Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 389 074
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 7 815
DiDi§, аз започнах така с втрисане. Първата температура беше най-висока - 38,4 (ако вече не се бъркам) След нея имаше пак втрисане и едно такова състояние като унес, нито спиш, нито си съвсем буден и 37,7....37,4....37,5 варираше. Сама спадаше в повечето случаи.

# 7 816
Здравейте момичета 9 ден съм с Ковид, кашлицата продължава  но и температурата е 37.2. До кога ще съм с температура не знам?! Изпих два антибиотика 😭 При всички положения ще се пие и трети тк не съм здрава.
А снимка прави ли?
Мъжът ми на 8-9 ден някъде отиде на снимка, после вкараха втори антибиотик и чак тогава взе да спада вече температурата.

# 7 817
Здравейте момичета 9 ден съм с Ковид, кашлицата продължава  но и температурата е 37.2. До кога ще съм с температура не знам?! Изпих два антибиотика 😭 При всички положения ще се пие и трети тк не съм здрава.
А снимка прави ли?
Мъжът ми на 8-9 ден някъде отиде на снимка, после вкараха втори антибиотик и чак тогава взе да спада вече температурата.
Не са тк съм била под карантина ?! Цялото лечение по телефона е абсурдно!

# 7 818
  • гр.София
Здравейте, как по време на карантина правите снимка? Питам защото и аз исках да направя, но ме заплашиха с глоба.

# 7 819
Здравейте, как по време на карантина правите снимка? Питам защото и аз исках да направя, но ме заплашиха с глоба.
Правят хората не стоят и не чакат тавана да падне като нас ....

# 7 820
  • пустинята Гоби
Кой ви заплаши с глоба? Отивайте да се лекувате.

# 7 821
В Токуда може да отидете с Ковид за снимка, обадете се на рецепцията. Миналата седмица мернах някъде и за Софиямед.
Карантината ясно, ама няма да се гътне човек за едното чудо... И нас ни беше страх, ама като видяхме, че не вървят добре нещата се екипира с хубави маски и отиде да се снима, това е... Иначе личният сигурно още щеше да го лекува с Тайлол хот...

# 7 822
21 ден ми е и вечер вдигам за един два часа 37,37 2 и после спада..изследванията ми уж са добре,но се притеснявам..

# 7 823
Както писах вчера майка ми е с пневмония в дясно и е на домашно лечение с Фромилид и Левокса. Дали ще повлияее това лечение? Тя е диабетик и е много отпаднала и без апетит , това нормално ли е? Моля друг с пневмония от едната страна да пише как се лекува и за колко време се е излекувал? Кога да очаквам подобрение?
Извинявам се за многото въпроси, но съм много притеснена!
Благодаря ви предварително!

Не се притеснявай, всичко е индивидуално, ще ти кажа при моите родители как протичат нещата:
И баща ми, и майка ми предната седмица показаха пневмонии в дясно. При баща ми по-усложнена, той е минал и през онкологично заболяване, с отстранен бъбрек и т.н. Почти 14 дни вече вдига Т до 38', първите дни дори и над 38.5'.
Майка ми е диабетик, хипертоник. Първите дни беше по-добре, дори и след като се установи пневмонията. Но тези дни е по-отпаднала, лежи повече, не яде кой знае колко. Но тя пък няма Т.
Вчера правиха отново рентген. Тя има подобрение, въпреки, че заради отпадналостта се притеснявах дали няма да се е усложнило състоянието й.
При баща ми пневмонията е вече двустранна (това в рамките на 5 дни) и вчера го приеха в болница.

Стискам палци майка ти да се подобрява!
А без темп и кашлица може ли да се развива пневмония
Точно се успокоих, че майка ми няма темп и кашлица

# 7 824
  • I want it all and I want it now.
Може и без температура и кашлица. При мен кашлицата се появи накрая.

# 7 825
IgA има и в Кандиларов. Това се прави само в първите дни от инфекцията. И пак трябва да се потвърди от PCR.

Писал съм го и друг път - за мен няма никакъв смисъл от IgM. Пари на вятъра са. Не виждам изобщо каква стойност добавя в целия процес на лечение и следене.

Ако IgM е положителен, може да си в седми ден от инфекцията, ама може и в 20ти. Тоест трябва PCR, за да е ясно болен ли си или вече не си. Камо ли пък да разбереш трябва или не трябва да се изолираш.

Ако е отрицателен - не е ясно дали не е твърде рано за него, тоест пак трябва PCR при обективно болен човек. Ако е негативен, може инфекцията отдавна да е минала, а това излиза на...IgG.

Та да, не мерси.
Ти за IgG ли си правил тест? И колко време след контакта ти казаха, че могат да се хванат тези тела в лабораторията? Питам за максималното време при което са налични?

# 7 826
Може и без температура и кашлица. При мен кашлицата се появи накрая.
Е все пак трябва да има някакви симптоми
Задух или нещо друго

# 7 827
Аз пуснах на 21-и ден за IgG - 0,1 (количествен Аббот). От там нататъка нищо не съм пускала.
В коя лаборатория? Ти имала ли си положителен PCR тест? Или изкарала ли си ковид? Пишете с някаква предистория че така само с едно изречение няма никаква информативност тоя тест дали е с адекватен резултат

# 7 828
Азалия, много се радвам за вас!👍

Норе 4,
Скрит текст:
Положителен резултат за антитела:
Само за IgM - пациентът е в ранния период на инфекцията
За IgM и IgG - пациентът е в активна фаза на инфекцията или възстановителния период
Само IgG - пациентът може да е в късна фаза или възстановителен период на инфекцията или е прекарал инфекцията и е оздравял.

Ако човек не е сигурен дали още е в активна фаза на инфекцията, има смисъл да направи и двата имуноглобина.
След третата седмица има смисъл само от IgG, да. Въпреки, че не всеки изработва. Ти имаш ли?
Мисля, че пусна тук резултати, но не си спомням какви бяха.

# 7 829
Ето едно мнение на лекар относно антибиотика азитромоцин. Интервю в Infacto, в което д-р Симидчиев казва и други важни неща.
https://infacto.bg/d-r-simidchiev-kovid-e-v-po-golyama-stepen-va … 91zXCN43CoZAdSb6c

А защо точно азитромицин, това е от самото начало, няма промяна?
Защото е антибиотик, който трепе част от бактериите, които са в горните дихателни пътища. Имаше една теория, която не е достатъчно установена, но аз ще я кажа. Според нея, бързото заразяване със SARS-CoV-2 отчасти се получава заради факта, че вирусът първо заразява микробиома, тоест бактериалните клетки, които са горе, и заедно с тези бактериални клетки слиза надолу към долните дихателни пътища. Това е т.нар. фагова теория, бактериофаг е вирус за бактерии. Когато са изследвани смивове от горните дихателни пътища на заразени с коронавируса, се открива почти винаги една конкретна бактерия – Prevotella. И въпросът беше, щом толкова често се откриват заедно, дали пък вирусът не се закачва за тази бактерия и тя да го вкарва вътре в белия дроб?! Защото и това е възможно, твърде малко неща знаем. Така че, азитромицинът трепе бактерията, освен това макролидите, към която група принадлежи и азитромицинът, имат имуномодулиращ ефект. Тоест този антибиотик балансира в известна степен и имунния отговор. И така се намалява вероятността за цитокинова буря.

Общи условия

Активация на акаунт