Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 776
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 270
  • Другата България
РЗИ ме потърсиха да ми кажат че съм под карантина.  След като ги изненадах,  че вече съм бил 14 дни такава,  се отеглиха на съвещание.  Чакам с интерес последващото обаждане. Щели да питат какво да правят. Това една година след като вируса се появи в България.  Просто нямам думи.
И аз искам да ни държиш в течение, че ми е важно.

# 18 271
Здравейте отново. А някой има ли наблюдения дали авирон помага? Аз започнах за себе си и дъщеря ми да давам. Аз ще си направя днес антигенен и ПСР, нищо че ми е 1-2 ден от симптоми. Искрено се надявам да покаже адекватен резултат.

# 18 272
РЗИ ме потърсиха да ми кажат че съм под карантина.  След като ги изненадах,  че вече съм бил 14 дни такава,  се отеглиха на съвещание.  Чакам с интерес последващото обаждане. Щели да питат какво да правят. Това една година след като вируса се появи в България.  Просто нямам думи.
И аз искам да ни държиш в течение, че ми е важно.
Никакви грижи. Чакам си обаждането. Grinning

# 18 273
Аз по моя въпрос се обаждам. Заведох чаве в Пирогов, преди това ги предупредих, че отивам, и тях, и районното. Дойде една педиатърка, крайно отегчена. Кратка лекция, че това е работа на личния лекар. Преслуша го, на слушалката не чу нищо, направи му антигенен бърз тест, той рева като змей, дано не ни се налага това чудо пак. Тестът е отрицателен. Тя  каза, че е напълно възможно децата да карат нещо друго и да не са се заразили с ковид.  Та, така... продължаваме на инхалации, сироп и следим другите показатели.

# 18 274
  • София
Аз по моя въпрос се обаждам. Заведох чаве в Пирогов, преди това ги предупредих, че отивам, и тях, и районното. Дойде една педиатърка, крайно отегчена. Кратка лекция, че това е работа на личния лекар. Преслуша го, на слушалката не чу нищо, направи му антигенен бърз тест, той рева като змей, дано не ни се налага това чудо пак. Тестът е отрицателен. Тя  каза, че е напълно възможно децата да карат нещо друго и да не са се заразили с ковид.  Та, така... продължаваме на инхалации, сироп и следим другите показатели.

Да сега има нещо гадно със сополи, температура и гърло... И ако и сополите тръгнат назад и започне да кашля е страшно...

# 18 275
Мери, отдавна отпадна изискването за отрицателен тест след 14 ден.
Още аз като бях болна не се изискваше.
Не разбрах ти ли си положителна?

# 18 276
Хахахаха. Под карантина съм хора.  Нови 14 дни. Било говорено с министерството.  Това е абсурдно.

# 18 277
ЯННА, аз бих направила рентгенова снимка на детето, както и консултация с друг лекар. Антибиотик изписаха ли? Казахте ли за сатурацията?

# 18 278
  • Другата България
Мери, отдавна отпадна изискването за отрицателен тест след 14 ден.
Още аз като бях болна не се изискваше.
Не разбрах ти ли си положителна?
Я виж човека какви неща пише, страх да го хване човек.
Че отпадна, отпадна, ама явно всеки си прави каквото поиска /РЗИ-тата визирам/.
Аз.
От днес.
Хахахаха. Под карантина съм хора.  Нови 14 дни. Било говорено с министерството.  Това е абсурдно.
Наистина е абсурдно.
Аз бих се разшумяла качествено.
Ами ако не беше направил тест?
Какво следва? Както правят повечето хора, да не кажа всички?
Я потърси читав адвокат.

# 18 279
  • София
ЯННА, аз бих направила рентгенова снимка на детето, както и консултация с друг лекар. Антибиотик изписаха ли? Казахте ли за сатурацията?

И защо да прави снимка ако са чисти гърдите?

# 18 280
Здравейте отново. А някой има ли наблюдения дали авирон помага? Аз започнах за себе си и дъщеря ми да давам. Аз ще си направя днес антигенен и ПСР, нищо че ми е 1-2 ден от симптоми. Искрено се надявам да покаже адекватен резултат.
Няма смисъл и антигенен, и пср. Само единият. Искайте от ЛЛ да издаде електронно направление за пср за вас. Няма нужда да се чака дни от първи симптоми.

# 18 281

Казах. ЛЛ първо ни изписа антибиотик по телефона и аз затова го заведох да го чуят. Той има 37.1, като цяло не я вдига по-висока. Педиатърката в Пирогов каза, че при пневмония температурата е по-висока. След това се обадих и на ЛЛ да й кажа какво сме направили и тя потвърди, че няма нужда от антибиотик. Сатурацията била нормална според всички. Явно съм се панирала. Ще го следя днес.

# 18 282

Аз също бих посъветвала за снимка, все пак на слушалка не всичко се чува. Също и една кръвна картина.
Наистина има някакъв вирус ли е корона ли е вече не знам при малките. Гърло, сополи и кашлица. Ние имаме 1 отрицателен и един положителен антигенен тест. Къде е истината не знам. Така или иначе всички сме се изолирали.

# 18 283
  • София

Аз също бих посъветвала за снимка, все пак на слушалка не всичко се чува. Също и една кръвна картина.
Наистина има някакъв вирус ли е корона ли е вече не знам при малките. Гърло, сополи и кашлица. Ние имаме 1 отрицателен и един положителен антигенен тест. Къде е истината не знам. Така или иначе всички сме се изолирали.

Тогава всеки път на рентген трябва да ходите по вашата логика. Затова са тия лекари и им е дадена тая слушалка друг е въпроса колко са компетентни да я използват.

# 18 284
94-95 сатурация ако е измерена правилно не е нормална.

Общи условия

Активация на акаунт