Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 738
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 545
  • София
Мисля, че бях споделил как влезе у нас вируса - от училище. Класната на дъщеря ми четвъртък и петък е ходила със симптоми на работа, но не вярвала, че е ковид, изкарала го покрай сина си март т.г. Събота си прави тест - положителен, но не казва, защото понеделник, когато ще се видят децата отново, ще са минали 48 часа от контакта им с нея - за да не ги карантинират. Разбира се, класната не е носила маска в час.
Дъщеря ми разви симптоми понеделник вечер, тествахме във вторник и карантинирахме класа.
Оказаха се още 7 деца положителни (само в този клас), плюс другата им учителка. Отделно след това започнаха да позитивират и родителите, без оглед ваксинирани или не. Мисля, че поне до баби и дядовци - Слава Богу - не е стигнало.
Малко по-късно карантинираха и групата на сина ми в детската градина.

# 34 546
Леле Роналд, как ме доядя, като те прочетох. Много безотговорно поведението на въпросната даскалица/без извинение/. Пък после защо ги обиждаме, били будители. За това моето, няма хич да го пускам. В неговото училище ковид няма за две години Sunglasses Rage

# 34 547
Някой пил ли е Кверцетин и има ли наблюдения как действа, добре ли е да се приема след Ковид?
Аз го пия. Предписа от пулмолог. И от други лекари чух добри отзиви. Аз нищо не мога да кажа, пия го но дали действа не знам.
Давам на ММ. Не знам как му действа Simple Smile Аз приготвям добавките за закуска и вечеря, той чинно пие Simple Smile

# 34 548
  • София
Има известна логика - щом са се заразили повторно тогава вероятно нямат имунитет и не е редно да получат зелен сертификат.
pehoko, след второто заразяване сигурно ще имат имунитет, поне 6 месеца, защо да не получат ЗС?
А на тези, които са се заразили след ваксинация и на тях ли да им го вземат?

# 34 549
Снощи лягам и какво стана изведнъж не можах да си поема въздух. Единично беше, но се изплших много.
Иначе днес е кофти пак, тежестта в гърдите и бял дроб колко време продължи при вас? При мен се появи на пети ден и е много тегаво сега... Правихте ли дихателни упражнения?

# 34 550
  • София
Моята баба се зарази в болница преди една година. Влезе за операция, точно ден преди да спрат плановите приеми и при изписването ѝ от самата болница са ѝ направили ПСР. Излезе положителен и изкара карантината вкъщи. На контролния преглед след две седмици пак положителна, но с антигенен тест.

# 34 551
На въпроса на Фанфанито за черния кимион.Моя мъж редовно го пие  по 1 чаена лъжичка сутрин.Много е доволен,и аз съм го пила не толкова редовно.Хубав продукт  е .

# 34 552
При нас доста колеги и познати правят тест за връщане на работа. Двама седяха два пъти по 14 дни заради повторно положителен тест. На третия път бяха чисти, следователно най много до месец.

# 34 553
pehoko, след второто заразяване сигурно ще имат имунитет, поне 6 месеца, защо да не получат ЗС?
А на тези, които са се заразили след ваксинация и на тях ли да им го вземат?
Този ЗС си го обяснявам само като гаранция за среща с вируса под някаква форма ... за нищо друго не служи реално в медицински аспект. В обществен аспект гарантира известен по-нисък риск от боледуване на притежателят. Дали ще е 6 месеца или повече неговата продължителност на действие е без съществено значение в медицински аспект.

# 34 554
Този ЗС освен да принуди хората да се ваксинират за нищо друго не служи.
Нито преболедували, нито ваксинирани, нито тествани, нито такива с антитела  са застраховани от повторно заразяване/преболедуване.
Може всеки от изброените да разпространява вируса в различна степен, може и изобщо да не го разпространява, но всеки си остава потенциален гостоприемник.

Да споделя още нещо. С ММ сме ваксинирани м.май в ХЕИ, но не сме си взели сертификатите, не можем да ги изкараме и от системата по някакво причина. Днес ходи при ЛЛ по друг въпрос и попитал дали може да му разпечата сертификата. Отговорът го шокирал - да срещу 10 лева.
Това може да се отчете също като полза за някои. Wink

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 15:02 от Mama_Nana

# 34 555
Т.нар. "лични лекари" повечето са просто едни бизнесмени в здравната сфера.

# 34 556
Нито преболедували, нито ваксинирани, нито тествани, нито такива с антитела  са застраховани от повторно заразяване/преболедуване.
Може всеки от изброените да разпространява вируса в различна степен, може и изобщо да не го разпространява, но всеки си остава потенциален гостоприемник.

Да споделя още нещо. С ММ сме ваксинирани м.май в ХЕИ, но не сме си взели сертификатите, не можем да ги изкараме и от системата по някакво причина. Днес ходи при ЛЛ по друг въпрос и попитал дали може да му разпечата сертификата. Отговорът го шокирал - да срещу 10 лева.
Напишете по един мейл на immunization@srzi.bg Дайте 3 имена, ЕГН и поискайте да ви изпратят НРН(12 символа). С този номер влизате в his.bg и си вадите сертификатите. До скоро отговаряха доста бързо.

# 34 557
Скрит текст:

Напишете по един мейл на immunization@srzi.bg Дайте 3 имена, ЕГН и поискайте да ви изпратят НРН(12 символа). С този номер влизате в his.bg и си вадите сертификатите. До скоро отговаряха доста бързо.
Направих и това. Звърях по телефон .... Накрая от нашето РЗИ ми казаха да отида /лично/ ще ми го дадат.  Проблемът не е кога ще го имам. То ако ми трябваше неотложно е ясно. Просто не очаквахме, че една разпечатка, при положение, че си пациент от години ....

# 34 558
  • Ланкър, планините Овнерог
И при нашата лл е така. На вратата си пише. Ако тя е ваксинирала, без пари, ако просто искаш сертификата, но си ваксиниран другаде , има такса ( не помня точно колко). Според мен правят лек филтър на посетителите по този начин - и без това са се бъгнали от работа. Поне нашата, доколкото я познавам за 20-на г вече, не мисля, че го прави за пари.

# 34 559
А откъде накъде да го прави без пари😀

Общи условия

Активация на акаунт