Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 395 571
  • 50 335
  •   5
Отговори
# 5 655
Наоравих си антиген тест. Единствен симптом - обрив на гърба от 4 дена и малко сърбящи очи вчера. 2 часа по-късно резултат нямам. Уж бил бърз. Ако той излезе положителен какво правя има ли идея някой?

# 5 656
Отново ще помоля, че май ми се затри питането за добър количествен елайза тест за антитела къде и цена.

Хоуп и Аксел, стига сте си мерили..... Grinning приказките. Давайте по същество.
Хоуп, къде ще правиш теста за антитела?

Гледах сайта на Синево, не ми се стори количествен, а и цената ми се видя подозрителна -  44 лв.

# 5 657
  • Другата България
Току що говорих с Пирогов.
С регистратура.
Казаха, че фургона НЕ работи през нощта, не можаха да кажат до колко ще работи вечерта.
Казаха, че първо се минавало през триаж, и после по преценка на лекар те пращат във въпросния фургон.
Благодаря на всички, които ми отговориха и тук, и на ЛС, и най-вече на Диорела за бързата реакция.
Ще пиша ако има някакво развитие, от първо лице.

# 5 658
  • София
Някой получавал ли е замайване след приема на азитрокс? Снощи го почнах, днес доста често имам замайване, кръвното пак затанцува, както и пулса, а при едното мерене след две три туп.кания - спира, после пак две три тупкания, пак спира, накрая се изключи апарата. После ту 100/70, ту 120/64, а пулсат танцува между 85 и 65. Прочетох в листовката на азитрокса в нежелани реакции, че може да има замайване , ма дали е от него, дали не е....

Моите близки приемаха азитромицин и имаше единия замайване и ниско кръвно, но дали е от антибиотика или от вируса няма как да се знае.
Единият приемаше и противоалергично заради реакции към антибиотици по принцип.

# 5 659
  • София
Е, значи ми отпада плана да отида до Сета Анна следващата седмица за тест. Ще си купя касета и ще се боцкам сама.

# 5 660
Само тестовете за антитела ли са свободно в аптеките?
Тези антигените продават ли се?

# 5 661
С регистратура.
Казаха, че фургона НЕ работи през нощта, не можаха да кажат до колко ще работи вечерта.
Казаха, че първо се минавало през триаж, и после по преценка на лекар те пращат във въпросния фургон.
Благодаря на всички, които ми отговориха и тук, и на ЛС, и най-вече на Диорела за бързата реакция.

Мери_Ан, това, което са ти казали, не е вярно. Бях там следобеда и изрично питах. Работеше само един фургон, опашката беше все хора, държащи фактурите за плащане на PCR.
Освен ако под триаж разбират младият омаян лекар ( имам съмнение, че може и да е доброволец), който обикаля опашката и мери сатурация.

# 5 662
По време на менструация може ли да се пие аспирин протект

Започнах го по време на цикъла, без да съобразя, че е съдоразширяващо средство.
Стана страшно, почти кръвоизливи, пих кръвоспиращи.

# 5 663
По тв-то чух преди малко, че лекар преценява кой да се насочи за безплатен тест. Който не е зле явно...не се праща на безплатен тест. Това за фургоните ...

# 5 664
aDream,  не знам дали ще ти бъде от полза- съпругът ми, както и приятели, преди време, си правеха в Рамус Abbott тест. Количествен тест за антитела. Това, което аз знам е, че е най-добре да се направи месец след преболедуване.

# 5 665
Кажете нещо за антиген тестовете. Има ли някой с такъв? Аз чакам резултат и нямам идея нататък какво се прави ако е +

# 5 666
Някой да има информация за пациент, който да е лекуван с ремдесивир? Вкараха го още на 29 октомври. Би трябвало да е използван вече.  Интересно с какво ли лекуват ББ и КН? Не го казват може би защото ще се окаже че простсмъртен няма как да се докопа до това.

# 5 667
Отново ще помоля, че май ми се затри питането за добър количествен елайза тест за антитела къде и цена.

Хоуп и Аксел, стига сте си мерили..... Grinning приказките. Давайте по същество.
Хоуп, къде ще правиш теста за антитела?

Гледах сайта на Синево, не ми се стори количествен, а и цената ми се видя подозрителна -  44 лв.

Казвал съм го неведнъж, казвам го пак: за мен най-добрият количествен тест е IgG по метод ECLIA на Abbott Diagnostics. Тестът се казва Abbott Architect. Има 100.0% специфичност и 99.8% чувствителност - това са двете най-важни метрики за един тест. Прави се след 21 ден от началото на симптомите.

Работи се от Синево и Рамус в България (може би вече и други, но аз не знам). Не искам да звучи като реклама (защото нямам нищо общо с лабораториите или Абот), но това е моето мнение на базата на всичката клинична дата, която съм виждал в FDA.

Освен това на мен такъв ми е правен през август. Имах 0.04 (под 1.4 е референтната стойност за здрави хора, над 1.4 значи, че имаш анти-тела/изкарана инфекция). Като си го пусна другия петък, ще пиша каква е промяната след вече изкарана инфекция.

# 5 668
  • Другата България
По тв-то чух преди малко, че лекар преценява кой да се насочи за безплатен тест. Който не е зле явно...не се праща на безплатен тест. Това за фургоните ...
Именно. Това ми каза жената на регистратурата, явно това е имала предвид.
С регистратура.

Мери_Ан, това, което са ти казали, не е вярно. Бях там следобеда и изрично питах. Работеше само един фургон, опашката беше все хора, държащи фактурите за плащане на PCR.
Освен ако под триаж разбират младият омаян лекар ( имам съмнение, че може и да е доброволец), който обикаля опашката и мери сатурация.
Наистина ми казаха така, не си измислям нищо, явно е и това, което Тета е чула.

# 5 669
  • София
КН със сигурност, в 24 часа писаха за нея, даже май е вече изписана за домашно лечение. За ББ си пазят тайна Simple Smile, но пък ремдесивирът само със системи се дава, та остава да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт