Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 513
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 150
Zlat_na, хипохондрици може и да има много в тази тема и аз може да съм една от тях, но това с какво опровергава фактите? Напишете в Гугъл “реинфекция с нов щам на Ковид” и на английски, и на български има доста за четене.
И защо да се размива полезността на темата? Нека колкото може повече хора да са наясно какво се случва, да си махнат розовите очила, да си отпушат ушите и да си отворят очите, защото положението не е хич розово!

# 18 151
  • София
Така... Аз да си попитам сега: от днес се водя под карантина 10 дни като контактно лице на мъжа ми, за което време ще ползвам болничен. Мисля в петък или понеделник да си направя тест. Какво следва, ако е положителен? Още 14 дни? Как ще използвам продължение на болничния, след като максимума от ЛЛ е 14 дни?

# 18 152
Така... Аз да си попитам сега: от днес се водя под карантина 10 дни като контактно лице на мъжа ми, за което време ще ползвам болничен. Мисля в петък или понеделник да си направя тест. Какво следва, ако е положителен? Още 14 дни? Как ще използвам продължение на болничния, след като максимума от ЛЛ е 14 дни?
Здравей. Мисля, че ако тестът е положителен след 10 дни, съответно поставят под карантина вече 14 дни като болен. Иначе личният лекар може да даде повече болничен. Зависи и как ще се кара болестта, ако си заразена. Майка ми си изкара карантината 14 дни и после личната й даде още 10 мисля! Даже може и повече да бяха. Питайте ЛЛ, те са наясно с всичко.

# 18 153
Да, така е, ако през тези десет дни развиеш симптоми и имаш положителен ПСР, оставаш в карантина 14 дни!

# 18 154
И то 14 дни от датата на излизане на положителния резултат, така мисля.

# 18 155
Zlat_na, хипохондрици може и да има много в тази тема и аз може да съм една от тях, но това с какво опровергава фактите? Напишете в Гугъл “реинфекция с нов щам на Ковид” и на английски, и на български има доста за четене.
И защо да се размива полезността на темата? Нека колкото може повече хора да са наясно какво се случва, да си махнат розовите очила, да си отпушат ушите и да си отворят очите, защото положението не е хич розово!
Вие лично се притеснявате, че сте с Ковид, нали правилно съм разбрала? Пуснахте ли си ПСР? Какъв му е резултатът? Иначе че ситуацията не е розова, не е. Това мисля, че все по-бързо става ясно на всеки, на който му дойде до главата по един или друг начин.

# 18 156
  • София
При положителен тест карантината е 14 дни от собствения тест независимо, че преди това си бил под карантина като контактен на някой друг. Поне на мен така ми казаха от РЗИ като се оказах и аз положителна. Не знам как стои въпросът с болничния - аз работех хоум офис и не ползвах такъв.

# 18 157
Когато влезе като такъв в прословутата Система. Ако имаш положителен резултат на 01.03.2021 но е вкаран в  системата на 02, то си положителен от втория ден.

# 18 158
Когато влезе като такъв в прословутата Система. Ако имаш положителен резултат на 01.03.2021 но е вкаран в  системата на 02, то си положителен от втория ден.

Да, ама не баш. РЗИ знаят за този проблем. Моят резултат излезе в четвъртък, а лабораторията го вкара в системата в неделя. Пратих си копие от теста на ЛЛ и каза да не се притеснявам - водя се под карантина 14 дни от датата на взимането на пробата. Болничният ми също беше с правилни дати (без 4 дена закъснение).

# 18 159
geizer, аз имам спомен, че с Манаус не бяха баш компютри, а компоти, но да приемем, че се кара втори път масово. Защо се ваксинираме тогава? Не виждам логика, ако при среща с вируса, не можем да образуваме адекватна защита, това да може да се случи при среща с полумъртвия вирус във ваксината.
Аз затова няма да се ваксинирам в близките поне 6 месеца.
В Манаус пикът беше през май м.г. В една от препратките от статията, която idoru цитира, подробно е описан случай на жена с повторно заразяване. Първият път е бил през март, вторият положителен тест е бил в края на декември с новия вариант.
Така че да, сигурно е възможно повторно заразяване след месеци. Аз лично уважавам страха на хората, че може пак да се заразят след осем девет месеца. По-добре е може би да са страхливи и да спазват мерки, да си пазят здравето и т.н. Да си правят тестове, изследвания, прегледи... Фармацевтите и лаборантите и лекарите и те са хора и те хляб трябва да ядат.

# 18 160
  • София
Много благодаря за отговорите. Мъжа ми беше положителен в беделя, аз се чудя кога да направя тест - петък или понеделник...

# 18 161
  • Буркина Фасо

Да, ама не баш. РЗИ знаят за този проблем. Моят резултат излезе в четвъртък, а лабораторията го вкара в системата в неделя. Пратих си копие от теста на ЛЛ и каза да не се притеснявам - водя се под карантина 14 дни от датата на взимането на пробата. Болничният ми също беше с правилни дати (без 4 дена закъснение).
карантината започва да тече от датата на излизането на резултата от теста , а не от взимане на пробата.

# 18 162
Здравейте! Днес си направих тест за антитела. Това са резултатите:  1.5 (+)positive      < 0.8 (-)negative; 0.8-1.1 borderline; > 1.1 (+) positive. Това означава ли, че съм го изкарала?

# 18 163
Ама къде да излезе? Аз си имам положителен резултат от 23 мисля, че беше(според сайта на Рамус).  РЗИ ми казаха, че се броят 14 дни откогато излизало в тяхната система. Ако някой се забави два или повече дни да вкара резултата,  глей смех.

# 18 164
  • Буркина Фасо
Ама къде да излезе? Аз си имам положителен резултат от 23 мисля, че беше(според сайта на Рамус).  РЗИ ми казаха, че се броят 14 дни откогато излизало в тяхната система. Ако някой се забави два или повече дни да вкара резултата,  глей смех.
карантината се налага от РЗИ, така че е нормално тяхната дата да е в сила.
доколкото съм запознат при излизане на + резултат  лабораторията подава инфо до ЛЛ, РЗИ , статистиката и в тяхната система за проверка от клиента.
мисля че е с един клик всички са уведомени.

Общи условия

Активация на акаунт