Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 094
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 475
  • София
DeVa®, не съм лекар, не сме се и самолекували, всичко е било по предписание. Споменах медикаментите единствено, защото въпросът беше кога са предписали дексаметазон и че поне в случая на мъжа ми не беше първоначалното лечение. Предполагам, че в зависимост от конкретния случай лечението е различно. И не е лечение на самия ковид, а на симптоми, усложнения, понякога и презастраховане, особено ако има рисков фактор и съпътстващи заболявания.

# 17 476
Извинявам се за тъпия въпрос,но има ли ковид с добра кръвна картина и показатели и какво означава това?
Зависи какво включва кръвната картина, доколкото знам обща ПКК дори Дкк може да е нормална, но да има маркери за възпаление и специфични като д димер и тн с отклонения

# 17 477
Извинявам се за тъпия въпрос,но има ли ковид с добра кръвна картина и показатели и какво означава това?
Зависи какво включва кръвната картина, доколкото знам обща ПКК дори Дкк може да е нормална, но да има маркери за възпаление и специфични като д димер и тн с отклонения
Нали при ковид левкоцитите се понижаваха,или не е задължително?

# 17 478
При мен! Нямаше никакво отклонение в кръвта. Измериха безброй показатели. На снимката бронхит, по късно начални пневмонични изменения. Това не значи, че и при вас ще протече така. В началния етап  може да няма отклонение в кръвта.

# 17 479
  • София
Здравейте, близък преболедува Ковид през ноември без нужда от хоспитализация, но не и съвсем леко. След това се оплакваше от задъхване дълго време. От днес, обаче отново е без обоняние. Чудим се дали може да се е заразил повторно? Ще си прави тест. На някого случвало ли му се е нещо подобно? Чудех се и дали в този случай (при преболедувалите) ЛЛ имат право да отпускат направление за PCR?

# 17 480
При мен! Нямаше никакво отклонение в кръвта. Измериха безброй показатели. На снимката бронхит, по късно начални пневмонични изменения. Това не значи, че и при вас ще протече така. В началния етап  може да няма отклонение в кръвта.
На кой ден от симптомите са правени кръвните,които нямат изменения?

# 17 481
На 18 ден и след това повторени след десет дни само на някои показатели.

# 17 482
Здравейте,  на мой близък личният лекар е изписал Дексаметазон за лечение на Коронавирус. Той се чувства добре и единствен симптом към момента са болки в мускулите на гърба.Имаше 1 ден с темпаратура 37, но от 2 дни няма температура и никакви други симптоми. Има ли сред вас или вашите познати пили Дексаметазон?

Fearful Аз бих посъветвала вашия близък да си смени личния неграмотен (извинете ме за нецензурната дума) лекар!

Здравейте, близък преболедува Ковид през ноември без нужда от хоспитализация, но не и съвсем леко. След това се оплакваше от задъхване дълго време. От днес, обаче отново е без обоняние. Чудим се дали може да се е заразил повторно? Ще си прави тест. На някого случвало ли му се е нещо подобно? Чудех се и дали в този случай (при преболедувалите) ЛЛ имат право да отпускат направление за PCR?

На няколко човека в темата им се е случвало подобно нещо и повечето си мислят, че са се заразили повторно. Имат право да пускат неограничен брой направления за ПСР. Тест за антитела въобще правил ли си е?

# 17 483
  • София
А на тези с домашните антигенни тестове, веднага ли ви излезнаха двете черти или чакахте определените минути?

# 17 484

Тони, въобще не ти е тъп въпросът. Simple Smile Аз мисля, че има, но информацията, която съм събрала до тук, е недостатъчна, за да мога да стигна до някакво категорично заключение.
Вече знаем че има "лоша пкк", и как изглежда тя, остава да разберем, че има и добра и каква е тя. По мои наблюдения, това е противоположната на лошата - високи лимфоцити с ниски неутрофили. За сега тази пкк се асоциира с продължителен ковид.

