Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 545
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 860
  • Пловдив
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Симптоми : главоболие и втрисане , без температура. Имам чувството , че като ме сполетя, забравих всичко което съм прочела тук като информация .
Дори ,сега се замислям дали антигенният тест ще ми осигури сертификат .

Ще ти осигури.

# 34 861
Здравейте ,тази вечер съпруг ми се оплака че му е студено и го болят мускулите и леко главата.
Измери си Т 38.2

Около нас има ковид болни ,но не сме имали пряк контакт с тях.
Утре ще ходи да си прави тест и при л.л

# 34 862
Пък здравното министерство пропуснало да хлопне и хремата сред честите симптоми на ковид. Тц, тц! Значи нищо че тестовете са ми - да си го броя за ковид, викате?

"Здравното министерство класира видовете симптоми на COVID-19 и тежестта на протичане на заболяването. Най-честите оплаквания при пациенти с коронавирус са повишена температура, кашлица, възпалено гърло и загуба на обоняние. Голяма част от заболелите имат и обща слабост, умора и болки в мускулите, както и стомашно-чревни смущения."

# 34 863
Цоп...и аз в темата. Досега само Ви четях и събирах информация,  но от днес съм с +антигенен тест, правен в лаборатория.
Симптоми : главоболие и втрисане , без температура. Имам чувството , че като ме сполетя, забравих всичко което съм прочела тук като информация .
Дори ,сега се замислям дали антигенният тест ще ми осигури сертификат .
Имунизирана ли си?

# 34 864
Много важно дали е имунизирана, що за въпроси.

# 34 865
  • тук и там
Не знам за здравното министерство,но носовото говорене си е типично -поне за този щам на ковид,който в момента върлува. Аз две седмици говорих носово. Трета седмица ми е,чак сега ми се оправи гласът..

# 34 866
Не знам кой какво е пропуснал, но истината е, че се появява лека хрема, запушен и течащ нос, носов говор и същевременно странна сухота в устата и носа. Мен и устните ми изпръхваха, без да съм вдигала висока темп.
И фалшиво отрицателните антигенни тестове също са възможни. ПСР е най точен.
За това да се ваксинираш, за да не пиеш лекарства, какво да кажа, я.
И ваксинираните се заразяват и боледуват и на тях им изписват лекарства.

# 34 867
Много важно дали е имунизирана, що за въпроси.
Учудих се, че само главоболие има и втрисане без температура. Много субективни симптоми, а има положителен тест.
И май не е ваксинирана, щом пита за сертификат.

# 34 868
Между другото ние с делтата вече не сме актуални. Вече има делта плюс.

# 34 869
No fear съветвам те да не чакате нищо.Един пср ще оправи нещата.Няма смисъл от чакане.До ден днешен си спомням как зададох въпроса на лекаря,който работеше в неотложния  кабинет онази вечер/а през другото време в ковид отделение/.Та...го питах"дращене в гърло и хрема"ковид ли е?Той ме изгледа и ми вика:А вие как мислите,че почва вируса?...Е,вече знам как почва и знам и колко бързо се влошава и колко дълго продължава...При мен,при мъжа ми и майка ми имаше фалшиво отрицателни тестове бързи и само загубихме време...

С.А и аз като тебе изпадам в голяма паника и притеснения за близките.Все ги мислех как се чувстват,как да им помогна и т.н.Вече като минаха 2месеца от лудницата мога да кажа,че сега съм много по зле психически от преди.Тогава знаех,че аз бях най- добре от 3мата и трябва да се грижа за тях.Незнам как ми идваха силите,защото и аз бях болна...Но някак съм имала доста сила в мен и желание да помогна и това ме е държало психически по стабилна.Главно напрежението идва от неизвестното и от това ,че незнаеш как ще завърши всичко.
Е,сега вече като свърши официално по документи стреса и страха от преживяното избиват с двойна сила...Та,така е при мен.

# 34 870
Вита, няма нищо за чудене. При нас с мъжа ми започна точно така - втрисане без темп. Чак на другия ден вдигнахме 37.1 до около 37.5.

# 34 871
Някаква излишна истерия ,се наслагва от един запушен нос.Като са ви били запушени носовете, проявихте ли други симптоми в едно с носа,един след друг ли се проявяваха,или запушвн нос задължително Ковид?

# 34 872
Който вариант е по-безвреден от делтата.

# 34 873
В групата " Медицински съвети при Ковид" днес живееща във Швеция жена търси съвет какво да пие при положителен тест. Там в Швеция само парацетамол ѝ изписали.
Не знам дали е вярно, но наистина в България се пият купища лекарства и добавки.
Разбирам при леки симптоми да се пие цинк, витамин Д, аспирин протект.
Но този изопринозин защо го изписват?
Също само тук се правят по няколко рентгенови снимки, скенери дори.
В Германия за имунна система изписвали витамин С или ги съветват да ядат цитрусови плодове.

В Германия за бронхит (не от Ковид ) ми "изписаха" лук да засипя със захар и да пия сока. Бухах месец и половина. Детето скоро беше с пневмония у дома, само антибиотик изписаха. В болница "ако видя че посиняват устните тогава да го заведа", бяха точните думи. Протокол за Ковид доколкото знам няма, стои се вкъщи на мускули допоследно. В болница току така не се влиза, само ако е нужно подаване на кислород. Истината е някъде там, кое е правилно и кое грешно не зная. Факт, е че сме свикнали да пием лекарства, но е факт и че в БГ наистина се прекалява с антибиотици, стимуланти, стероиди и т.н.

# 34 874
Между другото ние с делтата вече не сме актуални. Вече има делта плюс.
Ти като се срещна с вируса, той представи ли се от кой клан е? Моя не е ясен, но е гадняр. Може и да е Делта минус.
Шегувам се. Едва ли знаем с какво точно сме се срещнали. Да се надяваме да не се повтаря.

Общи условия

Активация на акаунт