Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 545
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 875
Между другото ние с делтата вече не сме актуални. Вече има делта плюс.
Ти като се срещна с вируса, той представи ли се от кой клан е? Моя не е ясен, но е гадняр. Може и да е Делта минус.
Шегувам се. Едва ли знаем с какво точно сме се срещнали. Да се надяваме да не се повтаря.

Ами различен е моя от на мъжа ми пролетта. По всеизвестните симптоми делта е този в момента, който карам.

# 34 876
  • тук и там
При мен симптомите започнаха един по един,не навъднъж. Първо болки в гърлото при преглъщане, на другият ден-хрема и секрети,които са странни. Не ти тече носът, но усещаш че се стичат секрети в гърлото(нещо като задна хрема). Носово говорене. Болките в гърлото изчезнаха още след първитят ден, хремата и и тя почти и тъкмо си решил че е настинка, и се почва кашлица-суха и спорадична , предимно сутрин-аз предположих че е заради стичащи се секрети. Пак си окей  уж и изведнъж- температура и втрисане,загуба на апетит -за 3-4 дни . Като минаха дните с температура, едва тогава загубих обоняние ... В смисъл,че поне при мен-не се появиха всички симптоми изведнъж.
Започва си като банална настинка, но по продължението вече не може да се сбърка с друг вирус(ако си с класически симптоми като мен ).

# 34 877
Ех, как от 10 години не мога да попадна на такъв лекар най-накрая да ми каже, че от години карам, ама много ясно, че ковид, какво друго. С тая хрема явно може и пациент нула да съм от десетина години, всяка есен/зима.

# 34 878
Кайсия, да, и при нас симптомите идваха един по един, а не всички наведнъж. Едно те отпусне, друго те хване.
И да, като свалихме трайно темп. (и моя нос се отпуши) , тогава загубихме обоняние и вкус. И наистина започва като банална настинка, аз също при първия симптом помислих, че съм настинала нещо, че него ден след баня точно се разшетах с влажна коса, а навън, а навътре, прах, простирах затоплена на терасата, викам си явно съм се скопосала да настина, ама и мъжа ми като го втресе.. А и някак усещането е странно, не е като при нормална настинка или грип. Уж е, ама не е.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 22:23 от Джаста Праста

# 34 879
Не знам за здравното министерство,но носовото говорене си е типично -поне за този щам на ковид,който в момента върлува. Аз две седмици говорих носово. Трета седмица ми е,чак сега ми се оправи гласът..
От моят скромен опит (двама от най-близките ми бяха болни при предишната вълна), човек звучи странно, няма нищо общо с това, ако е с хрема и запушен нос (те изобщо не са имали подобни симптоми).

# 34 880
  • Пловдив
Преди около две-три седмици се оказа, че съм била контактна. С маска през цялото време. Бях в карантина. Получих нещо като много леки симптоми, правих домашен тест, отрицателен. Една вечер и през нощта имах нещо като задна хрема в гърлото, но не се стичаше. В същото време усещах много леки наченки на втрисане - познато усещане преди боледуване. Сутринта обаче нищо, само малко хрема за един-два дни. И сега не знам дали пък не е била делтата това и заради маската да е бил малък вирусният товар и да ми се разминало по-тежко протичане. Не знам.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 21:25 от marzeliva

# 34 881
Истината е, че в условия на пандемия всяка хрема трябва да се смята за потенциален ковид! Ако се окаже, че не е още по добре!

# 34 882
В Германия за имунна система изписвали витамин С или ги съветват да ядат цитрусови плодове.

В Германия пиеш само ибупрофен, а ако станеш зле отиваш в болница. Никакво вит. Ц не препоръчват и не изписват за нищо, включително и ковид. Има разбира се и български, сръбски и всякакви лекари, така че нищо не е изключено, но това не значи, че в Германия изписват вит. Ц за ковид.

# 34 883
Да, разбира се! И аз подходих с идеята, че е ковид. Ама тук прочетох дори едва ли не неприятно изненадани, че след маса тестове, че и пср пак - било. Е как, нямало начин да не е ковид Grinning Абе убеждавам се, че лекарите в бг много от тях са пълни фелдшери. Един чета нервира се, че много минусови тестове излизали, а той сигурен че е ковид. И друг доктор вика, е що, баш сега си е сезонът на адено, Рино вирусите... Еми хайде да вземат да се разберат може ли и нещо друго да има.

