Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 522
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 010
Мой е - Чара Grinning

Кофти значи... в 12г.с. съм и сега Rolling Eyes

# 50 011
Герата, не се шашкай.
Имаш ли някакви симптоми?
Бледата черта може да означава и нисък вирусен товар, и леко изкарване.
Чай, мед/ако може/, витамини /каквито позволяват за бременни/, и ако имаш температура и болки парацетамол /питай си АГ-то, за всеки случай, мисля че парацетамол, ако се налага, е позволен за бременни, но се консултирай/.
В масовият случай Омикрона се кара леко.
Лежиш, почиваш си и следиш сатурация, темпаратура и дали ще имаш кашлица.

# 50 012
Температура вдигам до 38. От вчера ме дразни гърлото и съм като парцал, боли ме глава от час-два и кръста.

Писах на лл и на аг.. чакам ги.
Благодаря за препоръките!

# 50 013
Здравейте, мамита. След прекаран втори път ковид, 3 дози пфайзер и баща ми получи обрив по гърба, деколтето, главата, ушите и ли цето, който продължава вече 9-10месеца на приливи и отливи. Ходихме на 12 лекаря дерматолози и никой не знае какво е тояа и не може да го пребори. Мазахме, пи и му бихме почти всичко на пазара и не помага. Публикувала съм снимка за по-нагледно представяне на обрива и дано някой да може да помогне с име на дерматолог или лекарство.

# 50 014
На кой ден от първи симптоми реагираха тестовете? Тестът е Новачек.
На ММ онзи ден му драскаше гърлото, вчера и хрема и промен "болен" глас, без Т, днес е трети ден. За сега го карам с чай от джинджифил и разни домашни методи, няма нужда от друго. Но искам да му направя и бърз тест да сме наясно.

ПС И аз много бях възмутена онзи ден в метрото - млада жена, със зачервен и подсмърчащ нос, се скъса да кашля, но без маска и когато не кашляше, си ровеше невъзмутимо в телефона, а беше препълнено с хора.

# 50 015
В неделя сутрин усетих сухота в гърлото, но го отдадох на климатика. В понеделник много лош сън и лека т 37,5. През деня бях с общо неразположение, дрезгав глас, дращене в гърлото. Във вторник на обяд направих теста. До вечерта вдигнах темп. 39, която успях да сваля до 38. Днес съм доста по-добре Т до 37.5. ММ започна да изпитва моите симптоми.
На АГ му бях пратила снимката вчера и според него е отрицателен... прати ме на преглед при ЛЛ. Сутринта пуснах пкк, црп и нов тест, и ето ти "отрицателен" резултат... 

На кой ден от първи симптоми реагираха тестовете? Тестът е Новачек.
На ММ онзи ден му драскаше гърлото, вчера и хрема и промен "болен" глас, без Т, днес е трети ден. За сега го карам с чай от джинджифил и разни домашни методи, няма нужда от друго. Но искам да му направя и бърз тест да сме наясно.

ПС И аз много бях възмутена онзи ден в метрото - млада жена, със зачервен и подсмърчащ нос, се скъса да кашля, но без маска и когато не кашляше, си ровеше невъзмутимо в телефона, а беше препълнено с хора.

# 50 016
  • София
А някой правил ли си е кръвни изследвания след Ковид? На 14 ден от началото на симптомите Аз съм с доста повишени чернодробни и с висок Д-Димер Confused

# 50 017
  • При семейството си
На 14 ден е нормално, особено, ако сте приемали и антибиотик, поне след месец е по-показателно.

# 50 018
  • София
Да. И антибиотик пих и една камара парацетамол и аналгин. Нищо не ми се яде, разтройство имам… мен явно в храносмилателната система ме удари. Дано наистина бързо се възстановят. Личната ми даде направление за гастроентеролог, но то докато успея да се вредя за преглед, май наистина ще мине Simple Smile

# 50 019
Цитат
с висок Д-Димер
Трябва консултация с лекар заради Д-димера. Вероятно ще предпише антикоагуланти, или антитромбоцитни.

Теста на ММ е отрицателен, дано не съм го направила твърде рано - 3-ти ден вечерта. Загубил е обоняние, това ме съмнява. Но може и от силната хрема и запушения нос да е.

# 50 020
  • София
Личната ме остави на аспирин протект за сега. Каза че 290 /от 0 до 200/ не било чак толкова страшно. А и съм в цикъл на всичко отгоре… може  би оказва влияние и това.

Аз на 3 ден бях силно положителна, така че…. Сигурно ще се размине 😉

# 50 021
  • Пловдив
Диорела, вземи и един комбиниран ковид/грип тест.

# 50 022
Здравейте, мамита. След прекаран втори път ковид, 3 дози пфайзер и баща ми получи обрив по гърба, деколтето, главата, ушите и ли цето, който продължава вече 9-10месеца на приливи и отливи. Ходихме на 12 лекаря дерматолози и никой не знае какво е тояа и не може да го пребори. Мазахме, пи и му бихме почти всичко на пазара и не помага. Публикувала съм снимка за по-нагледно представяне на обрива и дано някой да може да помогне с име на дерматолог или лекарство.
Снимки не видях, не знам дали сте публикували по-рано. Моя приятелка се оказа с автоимунно заболяване в сходна ситуация. Само че не беше карала Ковид като получи обрива.

# 50 023
И аз съм възмутена какви безотговорни хора има.! Когато аз се разболях преди 3 седмици, въпреки категоричното изказване на ЛЛ, че не било Ковид, хукнах веднага към лабораторията и си направих на собствена глава тест, който както си и знаех излезе положителен. Още на следващия ден вече не бях на работа, стоях си в нас цяла седмица, изолирах се за да предпазя всички. Не че успях де, заразих майка си. След тази седмица продължавах да не се чувствам добре, поисках още няколко дни болничен, не можело повече. Върнах се на работа и сега двама колеги болни. Кашлят отгоре ми, подсмърчат, пипат всичко без да си мият ръцете. На забележките ми ми отговарят, че нищо им нямало, луда съм била, да съм се прибирала аз вкъщи, не те. Днес се скарахме, направо побеснявам вече. Дори и да не са с Ковид, на никой няма да му е приятно след току що изкаран такъв да се тръшне отново болен било то и от настинка. Как може да има такива идиоти с извинение!

# 50 024
Ами има и то доста. За съжаление. Толкова псевдополитици и немалко лекари работиха здраво, за да ги има. Сложи си маска, няма оправия с тях.

Общи условия

Активация на акаунт