Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 559
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 555
  • SF
Ако в компанията никой не е болен, остава да е сервитьорката.
И аз ходих в ресторанти, след като ги отвориха. Не спазват дистанция сервитьорите. Трябва да ги поломиш учтиво да го правят и не е сигурно, че ще те разберат правилно или ще те сметнат за поредния вманиачен куку, който се пази от няма нищо.

# 18 556
Всъщност, в момента в който ви подадат от лабораторията като положителен, вече сте в системата и подлежите на санкции, без значение дали сте известени официално от РЗИ.
Не вярвам все още да има човек, който да не е разбрал че трябва да се карантинира.
Абсурдно е да се твърди, че щом не са ви звъняли по телефона, значи не сте под карантина.

Доста хора си ходят болни и по улиците и на работа. Защо да няма и такива сервитьори.
    Било е лоша идея да ходите по заведения, но с това разпространение би могло да се заразите и на много други места. И една недодре прилепнала маска може да се окаже фактор, ако около тебе има болен човек без маска.
    А сервитьорката може и тест да е правела, но да е бил отрицателен. Може и от друго да е кашляла.
    Аз съм вече месеци със алергична кашлица например.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:25 от geizer

# 18 557
Брех, тая сервитьорка, много потентна кашлица - с един куршум отстреляла цяла компания. И то през маска?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:28 от Arwen Amarantha

# 18 558
Имам предписание да стоя вкъщи, да. Като цяло мъжът ми би отишъл за лекарства, той държи фронта засега.

Тони, бързо оправяне на всички ви. Ако се наложи преглед, заведи децата директно на лекар в триажа. Янна писа за София за Пирогов, зависи и колко са големи. Моят съвет е да не пиете нищо без лекарско предписание.

Благодаря ти! Децата са добре за момента, страх ме е да не се влошат обаче. На същото мнение съм за самолекуването и не смятам да го правя.

# 18 559
  • Буркина Фасо
Ако в компанията никой не е болен, остава да е сервитьорката.
а ако и сервитьорката не е болна ?

# 18 560
Има хора, които са силно заразни. А и за английския щам се твърди че е доста по заразен от китайския.
Аз самата бях доста скептична към тази информация в началото, но очевидно е факт който се доказа в много държави.
     От темата оставам с впечатление, че и симптомите се появяват по рано при него. За китайския в началото се появяваха симптоми след 5-6ти ден.

# 18 561
  • SF
а ако и сервитьорката не е болна ?

Ти сериозно ли ме питаш сега тази глупост и очакваш адекватен отговор????
Ако сервитьорката не е болна, значи е сервитьорът.
Приятелките от компанията могат да бъдат проследими, освен ако не са 50 човека. За сервитьорите няма как да разберем и остава да се съмняваме в тях.
Въпросът ти остава без отговор. Или с отговор "сервитьорката е!" - избери си един от двата варианта.

# 18 562
Какво пиете за кашлицата?
Имам упорита кашлица вече 3 месец след короната. Някой да е така? Не калшям много, предимно сутрин и вечер, но се засили и не ми минава. При мен май е станала сигурно хронична вече. Докторката не ми каза и в началото какво да пия, само пастили билкови някакви. Интересното е, чеповреме насамия вирус некашлях почти.
Дали е последствие от короната? Ще направя снимка в понеделник.
Пия билки, сиропи пих, смупех разни таблетки, не ми минава. Днес ще опитам още 2 домашни лека.
Близките ми също бяха така и още си кашлят. Ме знам какво е това чудо, и при доктора идват все хора, които с месеци немогат да спрат да кашлят.
И болката в плешката и врата ми се обажда отвреме-навреме.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 11:35 от Мис Каролин Бингли

# 18 563
Кашляла съм повече от 3 месеца след друг вирус преди години, ми нищо не можеш да направиш. Накрая тъкмо си мислиш, че цял живот няма да спреш, и то спира. Не е някакъв “корона специалитет”.

# 18 564
Знаете ли дали вместо аспирин, може да се пие упсарин? Дали са с еднакво действие при ковид?
Милиграмите са важни. Пиех по 1/4 упсарин 350, което си е точно 75. Има малко витамин Ц, но не мисля, че ще повлияе.

# 18 565
  • SF
Я провери за сребърна вода в аптеките или отиди на УНГ да ти намажат гърлото със сребърен (йодит???).

# 18 566
  • пустинята Гоби
Мъжът ми миналата година кашля 3 месеца, ходи 100 пъти на прегледи, преди да попадне на правилния лекар, който да му предпише адекватно лечение. Така, че ако личния не ви помогне - търсете читав пулмолог.

# 18 567
Доста хора са се заразили по 8 мартенските чествания.

# 18 568
На кой ден от положителния тест започват симптомите? Ако някой знае да сподели моля.

# 18 569
На кой ден от положителния тест започват симптомите? Ако някой знае да сподели моля.

Може и да нямаш симптоми.
А може и преди теста да имаш.

Мери да се яви на отчет! Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт