Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 608
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 540
Здравейте! От сряда съм с положителен тест, с леки симптоми. Лошото е, че и децата май се заразиха. И двамата кашлят, големия спомена, че се чувства замаян. Знаете ли мога ли да звъня на лекарката в неделя в такава ситуация? Чудя се дали трябва да си правят тестове?

# 18 541
Не са ви нужни тестове, при болен в дома с ясна диагноза. Разбира се, че ще звъните. Важно е правилно лечение от самото начало.

# 18 542
Благодаря ти. Ще изчакам да стане към 11 и ще звъня. После трябва разрешение от РЗИ за излизане до аптеката сигурно...

# 18 543
Погледни за доставка от онлайн аптека. Ако имаш, може веднага да включиш авирон рапид.

# 18 544
Благодаря ти. Ще изчакам да стане към 11 и ще звъня. После трябва разрешение от РЗИ за излизане до аптеката сигурно...

Отивай до аптеката, с маска и ръкавици.

# 18 545
  • Буркина Фасо
РЗИ-то дали ли са ти предписание да си стоиш у дома ?

# 18 546
Знаете ли дали вместо аспирин, може да се пие упсарин? Дали са с еднакво действие при ковид?

# 18 547
  • София
Бонго, това е несериозно с предписанието от РЗИ. Стига го повтаря през ден.
Има и лична отговорност, не само страх от глоби.
Тони, бързо оправяне на всички ви. Ако се наложи преглед, заведи децата директно на лекар в триажа. Янна писа за София за Пирогов, зависи и колко са големи. Моят съвет е да не пиете нищо без лекарско предписание.

# 18 548
Лекувайте симптоматично - До няколко дни гърлото минаваше, без АБ. За себе си включете масло от риган (най-силният природен АБ) - 2-3 к. в 1 с.л. зехтин и приемете следваща доза ивермектин. Бързо възстановяване! Отричан или не, ивермектинът много помага при ранно приемане.
благодаря ви! Утре ще пратя да ми вземат масло от риган.
Ние вече пихме два последователни дни ивермектин,трета доза май не се предвижда? Някъде четох евентуално схема на 1,3 и 9 ден. Не знам и как отмервате дните,от дата на теста или дата на заразяване?
Ние се заразихме от кашляща сервитьорка на 8 март,почти всички от компанията вече сме позитивни.

# 18 549
  • в кукувиче гнездо
Лекувайте симптоматично - До няколко дни гърлото минаваше, без АБ. За себе си включете масло от риган (най-силният природен АБ) - 2-3 к. в 1 с.л. зехтин и приемете следваща доза ивермектин. Бързо възстановяване! Отричан или не, ивермектинът много помага при ранно приемане.
благодаря ви! Утре ще пратя да ми вземат масло от риган.
Ние вече пихме два последователни дни ивермектин,трета доза май не се предвижда? Някъде четох евентуално схема на 1,3 и 9 ден. Не знам и как отмервате дните,от дата на теста или дата на заразяване?
Ние се заразихме от кашляща сервитьорка на 8 март,почти всички от компанията вече сме позитивни.
"Зарзихме се от кашляща сервитьорка на 8 март". Каквото и да кажа малко ще е...

# 18 550
Знаете ли дали вместо аспирин, може да се пие упсарин? Дали са с еднакво действие при ковид?

Ако става въпрос за аспирин протект и упсарин, не е едно и също, защото в упсарина ацетилсалициловата киселина е 500 мг докато в протекта е 100 мг. Терапевтична доза срещу тромбози е ниската, а не високата концентрация.

# 18 551
  • Буркина Фасо
rotfImbo, това е несериозно с предписанието от РЗИ. Стига го повтаря през ден.
Има и лична отговорност, не само страх от глоби.
всеки повтаря нещо си неколкократно. защо и аз да не го правя ?
въпросът ми за РЗИ-то беше по повод обаждането към тях. ако РЗИ не са имали
връзка с положителния/контактния не виждам смисъл да им се обажда. иначе  положителния/контактния нека
си стои у дома и да проявява лична отговорност.  

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:19 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 18 552
Защо пък от сервитьорката, може да е от компанията.

# 18 553
На мен не ми е ясно от вида на кашляща и очевидно болна сервитьорка с какъв акъл сте останали в заведението, аз бих си тръгнала на мига - това е висша безотговорност от нейна страна и от страна на работодателя й, и след това ваша лична към здравето ви. За едно празнуване, и то в пика на епидемията.

# 18 554
  • София
Бонго, друго си написал, върни се и прочети.   Няма как да гадаем какво си искал да кажеш. С положителен тест и без предписание трябва да се седи у дома. Излиза се само при крайна необходимост - лекар.

Общи условия

Активация на акаунт