Има ли някой, който да си е почувствал лимфните възли подути по време на ковид?

# 17 485
  • Бургас
Хайде  и аз от челно сблъскалите се... Домашния ми тест от аптеката беше твърдо отрицателен - контролната лента излезе почти веднага, но втора лента не се появи изобщо. Но си бях положителна и откъм симптоми, и на ПСР-а изписан от личната. Досега през живота си не съм била толкова зле! Започна леко и бях сигурна, че съм настинала, защото бях на открито 2-3 дни в голям студ. Започнах си кротко с хюмекс-грип, витамини, чай, но когато се насъбраха отпадналост, кашлица все по-усилваща се, избирателна загуба на обоняние и вкус, разбрах накъде отиват нещата. В крайна сметка следващите 10 дни изкарах с ужасителна кашлица до давене, почти постоянна температура 38,5 до 39 градуса (а аз не съм от хората, дето са вдигали температура последните 15 години), зверско главоболие, умора и изтощение, почти целодневно дремене, не ядях и не пиех, защото ми се повдигаше, от АБ имах разстройство, а за капак след 2 месеца липса цъфна и обилен цикъл... Пиех изопринозин, Азитромицин, малко след него ми добавиха и Флексид, Флудитек сироп, бромхексин таблетки, Ксарелто за разреждане на кръвта, както и витамини и пробиотици. Когато не можех да сваля 39-те градуса и само бълнувах, звъннахме и на 112, та се сблъскахме със суровата реалност: чакахме линейката 3 часа (имало една само?!), след това с багаж за болницата и залитаща стоях права вън на студа в 22 часа около половин час, за да отключат триажния център! Там след още 3 часа се сдобих със снимка, показваща пневмония и препоръка да си ходя все пак вкъщи, защото не съм чак толкова зле и просто да си пия предписаните по телефона от личната лекарства. В такова състояние бях още 3-4 дни. Сега почти всички лекарства свършиха, температура няма, но кашлицата все още си я има и заради нея не мога да спя легнала, а само почти седнала. Това пък ми се отразява зле на съня, ставам по 10 пъти поне на нощ и сутринта съм със зверско главоболие отново. Не минава и не минава и така съм почти до късния следобед. След 3 часа успях да се свържа с личната само за да ми натресе и трети АБ за всеки случай (Панцеф) и да сме се видели като ми изтече карантината на 10-ти. Направо съм като парцал вече Sad
Мъжът ми също е положителен, но мина само с лека кашлица, лека загуба на обонянието за 1-2 дни и болки в ставите. Само детето геройски се държи и се надявам да устиска!
Не знам дали това че съм с автоимунно заболяване (Хашимото), с излишно тегло, кръвно и прочее допълнителни есктри, не помогнаха допълнително за тежкото каране на инфекцията, но определено ще има да ходя май на лекари след като се стабилизирам.

# 17 486
  • ту тук, ту там
bradata, съжалявам за тежкото протичане на болестта при теб! Надявам се това да е било и отсега нататък да се подобряваш бързо! 🤗

# 17 487
bradata, съжалявам за тежкото протичане на болестта при теб! Надявам се това да е било и отсега нататък да се подобряваш бързо! 🤗

Да не повтарям и аз.
Бързо възстановяване ти желая, bradata!

# 17 488
Утре съм решила да си правя още еди антигенен тест в нас. Има ли някакви особености? Лл днес ми каза да изчакам до понеделник за да ме прати на пср.Утре ще ми 5 ден от първия ден с температура. Та се чудя дали ще отчете. Първия не отчете в рамус

С каква температура си ти?

Reina, какво стана с антителата на дъщеря ти?

# 17 489
  • София
amy_nkа, не знам дали си е правил тест за антитела. Ще попитам утре. Иначе аз, уж от началото хвърлям око на темата, но явно това с повторната загуба на обонянието на други потребители ми е убягнало.

Общи условия

Активация на акаунт