Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 210
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 16 950
Какво общо има феритинът?

# 16 951
  • София
Червенокоска, Хоуп, много благодаря! И вкъщи сме на същото мнение, но личната й ни обърка, че нищо чудно да го кара втори път, при все първите изследвания. Смятах, че феритин е пуснат, но като ходила вчера да си вземе направлението преди кръвните, се оказало, че личната й си е тръгнала по спешност, съпругът й бил зле, та викали някакъв друг ОПЛ, който да пусне изследванията, защото сестрата нямала право.

# 16 952
  • varna
И у нас тийнката го донесе. Разбрахме какво е, когато й изчезна обонянието. Т не е вдигала. Аз се заразих.

# 16 953
Какво общо има феритинът?

С ковид ли? Използва се за няколко неща. Принципно, има прогностична стойност някаква - ако е завишен над определени нива, се свързва с по-тежко протичане. Освен това се покачва по време на инфекция и спада постепенно след това.
Извън инфекциите, доколкото знам се използва при хора с хематологични проблеми (най-вече свързани с желязото), както и при някои авто-имунни и ревматоидни проблеми.

При мен феритин беше 3 пъти над нормата около 25ти ден след първи симптоми. Изкарах ковид леко и всички други изследвания ми бяха в норма. После си влезе в граници след още няколко седмици.

Най-общо, оставам с впечатление, че е завишен при някакво възпаление - инфекциозно, хронично и т.н.

# 16 954
  • София
Здравейте! След доказване на Ковид от Бърза помощ на домашен адрес, трябва ли да очакваме обаждане от РЗИ?

# 16 955
Добре де, нали непрекъснато казват, че тестовете не могат да бъдат фалшиво положителни?
Как тогава се случва това на дъщерята на Renia?!

# 16 956
Здравейте! След доказване на Ковид от Бърза помощ на домашен адрес, трябва ли да очакваме обаждане от РЗИ?
Не съм чула или прочела нещо, което да дава информация за това. Но щом е идвала Бърза помощ, значи нещата са много сериозни и това ви е най-малкия проблем. Дано болният човек да няма сериозни проблеми и бързо да оздравее. А останалите контактни - самокарантинирате се.

# 16 957
На кой ден показва антигена от аптеките? Малкия от 3-4 дни го дразни гърлото от 2 дни с непостоянно леко гадене. Личната е категорична, че не е Ковид, а децата карат нещо такова сега.
Големия то вчера покашля, леко му е зачервено гърлото и има лека хрема. Ходиха и двамата на училище
На мен и баща им ни няма нищо

# 16 958
Червенокоска, Хоуп, много благодаря! И вкъщи сме на същото мнение, но личната й ни обърка, че нищо чудно да го кара втори път, при все първите изследвания.
Според мен го е карала и първия път. Симптоми + положителен антиген. Може би се е заразила повторно, защото не е имала антитела. Не всички имат.

# 16 959
  • София
На кой ден показва антигена от аптеките? Малкия от 3-4 дни го дразни гърлото от 2 дни с непостоянно леко гадене. Личната е категорична, че не е Ковид, а децата карат нещо такова сега.
Големия то вчера покашля, леко му е зачервено гърлото и има лека хрема. Ходиха и двамата на училище
На мен и баща им ни няма нищо

Децата наистина карат нещо такова. Дъщеря ми също, направихме й и домашен антигенен тест, беше отрицателен. Иначе ние го направихме на 3-я ден.

# 16 960
  • Другата България
Какво имаш предвид?
Доказан как?
С антигенен тест?

# 16 961
  • пустинята Гоби
Актуалният вирус в училищата е гърло със сополи, минава за 2-3 дни. Все пак бъдете с едно наум.

# 16 962
  • София
Какво имаш предвид?
Доказан как?
С антигенен тест?
Да, с антигенен тест който е положителен, но лекаря не е казал дали РЗИ ще се свържат с нея. Жената живее сама и естествено няма да тръгне да излиза. Трудно подвижна е!

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 19:07 от ♥ Димяни ♥

# 16 963
Феритин знам какво е- запасът на желязо в организма, но никога не бях чела, че е сързан с инфекции. Принципно ниските му стойности са притеснителни, защото означават, че желязото има опасност да се изчерпи.

# 16 964
  • Другата България
Какво имаш предвид?
Доказан как?
С антигенен тест?
Да, с антигенен тест който е положителен, но лекаря не е казал дали РЗИ ще се свържат с нея. Жената живее сама и естествено няма да тръгне да излиза.
Длъжен е да го подаде на РЗИ в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт