Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 169
  • 50 335
  •   5
Отговори
# 18 285
Не при всяка хрема се правят снимки разбира се... но при все по-"лоша" кашлица, намалена сатурация и темп. и след кръвни изследвания. Проблема е именно, че освен слушалка друго не е направено. Докторката не е ЛЛ, а непозната.

# 18 286
  • София
Не при всяка хрема се правят снимки разбира се... но при все по-"лоша" кашлица, намалена сатурация и темп. и след кръвни изследвания. Проблема е именно, че освен слушалка друго не е направено. Докторката не е ЛЛ, а непозната.

Изписан е Пулмикорт още какво? Снимки на поразия на деца понеже освен короната друго не съществува... Вече ми се струва абсурдо. Детето е прегледано от двама лекари до тук ако смятаха, че има нещо все щяха да назначат.

# 18 287

Изписан е Пулмикорт още какво? Снимки на поразия на деца понеже освен короната друго не съществува... Вече ми се струва абсурдо. Детето е прегледано от двама лекари до тук ако смятаха, че има нещо все щяха да назначат.
Лечението с Пулмикорт доколото разбрах е изписано по телефона без преглед от ЛЛ. Моите бронхити и тези, които децата ми са карали са били преди Короната. Така че да, може да направих бронхит и пневмония и от друго. Не виждам връзката изобщо. И изобщо не говорим за снимки на поразия, а при определени показания.
П.С. Приемам че може аз да съм леко увредена от прекараните при мен бронхити и пневмонии. И за протокола снимки на бял дроб за децата ми общо през всички години не сме правили повече от 3-4 пъти.

# 18 288
Мери, стискам палци. Каквато си бойна по темите, освен положителен тест, би трябвало нищо друга да ти няма.
Психиката има значение.

# 18 289
Дамян до сега не ми е правил бронхит и пневмония и нямам база да сравня. Колкото до сатурацията, тия машинки са предвидени за по-дебели пръсти и за това меря по няколко пъти, но неговите показатели са в порядък 95. Сега пак мерих 96. Играе. Не знам. Ще го следя внимателно и утре ще преценим, баща му е по-скоро да се доверим на лекарите. Снимка бих направила при по-висока температура и обща отпадналост. А, той не се спира...

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 17:17 от ЯHHA

# 18 290
  • София
Здравейте отново. А някой има ли наблюдения дали авирон помага? Аз започнах за себе си и дъщеря ми да давам. Аз ще си направя днес антигенен и ПСР, нищо че ми е 1-2 ден от симптоми. Искрено се надявам да покаже адекватен резултат.

Синът ми (22 г.) започна веднага авирон при първите симптоми и всичко приключи за 24 часа. Няма гаранция, разбира се. При други познати мина по-тежко, независимо, че пиха авирон. При всички положения е добре, че сте започнали да взимате нещо противовирусно.

Антигенен тест е достатъчен и можеше да го отложите за утре.

# 18 291
  • Другата България
Правилният избор за Иван може да не е такъв за Драган.
Няма смисъл.
За определени хора единственият правилен избор е техния, всичко останало е втора ръка.
Не навлизам в подробности, който разбрал, разбрал, добре, че имам възможност да се съветвам, а и най-вече имам вяра на медицински лица около себе си, Иван и Драган са ми....
Мери, стискам палци. Каквато си бойна по темите, освен положителен тест, би трябвало нищо друга да ти няма.
Психиката има значение.
Joy Психиката ми е бетон.
През последните месеци се сблъсквам с все повече случаи на млади хора с брутално срината психика, депресивни състояния, ПА и всякакви подобни състояния именно заради изолацията и това постоянно насаждане и повтаряне на страховити новини и по медии, и по ТВ. Психическите проблеми и състояния понякога могат да са в пъти по-опасни от физическите, и за съжаление много по-трайни, с години, някои завършват и със самоубийства. Нямам намерение да се докарвам дотам, защото съм реалист, наясно съм със ситуацията, протоколи, лечение, какво трябва, какво не трябва, кога може или не може, имам много читава ОПЛ, която дотук реагира съвсем адекватно, дори се престара с Медрол и рентгенография, които засега отказах, поне до понеделник, както казах засега най-сериозното нещо, което може да ме срине е да се разболее някой от близките ми. И ме е много яд, защото за неделя майка ми имаше час за ваксина, който сега явно трябва да отменя, тя ще се води като контактно лице, всъщност още очаквам РЗИ, за да ги питам какво да правя с часа. Все още не съм го отменила. И тук ще има казус, защото и тя ще е под карантина. За това ме е яд, иначе съм добре, с обичайните симптоми.
Благодаря ти за пожеланията.

# 18 292
Аз продължавам....

Жената в болницата ме предупреди, че е възможно да излезе фалшиво положителна черта на теста след 15 минути за отчитане. Е, да има втора черта. Сега видях. Миналите тестове, които сме си правили с мъжа ми вкъщи не са имали такива черти и след 20 часа. Освен това неговите симптоми се появиха малко след положителните ни тестове на 3-ти март, на дъщеря ми симптомите също.

Ше откача... вие нещо си говорите на други теми, аз си меля каквото ми е на ума. Grinning

# 18 293
Моля, прекаралите вируса да споделят след колко време си върнахте обонянието?

# 18 294
Здравейте отново. А някой има ли наблюдения дали авирон помага? Аз започнах за себе си и дъщеря ми да давам. Аз ще си направя днес антигенен и ПСР, нищо че ми е 1-2 ден от симптоми. Искрено се надявам да покаже адекватен резултат.

Синът ми (22 г.) започна веднага авирон при първите симптоми и всичко приключи за 24 часа. Няма гаранция, разбира се. При други познати мина по-тежко, независимо, че пиха авирон. При всички положения е добре, че сте започнали да взимате нещо противовирусно.

sweet_kids, безкрайно много благодаря за информацията. Аз от снощи не съм добре, антигенният тест от преди малко е отрицателен. Продължавам с авирон и витамини на мен и детето. Аз съм много притеснителна и затова бързах да направя. На сестра ми й полака веднага антигенният, но разбира се не изключвам да е фалшиво отрицателен. Ще следя себе си и малката.

Благодаря отново

# 18 295
Аз продължавам....

Жената в болницата ме предупреди, че е възможно да излезе фалшиво положителна черта на теста след 15 минути за отчитане. Е, да има втора черта. Сега видях. Миналите тестове, които сме си правили с мъжа ми вкъщи не са имали такива черти и след 20 часа. Освен това неговите симптоми се появиха малко след положителните ни тестове на 3-ти март, на дъщеря ми симптомите също.

Ше откача... вие нещо си говорите на други теми, аз си меля каквото ми е на ума. Grinning
Вие сте положителни, така ли?

# 18 296
  • Другата България

sweet_kids, безкрайно много благодаря за информацията. Аз от снощи не съм добре, антигенният тест от преди малко е отрицателен. Продължавам с авирон и витамини на мен и детето. Аз съм много притеснителна и затова бързах да направя. На сестра ми й полака веднага антигенният, но разбира се не изключвам да е фалшиво отрицателен. Ще следя себе си и малката.

Благодаря отново
Много е относително това с първите симптоми.
По принцип, не за вас.
Аз мислех, че моите са от вторник следобяд, но се оказва, че са всъщност от понеделник вечерта и през нощта.
Затова питах колко време след заразяване се проявяват, горе-долу значи и при мен се потвърждава, че първи симптоми са на 3-ти /4-ти/ ден от контакт. Теста го направих вчера сутринта, ПСР.
А Авирона го започнах веднага още във вторник, дали помага е много относително, не знам, надявам се.
Имам си всичко, както се казва, все още и обоняние. Но го продължавам по схема.

# 18 297
Мери,  бързо и безпроблемно оздравяване!
Имаш ли идея, от къде си се заразила?

# 18 298
Сблъсках се челно!
В неделя около 11 ч се ваксинирах с АЗ, и след 3-4 часа започна да ме тресе, вдигнах 37,5, свалих с парацетамол. През нощта имах пак температура окол 37,7-38, която около 10,00 сутринта свалих и бях горе долу добре. Обаче майка ми, която преди 10 дни лежа в болница с пневмония /беше с - тестове/, явно са я заразили и беше много зле и веднага я заведохме, даде + антигенен и PCR тест. Веднага се изолирах, и не съм мърдала - обаче всичките дни оттогава пъддържам температура - 37,8-38,2, свалям след няколко часа пак и така нон стоп. Ведтага почнах по препоръка на личната Авирон рапид, от вчера пак от личната антибиотик на 24 ч - сумамед, витамини, обаче темперурата пак се появява. Днес вече и гърдите ме наболяват, но температурата много ме притеснява - личнат аднес каза, обаждай се на 112, не знам какво да правя - изолирана съм и съм сигурна че съм +. Нормално ли е таз итемпература вече 4дни?

# 18 299
Аз продължавам....

Щом вие сте положителни като нищо и детето може да е заразено, но не се панирай. Не стресирай и детето, че то ние възрастните откачаме, а на децата кой знае колко по-страшно им е.
Като спомена, че продължавате с инхалации - Преди време тук имаше коментари, че инхалации не се препоръчват при Ковид, за да не влизала навътре инфекцията, ако някой знае нещо конкретно да ти каже.

Общи условия

Активация на акаунт