Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 582
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 845
Ковид в момента започва точно така - хрема, носово говорене. От 20 човека за последния месец - 20 са с този симптом. И всеки си вика, абе една хрема. Има хора умират точно от неглжирането й. Баща ми започна така. Домашен тест - отрицателен и фалшиво спокойствие още ден, два. После естествено , положителен антигенен и целия кошмар след това. ваксиниран е, слава на Бога.
Е добре и да е ковид, след като за сега е само хрема, какво трябва да направи??Какво значи да неглижираш хрема? Какво трябва да се направи в момента?
След втора година пандемия наистина ли задавате този въпрос?
Какво трябва да направи, ако е ковид?
Да си направи тест, да се свърже с ОПЛ в зависимост от резултата, да се изолирате и вие с детето, и евентуално да се тествате и вие с него.
Неглижирането на "само носовото говорене", което е типичен симптом на ковид може да доведе до последващи симптоми, или никакви симптоми - това зависи от много други фактори и обстоятелства, свързани с всеки отделен организъм.
Разбира се , това ми е ясно.Имах предвид като лечение.Ние не се виждаме с никого по принцип- с цел да се пазим...Ходя до един магазин по най бързия начин и това е...мъжа ми също няма контакти.Камо ли сега като има хрема.Не сме безотговорни! За разлика от мн други.Както и да е.Благодаря ви.Надявам се да не е това...но, времето ще покаже.За сега ще вземем утре тест от аптеката...

# 34 846
  • Другата България
Е, като лечение - ако изобщо се стигне до там, поне аз не бих разчитала на такова, изписано от непознати в анонимен форум, пък било то и преболедували. Именно защото всеки е различен като организъм, има различни ХЗ, алергии, здравословни проблеми - нещо, повлияло благоприятно на Пена, може да доведе до други "ефекти" при Гана. Направи първо теста, и после според резултата се свържете с ОПЛ.
Мими, как е баща ти?
Нана, вие как сте?

# 34 847
Защо да се подсилва имунитета? Нали именно това води до влошаване в някакъв момент - прекалено стимулиране на имунитета. Или се има в предвид лекарства за стимулиране на имунитета, не безсмислените суплементи?

Това вече лекар може да каже. Аз не смея да изказвам мнение, какво точно да се пие.

# 34 848
  • София
И все пак запасете се с храна и направете тест. Не бих ходила “ на бързо” до квартални магазинчета понеже и там хора има.

# 34 849
Ковид в момента започва точно така - хрема, носово говорене. От 20 човека за последния месец - 20 са с този симптом. И всеки си вика, абе една хрема. Има хора умират точно от неглжирането й. Баща ми започна така. Домашен тест - отрицателен и фалшиво спокойствие още ден, два. После естествено , положителен антигенен и целия кошмар след това. ваксиниран е, слава на Бога.
Е добре и да е ковид, след като за сега е само хрема, какво трябва да направи??Какво значи да неглижираш хрема? Какво трябва да се направи в момента?
След втора година пандемия наистина ли задавате този въпрос?
Какво трябва да направи, ако е ковид?
Да си направи тест, да се свърже с ОПЛ в зависимост от резултата, да се изолирате и вие с детето, и евентуално да се тествате и вие с него.
Неглижирането на "само носовото говорене", което е типичен симптом на ковид може да доведе до последващи симптоми, или никакви симптоми - това зависи от много други фактори и обстоятелства, свързани с всеки отделен организъм.
Разбира се , това ми е ясно.Имах предвид като лечение.Ние не се виждаме с никого по принцип- с цел да се пазим...Ходя до един магазин по най бързия начин и това е...мъжа ми също няма контакти.Камо ли сега като има хрема.Не сме безотговорни! За разлика от мн други.Както и да е.Благодаря ви.Надявам се да не е това...но, времето ще покаже.За сега ще вземем утре тест от аптеката...
Следете температурата, ако няма, най-вероятно няма да се усложни, мъжът ми така изкара, въобще не вдигна, засякох един два пъти 37 градуса. Аз от самото начало, както и синът ми вдигахме, но лека до 37,7 два пъти на ден, детето само два дни беше с температура и лека хрема, мина му без антибиотик, аз 5 дни с лека температура и си самопредписах един антибиотик. Всичко е до организъм. Витамин Д и цинк мисля няма да навредят, ние пиехме 15 мг цинк и от рибчото на детето като загубихме обоняние и после зивестно време по един аспирин протект вечер. След седми дена ако няма температура може да е спокоен според мен. 3-5 дни след него някой от вас може да прояви симптоми. Витамин Д, цинкът и аспирин протект ни го каза по телефона ЛЛ след като й казахме за загубата на обоняние. Аспирин не съм давала на детето - 11 г. тогава. Това за миналогодишния щам от ноември. Детето не загуби и обоняние. Ние със съпругът ми бяхме в къщи тогава , според мен детето го донесе от училище, защото вървяхме 3 дни след неговите симтпоми.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 17:21 от Sparkles