# 34 884
  • тук и там
От моят скромен опит (двама от най-близките ми бяха болни при предишната вълна), човек звучи странно, няма нищо общо с това, ако е с хрема и запушен нос (те изобщо не са имали подобни симптоми).
Да, не знам как да го определя. Гласът се променя тотално и човек звучи  различно. Не е като обикновено носово говорене.И не е за ден-два. Две седмици ме държа ..

# 34 885
Скрит текст:
В групата " Медицински съвети при Ковид" днес живееща във Швеция жена търси съвет какво да пие при положителен тест. Там в Швеция само парацетамол ѝ изписали.
Не знам дали е вярно, но наистина в България се пият купища лекарства и добавки.
Разбирам при леки симптоми да се пие цинк, витамин Д, аспирин протект.
Но този изопринозин защо го изписват?
Също само тук се правят по няколко рентгенови снимки, скенери дори.
В Германия за имунна система изписвали витамин С или ги съветват да ядат цитрусови плодове.
В Германия за бронхит (не от Ковид ) ми "изписаха" лук да засипя със захар и да пия сока. Бухах месец и половина. Детето скоро беше с пневмония у дома, само антибиотик изписаха. В болница "ако видя че посиняват устните тогава да го заведа", бяха точните думи. Протокол за Ковид доколкото знам няма, стои се вкъщи на мускули допоследно. В болница току така не се влиза, само ако е нужно подаване на кислород. Истината е някъде там, кое е правилно и кое грешно не зная. Факт, е че сме свикнали да пием лекарства, но е факт и че в БГ наистина се прекалява с антибиотици, стимуланти, стероиди и т.н.
[/quote]

И при нас в САЩ е така. И аз не знам кое е правилно, и кое не. Сякаш ми се искаше да пия нещо. Но абсолютно нищо не ми дадоха ( за лекарство говоря). На мъж ми му дадоха, но вече като се влоши и ние преценихме че е за спешното. Иначе доктора ни писа на чата и по телефона за вит. Д, Ц и цинк. На мускули го изкарах и аз. А пък за антитела изследвания абсурд. Когото да питах, всеки ме гледа като да не съм на център...
Soft Click, моите познати които си ходят по бг лекари им изписаха антибиотици от ден 1. Но не съм на бг лекар и нищо не ми изписаха. Иначе да, казаха Tylenol до когато искам да пия и така. Но като гледам не са се мъчили по-малко от нас. Едното семейство пък 7 дена повръщаха. Ужас. Добре че това не патихме. Не бях чувала за толкова дълго повръщане. Жената казаваше хем повръщам и ми е лошо, хем освирепявам от глад, което в нормална ситуация е абсурд. Човек като се оповръща, не му се яде нищо по принцип, а с тоя Ковид някакво супер пригладняване се случва.

# 34 886
  • Пловдив
Абсолютно така беше и при мен и това беше причината да си направя тест. Много странен ми стана гласът и интересното е, че почти нямах хрема, а сякаш нещо ми беше задръстено в носа и синусите. Усещах една странна тежест в тази област. Много по-различно го усещах от настинка например. И на втория ден загубих обоняние Simple Smile

# 34 887
По време на първата вълна четох, че човечеството го чака сериозен удар от бактериални инфекции, които ще станат резистентни на всякакви антибиотици. Защо? Ами защото си ги похапваме за щяло и нещяло. От всички статии, които прочетох се казва, че се злоупотребява с антибиотици за ковид. В тази например казват, че едва 22% от тежко болните имали бактериална пневмония. И това за тежка пневмония!!! Ако им кажа че тук мои познати за хрема са пили 2 антибиотика нз......
https://www.news-medical.net/amp/news/20210820/Research-finds-po … -2-pneumonia.aspx

# 34 888
След болницата с ковид, лежах в болница с бактериална пневмония, колабирах и ме приеха. Масово всички бяха така, с бактериална пневмония, около 2 месеца след началото на ковид. Не зная колко са верни тези 22%.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 22:57 от Diorela

# 34 889
А тази бактериална пневмония на скенер ли се вижда или на рентген? Вече се чудя при нас дали са наред докторите. Имам доста познати изкарали ковид тежко, включително и такива които в болница лежаха, че и дете на позната беше в болница. Никой не е бил с пневмония. Всички са с това "матово стъкло" по снимките, включително и мъжо. Тук ми се обясни че не е пневмония това. Чудя се в Бг как толкова много хора са с пневмония...Предполагам се различава на снимка. За себе си се чудя, не че подлагам под съмнение кой колко тежко е боледувал, да не се смята за заяждане чуденката ми, моля ви. За себе си се мъча да си изясня нещата, че не се знае и нас какво ни чака за напред.

Общи условия

Активация на акаунт