се страхувам. Пфуу.

# 34 900
Еее то отношението и пукането в чужбина е постигнато чрез санкции. Като изляза от доктора и ми пращат писмо да попълня до няколко дена как е минала визитата, въпроси за доктора, как се е държал, обеснил ли ми е всичко на достъпен език и .т.н Докато в Бг по това има много да се работи. Баща ми на 80г го правят на 2ст като ходи на доктор и за това не иска да ходи. Сега вече за компетенция нямам личен опит от БГ. Все ми се струват по-компетентни бг лекари. Като споделяте снимки от рентген какви дълги и подробни обеснения са ви написали. На моята снимка пише: There is no significant pleural effusion or pneumothorax. Нищо друго. Един бял лист и това.
Абе човек никъде да не се разболява, че където и да си, все ще ти се струва че нищо не се прави за теб.

# 34 901
Реално не е проблем, предписаха ми съвместим с бременността. Обаче в последните няколко години бях пила по 5 пъти в годината антибиотици и се стресирах, че рано или късно ще спрат да ми действат и ще си умра от нещо дребно. Голям филм е с ковид. Хем не сме излизали никъде, работа от вкъщи и пак се натръшкахме с мъжа ми, сестра ми, че и баба ми.

# 34 902
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Имунизирана ли си?

преболедувай си спокойно сега и пак ще имаш сертификат.

Не ми е толкова за сертификата , колкото исках да подчертая , че при този резултат тотално се обърках и забравих всичко четено.... Миналият път го изкарах само с аритмия и загуба на вкус и обоняние. А сега незнам какво да очаквам . Тотален блокаж.

# 34 903
  • Пловдив
toni1, първо се успокой. Говорила ли си с ЛЛ? Следвай съветите му/й.

# 34 904
toni1, първо се успокой. Говорила ли си с ЛЛ? Следвай съветите му/й.

Говорих. Изписа ми Стаматин,.Натаспин,Оксилик, Витамин D. Засега задържаме прием на антибиотик, но леко ми е притеснено.   В момента имам чувство ,  че някой ми е седнал на гърдите. Може и внушение да е.
Утре мисля да поръчам да вземат Оксиметър, но незнам точно какъв. Давайте идея

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 00:47 от toni1

Общи условия

Активация на акаунт