Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 587
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 995
  • гр.София
От РЗИ не питат за контактни. Това новост ли е?  Иначе сериозна анкета - ваксини,симптоми...

# 49 996
Таис, щом са добре, няма смисъл да пият лекарства, освен разреждащи. То, ако им има нещо, ще си проличи. Обаче този АБ може да предизвика токсичен хепатит. Имай предвид. Кой им го е изписал?
Стискам палци за теб, да не се заразиш. Heart

# 49 997
  • София
От РЗИ не питат за контактни. Това новост ли е?  Иначе сериозна анкета - ваксини, симптоми...
Питат. Поне нас, и то преди анкетата, с която си пълнят базата данни (как го караш и с какви симптоми, с какво се лекуваш, чу ли се с ЛЛ, ваксиниран ли си, кога, с коя ваксина, с колко дози, имаш ли бустер). Питат къде ще караш карантината си (на кой адрес), кой живее с теб, и кои ще посочиш като контактни.

# 49 998
Някои се притесняват за родителите си(на които по между другото би трябвало да дължат живота си), други ги наричат "дъртаняни и старци"... За миг не ме е било страх за себе си, когато разбрах че майка ми е с Ковид или пък, че баща ми е с Ковид. Аз просто се молех на Бог всеки ден да се оправят. Мен Ковид не ме хвана нито от баща ми, нито от майка ми, нито от приятелят ми. Мен ме хвана ек сега, от нищото, те бяха с по-гадните щамове. Пожелавам на родителите ти да се оправят(тайс), а на теб няма какво да ти пожелавам, освен да бъдеш малко по-човечна.

# 49 999
  • гр.София
Роналд, очевидно неориентирана девойка ме "преслуша". Преди да хлопне слушалката я спрях и попитах,защо не се поинтересува  за контактно лице. А тя- ама в Лабораторията не я ли подадохте? Облещих се. Записа после тийнката.

# 50 000
  • При семейството си
Хоуп, ето това е .
Нищо не разбирам, хора, помагайте .🥺
Иначе ви благодаря за съпричастността, поне някой ме разбира .
Чудя се с какво да помогна , като майка ми ми вика да си ходя, тя го обслужва татко, аз се въртя.
Аз и казах, че до сряда не мърдам, защото съм в карантина. Да се примири.
Тайс, в момента за нещо друго - абцес пия точно този антибиотик. Едната опаковка е за 4 дни. На мен ми е предписан от 7-10 дни, като контролен преглед ще направя на 8 ден.
Все пак се консултирай с лекаря, който го е изписал.

# 50 001
Клиндамицин се пие поне 7 дни. Хубаво е да потвърдите с лекар, но за инфекция на дихателни пътища се съмнявам да е имал предвид 4 дни. Просто за толкова е опаковката.

Ако няма баш същият - може да го сменят с Далацин Ц или Клиндамицин MIP 600. Те са със същата активна съставка и същото освобождаване, но на чужди производители.

# 50 002
Някои се притесняват за родителите си(на които по между другото би трябвало да дължат живота си), други ги наричат "дъртаняни и старци"... За миг не ме е било страх за себе си, когато разбрах че майка ми е с Ковид или пък, че баща ми е с Ковид. Аз просто се молех на Бог всеки ден да се оправят. Мен Ковид не ме хвана нито от баща ми, нито от майка ми, нито от приятелят ми. Мен ме хвана ек сега, от нищото, те бяха с по-гадните щамове. Пожелавам на родителите ти да се оправят(тайс), а на теб няма какво да ти пожелавам, освен да бъдеш малко по-човечна.
Не виждам с какво твоите  самоотвержени грижи се различават от моите, но беше важно да ми раздадеш морални оценки точно в тази тема и да се изтъкнеш като незамисляща се, дали ще се разболееш, за разлика от мен. И да, замислих се и има много причини да го мисля това, и да, дължа живота си на тях, нали така беше. А те дължат ли уважение на децата си и кога и как го проявяват. Спирам дотук, защото само такива градивни постжое ми липсват, за да ми стане още по- добре.

Хора, мерси за подкрепата пак. Лекарката е от ковид отделение,  не си е дала личен номер, само на отделението. Днес приемала пациенти, после си тръгнала.  Не можах да се свържа звънете пак, звънете след 40 минути и те така те. Утре пак ще я търся. Имаме още една опаковка вече от антибиотика, утре сутрин е последното хапче от старата.

Правих крем - супа с броколи и сметана, и яйца ядоха. Е, не в обичайни количества, нямат апетит, но поне се яде, пият се течности, няма влошаване на състоянието.

# 50 003
Ами, и когато вкъщи се оказахме с Ковид никой от никого не се е изолирал. Всички заедно в кюпа и така. То и беше безмислено, при положение че аз кашлях от 5-6 дена преди някои изобщо да позитивира, аз излязох позитивна след около 10 дена от първи симптом. Не я разбирам изолацията в домашни условия, нито имам пречистватели за въздух, нито мога да ходя нон стоп с дезинфектант и да пръскам повърхности, камо ли да стоя с маска да си гледам децата. Ама...хора разни. Вируси също, между другото, последните няколко по-противни от Ковид.

# 50 004
На някои хора Ковид е  ампутирал чувството за хумор .
Тайс, носи маска, те също, като излизат до тоалетна.
Майка ми така се опази, когато баща ми беше болен. Също и у нас така не заразихме дъщеря ни при наше боледуване.
Според мен Аб трябва да се продължи.

Бързо оздравяване на всички!

# 50 005
Има една група "дъртаняни" и "старци", които са толкова безотговорни и егоистични, че заслужават децата им да ги оставят сами да се оправят, а не да тичат след тях. Като моята свекърва, която с два инфаркта и два стенда и един плик лекарства в чантата не спря да работи в разни детски центрове, в разгара на пандемията миналата година. И работи, не защото не й стига пенсията и наемите, които взима,  а да се чувствала полезна, понеже се изживява на голямата аниматорка. 100 пъти се разправяхме с нея да не ходи, но не напук ходеше. Редовната й реплика беше " Не ми е толкова мил живота!" Накрая се зарази, зарази и нас, провали ми ин витро процедура, която бях започнала и как да я уважавам след тези изпълнения? Сега се премести в детска градина да работи, без да я интересува, че във всеки един момент сценарият може да се повтори. Не желае да се ваксинира, Господ щял да я пази! Такъв човек, като нея как да го наречеш? "Дъртанянка" според мен е комплимент.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 12:04 от Book_79

# 50 006
Е, много е безотговорно поведението на свекърва ти!
Лошото е, че има много такива възрастни. Правиш чудеса да го опазиш, а то точно сега иска да го живее на мах този живот, без да мисли за последиците - не само за него, а и за близките му.

# 50 007
Здравейте,

Положителен ли е тестът, че толкова тестове за О и Б са минали през ръцете ми Grinning и не знам халюцинирам ли?

# 50 008
Има бледа черта, да.

# 50 009
Аз съм навън и не виждам добре, но  бигъла го видях. Твой ли е? Heart

Общи условия

Активация на акаунт