Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 604
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 150
Моят опит племенницата ми (дете на първи братовчед) на 14 г в Уелс по данни на майка й, дано да е вярно, детето не знае, че го е карало. Болни деца в училище, тестове на всички, нейният положителен, детето тук почти не боледуваше, много здрав организъм. Изкарала го е нетипично, с много силни болки в корема и тежко повръщане и разстройство. Когато ми казаха, тук още не бяха дали такива симптоми и реших че майката лъже, нарочно защото е разделена с мъжа си, да го ядоса, но после и леля ми потвърди че детето е карало болестта. Беше март месец.
Малко след това свако ми в Ню Йорк над 65 г без придружаващи заболявания кара го вкъщи, тежко според него и той рядко боледува. Изобщо не е могъл да стигне до личен лекар изключен телефон накрая след 2 седмици стига до болница, пълни изследвания и снимки коронавирус. Пи само парацетамол много силен задух отпадналост и болки в гърдите, нищо не е ял с дни, 15 кг надолу. От болницата изписват антибиотик който е изпил но чак в края на болестта отпадналостта е продължила още дълго, но не споделя за поражения в дробове или сърце. Група нулева, повечето данни дават че тия групи го карат по-леко.
Други познати нямам но тия са от доста близкия ми семеен кръг. Освен това по-далечни не вярвам че биха споделили точно сега, може бе по-късно, като отмине.
С това нарастване на болестта вероятно ще се появят и други, нашата област засега дава малко болни към 30-на но както е тръгнало ще се увеличават.

# 151
В нашия град се започна драмата - един служител на обреди, жена му учителка в едно от най-големите училища била е на работа до последно. Той е ходел болен на работа, сега под карантина са 70 човека от два местни танцувални състава, които е водил и служители където е работил абе 100-на човека общо. В сряда чакаме да видим кое и как, имаме и роднини и познати с тестове и контактни. Така че ще пиша от първа ръка.  Човекът е в болница, дано се оправи, но много безотговорно поведение за жалост.
Само да кажа че се е знаело още уикенда, но информация излезе в 12ч на обяд в понеделник и само съвсем повърхностна.

# 152
В нашия град се започна драмата - един служител на обреди, жена му учителка в едно от най-големите училища била е на работа до последно. Той е ходел болен на работа, сега под карантина са 70 човека от два местни танцувални състава, които е водил и служители където е работил абе 100-на човека общо. В сряда чакаме да видим кое и как, имаме и роднини и познати с тестове и контактни. Така че ще пиша от първа ръка.  Човекът е в болница, дано се оправи, но много безотговорно поведение за жалост.
Само да кажа че се е знаело още уикенда, но информация излезе в 12ч на обяд в понеделник и само съвсем повърхностна.
Как 100 контактни? А деца?

# 153
За деца не знам, засега тестовете на колегите му били всички отрицателни, на двата състава не са правени, което ми е странно, само са под карантина. Учителката е контактувала само с колеги предполагам и вероятно доста малко на брой предвид това, че не е част от лятното училище и не е работила с деца, но тя е и с отр.резултат. Което мисля означава, че тестове и сред нейните колеги няма да има.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 01:08 от Не се сърди, човече

# 154
Сблъсках се преди има няма половин час.Прибирам се от работа и пред кооперацията ни спира кола и излизат екипирани служители на частна лаборатория.Ами в нашият вход е , млад мъж, често си говорим, дано бързо да му мине.

# 155
Дано
Това се казва челен сблъсък.
А в кой град, ако не е тайна?

# 156
Може само да се тества човека, не е задължително да е болен.

# 157
Сигурно ли е, че съседът е с ковид, а не си е платил за домашно посещение за вземане на изследвания за нещо друго.

# 158
Сигурно ли е, че съседът е с ковид, а не си е платил за домашно посещение за вземане на изследвания за нещо друго.
Млад мъж ще плаща, за да дойдат на крака, за да му вземат проба за изследване? Ако не е короната, това се практикува само за болни на легло, какъвто явно не е случая.

# 159
Млад мъж ще плаща, за да дойдат на крака, за да му вземат проба за изследване? Ако не е короната, това се практикува само за болни на легло, какъвто явно не е случая.

Глупости. Написано е - частна лаборатория. Не РЗИ. Частните лаборатории масово предлагат домашно посещение за вземане на кръв срещу допълнително заплащане - ето напр. на "Кандиларов" https://kandilarov.com/%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0% … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

И това се предлага много преди КВ. Повечето ми съседи  и преди предпочитаха да платят за домашно посещение, особено за деца, какво остава сега.

# 160
  • в страната на чудесата
Ми не е така. Защо да чака опашки с болни и потенциални корони ако 20 лв отгоре не са проблем.

# 161
Аз изкарах нещо зимата с леки симптоми. Главоболие, кашлица, обща отпадналост. Въпреки че не съм имала температура, повечето дни се чувствах като пребито куче и странно защо ме втрисаше.  Имах усещането че гърлото и носа са затлачени и не дишам добре, като лек задух. Изкарах го в къщи но не съм била на легло. За 3 дена ме сърбеше около очите, въпреки че самите очи не изглеждаха възпалени.
Най гадното е че продължи малко повече от месец и си беше изтощително все със тази кашлица. Наскоро приятелка, която живее близо до нас ми сподели че също е боледувала цял месец по същото време. И двете сме имали контакт с жена, от която мисля че сме се заразили. Тя също боледува много леко, но продължително.
Живея в Гърция и в района няма никакви регистрирани случаи на Ковит, и си мисля че сме изкарали нещо друго сезонно. Докато моята приятелка е убедена че е било по скоро въпросния вирус.
Сега ми вкара мухата и мисля да се тествам за антитела, пък да видим.
Иначе преди месец по задължение ми правиха РСR тест и беше отрицателен. Но по него време всичко беше минало и нямах никакви симптоми.
Сега ми стана интересно има ли хора които също са преболедували нещо за толкова дълго време. Принципно България и Гърция са близо и върлуват едни и същи сезонни вируси.
За протокола, декември месец си правих и ваксини  за сезонен грип и пневмония.

# 162
Зимата два вируса караха домашните с тежки симптоми, мъжът ми един месец се влачи, изпи една торба с лекарства. Ми не е била короната. И да е имало случаи в Европа по това време, са били малко. И при условие, че хората боледували по това време са си били доволно контактни, пък никой не се е тръшнал - логично за друго заболяване иде реч.

# 163
Аз го боледувах месец преди да въведат ограничителните мерки. Още си кашлях когато ги въведоха. Иначе бях спряла с контактите , не заради короната, а защото не мисля че е редно да заразявам и други, та било то и с обикновена настинка.
Жената която ни зарази, беше дошла на кафе и .... - Оххх, много ме боли главата, дай едно хапче.
Ами като те боли главата, къде си тръгнала по хорските къщи...
И аз после цял месец болна, че каквото мине, не ме пропуска.
Явно е било нещо сезонно както си и мислех.

# 164
И мъжът ми точно тогава боледува, че и детето. Аз бях в болничен, когато обявиха ИП. Но според мен караха грип Б, реално затова и първоначално имаше грипна ваканция.

Общи условия

Активация на акаунт