Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 919
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 950
  • Бургас
Аз съм 6-и ден от симптоми и на секундата ми излезе ясна втора черта. Първият тест е на втори ден от симптомите. Карам го изключително леко, ако не знаех, че съм контактна на болен, щях да реша, че е лека настинка. Положителният все още тест означава ли, че съм заразна? Колко дни е периодът на заразност?

# 49 951
Аз съм 6-и ден от симптоми и на секундата ми излезе ясна втора черта. Първият тест е на втори ден от симптомите. Карам го изключително леко, ако не знаех, че съм контактна на болен, щях да реша, че е лека настинка. Положителният все още тест означава ли, че съм заразна? Колко дни е периодът на заразност?
Моят тест през лятото беше с бледа черта на 5 ден и без черта на 7-ми.

# 49 952
Аз минавам да се отчета.
Моят тест излезе с фалшива черта.
На другия ден нищо ми нямаше вече. За всеки случай направих пак тест - отрицателен.
Днеска отново се тествах, да не би да карам нещо безсимптомно, и пак е отрицателен теста.
Явно тези комбинираните дават понякога изпарителни черти. Досега не ми се беше случвало.

# 49 953
Здравейте,
Аз съм с положителен тест от петък. Детето е отрицателно и без симптоми до момента. Колко време трябва да го задържа вкъщи? След 5ия ден ли да го пратя отново на училище, ако е отрицателно?
Звънях на личния му лекар и ми каза, ако е без симптоми и отрицателен в понеделник да си го пратя на училище, няма защо да го държа затворен, но ми се вижда твърде рано...

# 49 954
  • гр.София
Карантината за контактен на теб е 5 дни. Как така в понеделник да е на училище? Очевидно сте с домашен тест само,но по- добре си задръжте детето у дома,според мен.

# 49 955
Да, с доматен тест съм.
В понеделник няма да го пусна със сигурност, но се чудя до края на седмицата ли да го държа или в четвъртък да го пратя?

# 49 956
  • гр.София
Ами,наблюдавай си го и ако е все така добре( дано) , в четвъртък на училище.Даже,ако сме буквалисти, карантината би изтекла във вторник.
Дъщеря ми,след леките неразположения в петък и лежане у дома,вчера и днес е без никакви симптоми. Аз съм се изолирала в отделна стая . Чак не смея да се зарадвам,че й минава леко. Още не е тествана, оставих за понеделник.

# 49 957
  • София
Здравейте. Днес, ден 11 от първите симптоми се опитах да се върна на работа, но беше трудно, вие ми се свят, все гледам да поседна…. нямам много сила още. Вдигах температура до 38.3 в продължение на 6 дни, след това спадна. После се появи кашлицата и отмина за 1-2 дни, хремата след нея също. Уж вече съм здрава, но явно…. Не съвсем. Аз по принцип по-бавничко се възстановявам след боледуване.
При вас как протече възстановяването след това?  Не съм ваксинирана и за пръв път се срещам с Ковид.
Имате ли някакви съвети как по-бързо да вляза в ритъм?
Кога е времето да си направя кръвни изследвания за след Ковид? Не съм си правила докато бях болна. Благодаря.

# 49 958
Здравейте. Днес, ден 11 от първите симптоми се опитах да се върна на работа, но беше трудно, вие ми се свят, все гледам да поседна…. нямам много сила още. Вдигах температура до 38.3 в продължение на 6 дни, след това спадна. После се появи кашлицата и отмина за 1-2 дни, хремата след нея също. Уж вече съм здрава, но явно…. Не съвсем. Аз по принцип по-бавничко се възстановявам след боледуване.
При вас как протече възстановяването след това?  Не съм ваксинирана и за пръв път се срещам с Ковид.
Имате ли някакви съвети как по-бързо да вляза в ритъм?
Кога е времето да си направя кръвни изследвания за след Ковид? Не съм си правила докато бях болна. Благодаря.
За изследванията не мога да кажа, но си купете някакви подсилващи комбинирани витамини.

# 49 959
Историята е дълга, и уж чета темата редовно и сега се чудя дали ще се заразя и дали вече съм. Наложи се вчера да нахлуя при двама болни възрастни. Симптоми имат от миналия четвъртък . В  петъка / този/ ,баща ми светва ковид. Днес неделя, правя на майка ми, втора бледа черта, ясно е, че и тя е с ковид. Аз съм с бустер от миналия декември. Занимавам се с тях с маска, но се чудех на 9- 10 ден дали заразяват.

Аман от безотговорни старци, и това да кажа. 😫
Били понастинали, моля ви се.
Не зная от какво по- напред  ми се реве.

# 49 960
  • При семейството си
На 9-10 ден малко вероятно.
Не се ли подобряват и те вече?

# 49 961
Таис, лекувай ги, а ти щом си с маска, сигурно ще се опазиш.
На моята майка всеки ден ѝ обяснявам като излиза на разходка, да не говори отблизо с хората, че така стават "настинките". Като ги  гледам възрастните по улиците, те нали недочуват, говорят си буквално уста в уста, после настинка ги хваща?!

# 49 962
Майка ми няма сили и апетит,но да ми се репчи има. Баща ми се влошил на 7 ден, от два дни е на антибиотик, сатурация добра, без температура, но не е много контактен, той е инвалид с краката и недочува. Храни се, иска кафе, рано е да се каже. Просто е ужас да разбера какво става. А джипито им е на конференция . Той, разбира се, не е бил уведомен, че са зле. То и ние със сестра ми също. Самолекували се.
Ще се гръмна.

# 49 963
tays, стискам палци родителите ти бързо да оздравеят. Ако си с ffp2 маска, няма как да се заразиш.
Но нали знаеш, че възрастните започват да се вдетиняват...
Дори и когато маските на закрито бяха задължителни и уж имаше проверки, почти всички на 75+ в хипермаркетите бяха с маски на брадичката или поне носа стърчеше на вън. При това бутайки се в мене. Всички забележки и обяснения от моя страна, че рискуват живота си, бяха игнорирани. Не знам как изобщо нямат чувство за самосъхранение.

# 49 964
Едва ли ще се заразиш, Тайс. То ти стига и притеснението...😬🤗
Дева, така е, за съжаление. Поне голяма част са така (майка ми маска носи, когато стане задължителна, обаче иначе изобщо не си пада по чак толкова близко общуване).
Недоволна, на голяма част от възрастните не им пука за самосъхранение, т.е. така и така са възрастни вече, за какво да се пазят (чувала съм и такива разсъждения).

Общи условия

Активация на акаунт