Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 079
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 595
  • София
Момичета,  притеснена съм. Баща ми 13-ти ден от първи симптоми продъжава с Т 38. Случва ли се?
Снимката от понеделник му е чиста. От вчера има апетит и малко повече енергия, но тази температура Sad
Днес ОПЛ му е изписал нови два А, досега беше един. Свито ми е много.

Може ли някой да ми обясни защо се изписват антибиотици при чиста снимка? Къде е бактериалното огнище, което борят?

# 17 596
Хубав въпрос.
Същия като как се случва изследванията да са добри, а човека да е зле и с температура.
Ами медицината не винаги е математика.
И аз бях така. Изследванията добри, а аз зле. Накрая и аз с антибиотик се оправих.

# 17 597
  • София
Не знам къде е, но явно има ефект предписването на антибиотици. Едва ли има смисъл отново да превъртаме спора за антибиотиците. И често се изписват не един, а два последователно. Ако на някого му изпишат, да вземе да пита къде е огнището и ако не го удовлетвори отговорът, да прави каквото ще.

# 17 598
Направете тогава. Поне да е ясно на докторите какво да изписват като лекарства и от какво да го лекуват. След като е бил контактен с болни е вероятно Ковид. Но задължително тест, за да може ако се влоши да го приемат и лекуват.

# 17 599
Не знам къде е, но явно има ефект предписването на антибиотици. Едва ли има смисъл отново да превъртаме спора за антибиотиците. И често се изписват не един, а два последователно. Ако на някого му изпишат, да вземе да пита къде е огнището и ако не го удовлетвори отговорът, да прави каквото ще.
Ами то огнището май невинаги е ясно къде е точно. За пневмонията от самото начало писаха за случаи с чист ренген, а с поражения на скенер. И не е само при ковид това. И при други белодробни увреждания е  имало неща които се виждат на скенер, а на ренген не.
Това е само за пример. То може ли живо тяло да се разнищи от А до Я. Ако изследванията не покажат, се водят според симптоматиката и така.
За АБ не споря. Всеки случай е индивидуален. Това че на мене ми помогнаха, не значи че непременно и други трябва да пият. За това си има лекари, да преценяват според случая.
Но не можем категорично да говорим и че приемът им е безсмислен, при положение че и на доста хора са помогнали.

# 17 600
Към 8-9 ден ако има влошаване или все още продължава температурата изписват дексаметазон, а ако СРП-то е високо включват и втори антибиотик. Това изписаха на сестра ми от спешното на ВМА. А те мисля, че доста опит натрупаха с Ковид. Оправи се за 3-4 дена. Дексаметазонът подтиска отделянето на цитокини.

# 17 601
  • София
Иска ми се да попитам нещо , макар, че сигурно не е много разумно. Ако ме разтревожат отговорите има опасност да се побъркам от притеснение,без да мога да  направя нищо.
Накратко : синът ми вече три дни е в болница, доста по добре е, много вливания му правят, не знам какво слагат в системите, но има един антибиотик през устата , един венозен, още няколко неща венозно , но не знае какви са ( може би дексаметазон) инжекции подкожни против тромби и през устата още : омега 3, линекс,
Полимакс плюс, натаспин Н, вит Д3,цинк.
Тези последните са добавки, но на мен ми се вижда ужасно много всичко това ... Да не го изпишат и той да ми се стовари след два дни от изтощение... Блед е като платно направо... Вероятно това е съвсем нормално и правилно, но на мен съцето ми е на топка

# 17 602
  • При семейството си
Деси, искахте в болница, в болница е синът ви. Не искахте самолечение, сега подлагате болничното на съмнение. И кога предвиждат да го изпишат синът ви?
Аз разбирам стреса, но все пак.

# 17 603
Деси, спокойно. Съвсем адекватно му е лечението. Като го закрепят, ще го изпишат. Такъв е вирусът - не се минава леко, но познавам доста покрай мен, които ноември го изкараха тежко, и сега са си здрави и нямат последствия нито от вируса, нито от лечението.

# 17 604
  • Там,където се събуждам щастлива.

А, как е в болница и не са му направили ПСР?

# 17 605
Иска ми се да попитам нещо , макар, че сигурно не е много разумно. Ако ме разтревожат отговорите има опасност да се побъркам от притеснение,без да мога да  направя нищо.
Накратко : синът ми вече три дни е в болница, доста по добре е, много вливания му правят, не знам какво слагат в системите, но има един антибиотик през устата , един венозен, още няколко неща венозно , но не знае какви са ( може би дексаметазон) инжекции подкожни против тромби и през устата още : омега 3, линекс,
Полимакс плюс, натаспин Н, вит Д3,цинк.
Тези последните са добавки, но на мен ми се вижда ужасно много всичко това ... Да не го изпишат и той да ми се стовари след два дни от изтощение... Блед е като платно направо... Вероятно това е съвсем нормално и правилно, но на мен съцето ми е на топка

Лекуват сина ви с всички лекарства и добавки, които се прилагат при ковид лечение. Нищо не е излишно и не виждам как ще се изтощи от витамини и минерали.

# 17 606
Към 8-9 ден ако има влошаване или все още продължава температурата изписват дексаметазон, а ако СРП-то е високо включват и втори антибиотик. Това изписаха на сестра ми от спешното на ВМА. А те мисля, че доста опит натрупаха с Ковид. Оправи се за 3-4 дена. Дексаметазонът подтиска отделянето на цитокини.
Сестра Ви имаше ли пневмония и високо ЦРП?

# 17 607
Рзи изобщо обаждат ли се след положителен тест, защото засега никой не се е обадил? И да попитам от деня на положителния тест ли се броят 14 дни за болния и 10 дни за контактния, или от следващия ден? Мъжът ми е положителен пср, аз - отрицателен. Благодаря!

# 17 608
Деси, това, което си изредила, изписват на много хора. Съпругът ми беше направил списък и отмяташе по него, защото имаше много лва за пиене.
Тъжно е, че не му казват какво му вливат друго.

# 17 609
Моите наблюдения са, че в болниците по принцип не обясняват какво ти вливат, ако можеш да си разчетеш в картона докато обикаляш по консултации. Много е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт