Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 607
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 830
Колко време може да се приема Натаспин? Четох, четох не видях някакъв срок - примерно 3м приемаш, 1 почиваш или нещо друго..

# 34 831
На мен личната лекарка ми каза 1 месец х 1 на ден , след края на карантината.

# 34 832
Трети ден мъжа ми е с лека хрема и говори носово.Без никакви др симптоми за сега.Няма Т , има апетит, абе все едно нищо му няма като изключим хремата, която не е обилна.Аз естествено се притеснявам да не е Ковид...мисля ако и утре е така да вземем един тест от аптеката или не е нужно...?Той твърди че нищо му няма освен носа...Бил настинал просто малко...Та въпроса ми е , колко време може да влачи само този симптом- хремата, ако недай си боже е кодив...преди да се появят др симптоми?Много се тревожа Sad 
Значи вече човек не може и сопола да му текне на спокойствие 🙄

# 34 833
Съмнява ме да е настинка.
Наистина вземете един тест, че да не ходи да разнася зараза, ако е Ковид.
Четвърти-пети ден от симптоми е подходящо време за тест, но имай предвид, че теста от аптеката е възможно и да е фалшиво отрицателен. ПСР най добре.
Аз имах лека хрема около 2-3 дни. Носа ми беше запушен, секрета беше чист(воден).
Пп Ваксиниран ли е мъжа ти. Може и само това да му е симптом.

# 34 834
Четвърти-пети ден от симптоми е подходящо време за тест, но имай предвид, че теста от аптеката е възможно и да е фалшиво отрицателен. ПСР най добре.
Аз имах лека хрема около 2-3 дни. Носа ми беше запушен, секрета беше чист(воден).
Той работи сам по принцип и от работа в къщи..Не е ваксиниран.
При вас след хремата какво последва? Или само така го изкарахте? Много се пазим по принцип и ако е хванал...направо не знам от къде Sad .Притеснявам се и за мен и за детето ( 9г).
Пък да ходи на ПСР за една хрема само...не ми се иска, понеже мн болни има навсякъде...Стоим за сега и чакаме да видим какво ще стане...Ама мн ми е напрегнато ...

# 34 835
Той работи сам по принцип и от работа в къщи..Не е ваксиниран.
При вас след хремата какво последва? Или само така го изкарахте? Много се пазим по принцип и ако е хванал...направо не знам от къде Sad .Притеснявам се и за мен и за детето ( 9г).
Пък да ходи на ПСР за една хрема само...не ми се иска, понеже мн болни има навсякъде...Стоим за сега и чакаме да видим какво ще стане...Ама мн ми е напрегнато ...
Ако е ковид на четвърти- пети ден от началото на запушеноя нос може да загуби обоняние.

# 34 836
  • в кукувиче гнездо
Ковид в момента започва точно така - хрема, носово говорене. От 20 човека за последния месец - 20 са с този симптом. И всеки си вика, абе една хрема. Има хора умират точно от неглжирането й. Баща ми започна така. Домашен тест - отрицателен и фалшиво спокойствие още ден, два. После естествено , положителен антигенен и целия кошмар след това. ваксиниран е, слава на Бога.

# 34 837
No fear, при мен хремата отшумя за около три дни, носа се отпуши и..баам загубих обоняние и вкус.

# 34 838
Същата работа и при мен - хрема и после загуба на обоняние. Днес е четвърти ден от тогава и нямам други симптоми. За протокола - с Модерна съм, 2ра доза март месец.

# 34 839
Ковид в момента започва точно така - хрема, носово говорене. От 20 човека за последния месец - 20 са с този симптом. И всеки си вика, абе една хрема. Има хора умират точно от неглжирането й. Баща ми започна така. Домашен тест - отрицателен и фалшиво спокойствие още ден, два. После естествено , положителен антигенен и целия кошмар след това. ваксиниран е, слава на Бога.
Е добре и да е ковид, след като за сега е само хрема, какво трябва да направи??Какво значи да неглижираш хрема? Какво трябва да се направи в момента?

# 34 840
  • в кукувиче гнездо
Е добре и да е ковид, след като за сега е само хрема, какво трябва да направи??Какво значи да неглижираш хрема? Какво трябва да се направи в момента?
Прави се тест, ако е положителен си има протоколи. Витамини - с,д, аспирин, антиоксидант, някакъв имуностимулатор. Именно неправенето на нищо довежда до избухването на 7-8 ден. Братовчед ми и жена му са така - цяла седмица на работа със сополи, лека температура и накрая жената, която няма 40 години вече пети ден е зле, не може дори да стане от леглото.

# 34 841
  • София
Изолирате се и не разнасяте заразата като за начало. После се свързвате с лекар и той ви казва как се процедира от там нататък.

# 34 842
  • Другата България
След втора година пандемия наистина ли задавате този въпрос?
Какво трябва да направи, ако е ковид?
Да си направи тест, да се свърже с ОПЛ в зависимост от резултата, да се изолирате и вие с детето, и евентуално да се тествате и вие с него.
Неглижирането на "само носовото говорене", което е типичен симптом на ковид може да доведе до последващи симптоми, или никакви симптоми - това зависи от много други фактори и обстоятелства, свързани с всеки отделен организъм.

# 34 843

И при майка ми започна с хрема. Помисли, че е настинала, но и направиха ПСР-отрицателен. След седмица два антигенни и те отрицателни. Чак на 1ви даде положителен на всичко. Идете на лекар докато още са леки симптомите и може да се започне с витамини и подсилване на имунитета.

# 34 844
Защо да се подсилва имунитета? Нали именно това води до влошаване в някакъв момент - прекалено стимулиране на имунитета. Или се има в предвид лекарства за стимулиране на имунитета, не безсмислените суплементи?

Общи условия

Активация на акаунт