Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 851
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 210
До 2022 година са прогнозите, което нищо не значи, ако се овладеят нещата и заболяемостта намалее.

# 211
И според мен. 7-8 месеца от началото и само се увеличават случаите по света. Оня ден 200 000 души по света са се заразили за един ден. Не виждам отслабване на действието му, нито му влияе климата. При това пълно разпускане и неспазване на никакви мерки, липса на лечение и лекарства, реално няма как да му се противодейства.

# 212
Накрая просто ще му свикнем Confused

# 213
Ако силата му намалее, нормално да му свикнем. За мен сериозното изпитание ще е наесен, когато учениците се върнат в класните стаи.

# 214
  • Варна
Въпросът ми е-знае ли някой откъде мога да закупя бърз тест за антитела.Искам да знам дали сме го карали.И има ли смисъл, след 6-7 месеца вече давност?
................
Откъде в България може да се купи, защото тук няма?

https://www.marvi.bg/shop/clungene-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7-%D1% … -covid-19-igg-igm
https://sopharmacy.bg/product/30014945

# 215
  • Варна
Мой познат ми сподели, че се е тествал за коронавирус, тъй като има загуба на вкус и обоняние. Тестът е положителен, без други оплаквания и с 14 дневна карантина.

# 216
То и аз март и имах загуба на обоняние, но сладкото и соленото си ги усещах. Този симптом за вкуса не го разбирам. Да не можеш да разбереш сладко ли е , солено ли е. Съвсем ли никакъв вкус не се усеща, или просто ти е претъпен?

# 217
  • Варна
Преди доста години майка ми беше загубила тотално вкуса си поради липса на витамин B12. Казваше, че не усеща нищо, все едно яде хартия. Не знам дали и в случая е същото.

# 218
Може да е загубено само обонянието, може да е съчетано със загуба на вкуса. Това се държи на засягане на обонятелните нерви или увреждане на структурата на рецепторите. В половината случаи изчезва след излекуване, май само 12% не се подобряват, а се влошава този симптом.
Не всички с вирус имат този симптом, но пише, че всички, които го имат им се доказва инфекцията.

При фациалис ако си загубиш вкуса, храната е с вкус на картон или пластмаса, можеш да ядеш люто и горчица с лъжицата и нищо да не усетиш, даже очите не се насълзяват.

# 219
Много чудно. Швейцария има една от най-добрите и стабилни здравни системи. Друг е въпросът, че е изключително скъпа и не всеки може да си я позволи, независимо дали работи на пълен трудов договор и независимо дали е допълнително осигурен.

Загубата на обоняние и вкус също може да симптом на Ковид-19, но е симптом и при много други вирусни заболявания. Дори при обикновен грип може да се случи.
Не може да се постави диагноза само по един симптом. Трябва сбор от симптоми за това.

# 220
Браво на човека, дето веднага си прави тест при такива симптоми. Ако повече са такива щяхме да сме 6.
При нас нещата се усложняват вече имаме и трима футболисти с Ковид.
Вероятно другата седмица ще нарастват още.

# 221
Първо са футболистите, после идват и феновете.

# 222
Браво на човека, дето веднага си прави тест при такива симптоми. Ако повече са такива щяхме да сме 6.
Къде футболисти opelcorsa?

# 223
Къде футболисти opelcorsa?
Локо Горна оряховица те онези дни играха с Лудогорец две тъй че втора дивизия тръгва.

# 224
Имам един съсед, от моя вход, днес се качи с маска в колата си, а не го е правил досега. В Локото играе.

Общи условия

Активация на акаунт