Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 395 672
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 6 285
Румка, имаш ли контакт с детето или бабата? Може би се нуждаят от помощ. Тук можем да съберем и да изпратим пари - ще са им нужни за лекарства. И набавянето на лекарства стана трудно. С общи усилия можем да издирим и изпратим. Точно за такива семейства, състоящи се от дете и единствен възрастен, никой не мисли. Ако се наложи бабата да влезе в болница, кому ще остане детето? И да има роднини, надали ще го приемат, ако е заразено. Виждат се язвите на всички системи в държавното управление - в случая - социалната.

днес проучих, добре са и детето, и бабата. Осигурили са кой да им доставя неща. Това са роднините от селото.
Благодаря ви много, че сте толкова съпричастни.

Действително, за самотни майки, или в този случай за 1 възрастен , който се грижи за 1 дете - е много трудно. Ако стане нещо с родителя ...  Пази Боже, дано няма.

# 6 286
Отрицателните тестове при пневмония ги обясняват със слизането на вируса надолу към дробовете и невъзможността да се хване в носоглътката.
Поне при нас беше така- отрицателен ПСР и после наличие на антитела, около 40 / не знам в какви единици се мерят/.

# 6 287
Аз да ви споделя какво ни донесе на нас страхотно облекчение за болките в гърба и кръста, които 2-3 дни бяха направо  ужасни, едната нощ не мигнах от тях.
Та тази йога- разтягане за гръба ме спаси, правим я всеки ден откак сме болни, нямаме сили за обичайните практики, но това е разтягане по скоро и го препоръчвам за висчки на зор. На руски е, но дори да не разбирате ще хванете какво се прави.
https://youtu.be/VDTpHCqqjmE

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 23:23 от JACKLIN*

# 6 288
Жаки, от къде го лепнахте, разбра ли поне?

# 6 289
Добро утро ,тази нощ беше кошмарна за мен.Въпреки ,че взех мелатонин цяла нощ се въртях и не можах да мигна.Пулса ми варираше между 82-110 ,сега нямам никаква сила и се чувствам като парцал.Температура 37.0-37.1.Моля,дайте съвет какво да взимам -нещо билково ,дали мента,валериан и глог би ми помогнало .И да попитам кога мога да си направя контролна снимка на бял дроб ,колко дена след първата /04.11/.Кръвното ми е 120/94

Пусни си едно комедийно филмче и се успокой, отпусни се. Няма ти нищо. Караш съвсем леко. Не си за спешно, нямаш пневмония и не взимай разни странни лекове за плацебо.

# 6 290
Дано не звучи гнусно, обаче кажете ми след колко време ви мина разстройството. Щото аз пия пробиотик вече колко дни. Ям печени филии, разни кашкавали. И ей .. няма отърване Wink)
Извинявам се за въпроса

# 6 291
Румка, спря ли кортикостероида? Защото той може да направи стомаха на пихтия. Ентерол, Рекомфорт пробвала ли си?

# 6 292
  • пустинята Гоби
Рекомфорт пила ли си? Вкъщи той ни спасява. И спри кашкавала.

# 6 293
Румка, чай от шипки може да пробваш.
И без млечни.

# 6 294
Мимка, кой може да каже?! Може Жаки да го е донесла, никой познат не е казал че е болен да сме били контактни. То е навсякъде вируса, в аптека, в магазина, в асансьора...
Аз съм нямала илюзии че ще се опазим, въпрос на време беше. Само да няма усложнения, минава иначе.
И малката да не се разболее че с нейната астма и слаби дробчета само това трябва.
Затова сме се изолирали и ние от всички. Да не ми тежи на съвестта ако някой баш от нас се зарази. С маска 95 и шлем бях за снимката.
В лабораторията ме вкараха от отделен външен вход в една малка стаичка сама и дойде яко опакована лаборантка. След мен пръскаха като след хлебарка😂😂😂

# 6 295
Мимка, кой може да каже?! Може Жаки да го е донесла, никой познат не е казал че е болен да сме били контактни. То е навсякъде вируса, в аптека, в магазина, в асансьора...
Аз съм нямала илюзии че ще се опазим, въпрос на време беше. Само да няма усложнения, минава иначе.
И малката да не се разболее че с нейната астма и слаби дробчета само това трябва.
Затова сме се изолирали и ние от всички. Да не ми тежи на съвестта ако някой баш от нас се зарази. С маска 95 и шлем бях за снимката.
В лабораторията ме вкараха от отделен външен вход в една малка стаичка сама и дойде яко опакована лаборантка. След мен пръскаха като след хлебарка😂😂😂
Ох, добре, че малката е добре поне, дано и при вас всичко скоро се размине...! Браво за спазването на мерките, ако всички сме така стриктни смятам скоро трябва да премине и този ужасен пик...

# 6 296
Дано не звучи гнусно, обаче кажете ми след колко време ви мина разстройството. Щото аз пия пробиотик вече колко дни. Ям печени филии, разни кашкавали. И ей .. няма отърване Wink)
Извинявам се за въпроса
Това е дисбсктериоза. Поради дългия прием на АБ. Пробвай сок от селари. Бях чела че възстановява стомашната лигавица, ма май и за червата..

# 6 297
  • София

От лекарствата е.
Може да пробваш - брашно, размито с вода/като боза/ да изпиеш на гладно 2 -3  пъти.
Или няколко прахчета ванилия със супена лъжица кисело мляко.
Ако не подейства - нещо против разстройство.

# 6 298
Румка, имаш ли контакт с детето или бабата? Може би се нуждаят от помощ. Тук можем да съберем и да изпратим пари - ще са им нужни за лекарства. И набавянето на лекарства стана трудно. С общи усилия можем да издирим и изпратим. Точно за такива семейства, състоящи се от дете и единствен възрастен, никой не мисли. Ако се наложи бабата да влезе в болница, кому ще остане детето? И да има роднини, надали ще го приемат, ако е заразено. Виждат се язвите на всички системи в държавното управление - в случая - социалната.

днес проучих, добре са и детето, и бабата. Осигурили са кой да им доставя неща. Това са роднините от селото.
Благодаря ви много, че сте толкова съпричастни.

Действително, за самотни майки, или в този случай за 1 възрастен , който се грижи за 1 дете - е много трудно. Ако стане нещо с родителя ...  Пази Боже, дано няма.

И Аз съм самотна майка. Дъщеря ми е на 12,5 г. Сами сме. И ме е много страх да не се разболея и да стигна до болница, защото какво  ще стане с нея, незнам. Никой не мисли за самотните родители, или за  хора, които отглеждат деца сами. А и дори да сме само в къщи под карантина кой ще ни купи лекарства? Продукти поне вече може да се поръчват и онлайн, но лекарствата?

# 6 299
Румка, сок от туршия, кимчи в Берьозка го продават, естесвени пробиотици си набавяй. Тия хапове дет ги пием ни разказват играта.
Кефир също пийвай. Млечни ограничи.
Ябълков оцет домашен ако можеш да намериш.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 22:59 от JACKLIN*

Общи условия

Активация на акаунт