# 34 850
Скрит текст:
Е, като лечение - ако изобщо се стигне до там, поне аз не бих разчитала на такова, изписано от непознати в анонимен форум, пък било то и преболедували. Именно защото всеки е различен като организъм, има различни ХЗ, алергии, здравословни проблеми - нещо, повлияло благоприятно на Пена, може да доведе до други "ефекти" при Гана. Направи първо теста, и после според резултата се свържете с ОПЛ.
Мими, как е баща ти?
Нана, вие как сте?
Щерката започна обратно броене. Утре може да излезе, карантината свърши.
Като изключа липсата на мирис /много ме мъчи това/ и пищенето в ушите всичко е ОК. Hug
Може да звуча несериозно, но съм нащрек. Това не ми е първа среща с непознат вирус.

# 34 851
  • Другата България
За мириса и вкуса аз пиех Цинкорот и Милгама.
На ден 5 изчезнаха, от 8ми започнаха да се връщат постепенно и се върнаха окончателно до 14тия ден.
Да, иначе бих посъветвала /след консулт и с лекар/ антикоагулантите да не се спират поне още месец.
Аз бях тръгнала да ги спирам веднага - идеален Димер и кръвни показатели, личната ми удължи Натаспина още месец, тук и Лейка ме посъветва същото. И въпреки това, след почти два месеца прием на Натаспин, след още един направих тромбоза. Та едно наум винаги.

# 34 852
Да кажа само , че си направи си тест преди малко.Отрицателен е.Естествено това не ме успокоява на 100% .След ден два ако не му е минало пак ще направим.

# 34 853
  • София
Задължително ли е след карантината отново да се направи тест?
ЛЛ днес ми даде направление за кръвни(с 2 допълнителни,които аз трябва да си платя-около 40 лв.),но за тест нямала право да дава направление.
Исках още 1 седмица болничен,но тя каза,че само комисия можела да ми даде и аз се отказах.

# 34 854
  • Другата България
Да кажа само , че си направи си тест преди малко.Отрицателен е.Естествено това не ме успокоява на 100% .След ден два ако не му е минало пак ще направим.
Да, добре е да го повторите след 2-3 дни.

# 34 855
Чета и се удивлявам, колко лекарства се купуват, колко химия се налива в крехкия човешки организъм, всичко ще се спести срещу безплатна и достъпна ваксина.
Собствениците на аптеки станаха милионери, имам пряк поглед , роднини са ми, еми купувайте с килограми лекарства, тези самите са отдавна ваксинирани. Гледат си кефа с вашите пари в Занзибар и Дубай.

# 34 856
В групата " Медицински съвети при Ковид" днес живееща във Швеция жена търси съвет какво да пие при положителен тест. Там в Швеция само парацетамол ѝ изписали.
Не знам дали е вярно, но наистина в България се пият купища лекарства и добавки.
Разбирам при леки симптоми да се пие цинк, витамин Д, аспирин протект.
Но този изопринозин защо го изписват?
Също само тук се правят по няколко рентгенови снимки, скенери дори.
В Германия за имунна система изписвали витамин С или ги съветват да ядат цитрусови плодове.

# 34 857
  • София
Чета и се удивлявам, колко лекарства се купуват, колко химия се налива в крехкия човешки организъм, всичко ще се спести срещу безплатна и достъпна ваксина.
Собствениците на аптеки станаха милионери, имам пряк поглед , роднини са ми, еми купувайте с килограми лекарства, тези самите са отдавна ваксинирани. Гледат си кефа с вашите пари в Занзибар и Дубай.
Обратното също важи Simple Smile В момента ще пускат лекрство до колкото разбирам уж американска разработка.

# 34 858
  • Другата България
В която няма химия изобщо, и която е разработена безплатно вероятно, на базата на природно-натурални съставки, като компаниите са го направили напълно безвъзмездно без нито цент печалба???
Нека не слагаме на кантар едното и другото и да правим някакви поредни съпоставки на несъпоставими неща.
И в двата случая фарма индустрията е напред с милиарди.

# 34 859
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Симптоми : главоболие и втрисане , без температура. Имам чувството , че като ме сполетя, забравих всичко което съм прочела тук като информация .
Дори ,сега се замислям дали антигенният тест ще ми осигури сертификат .

Общи условия

Активация на акаунт