Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 178
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 525
  • Варна
През есента боледувах аз и не заразих никого. По същото време две наши приятелски семейства - първо мъжът, няколко дни по-късно жената, че в единия случай и децата, еднакво тежко, т.е. средно. Божа работа ще се заразят ли всички или не, четох и изказвания на Кантарджиев в този смисъл, т.е. че преди боледувал един от семейството, а сега всички, но... случаи разни. И преди имаше доволно случаи за цели семейства, няма смисъл да се шашкаме и по тази линия.

# 18 526
Скрит текст:
Здравейте, от днес сме положителни с мъжа ми,лека задна хрема,много слабо дразнене в гърлото,като сухота,болки в ставите .
Той няма температура, аз от сутринта поддържам 37,7 до 37,3 ,но не взимам нищо за нея,нали била полезна,когато не е прекалено висока.
Личната назначи по телефона ивермектин,купихме хювемек 3 мг. Преди час аз изпих 3 табл.,мъжът ми 5.
Само не разбрах следващата доза (нали две били) утре ли да я вземем и пак това количество ли. Извинявам се за консултацията тук,но ЛЛ вече си е изкл. тел.
Засега не пием антибиотик, изчакваме,дали е правилно. Добавки пием вит. Д ,цинк,куркума и джинджифил, пробиотик.
    Mоже ли да споделите как приемате ивермектина  ?
да,както съм описала по-горе,според килограмите аз вчера изпих 3 таблетки, мъж ми 5 таблетки. Днес точно след 24 часа изпихме същото количество таблетки за втора доза. Нали по две дози се взимат. Чудихме се втората доза дали да е след 24 или 48 часа,но решихме да е след 24ч.
Не знам дали трябва да продължим и с АБ,личната се е изключила до понеделник. Нямаме температура, но моя има обилна задна хрема и кашля.

# 18 527
Почти пет месеца след преболедуване имам болки в гръдната област отзад вдясно при дълбоко вдишване. Някой с подобни оплаквания? Не съм си правила рентген или скенер въобще.

# 18 528
Почти пет месеца след преболедуване имам болки в гръдната област отзад вдясно при дълбоко вдишване. Някой с подобни оплаквания? Не съм си правила рентген или скенер въобще.
Според ЛЛ на детето белият дроб не боли, може би е невралгия?

# 18 529
Моята логика е, че ако имаше проблем с дроба, за тези пет месеца щеше да се проявят и други симптоми- плитко и учестено дишане, задух, температура и други. Може и невралгия, както и по горе са предположили, като пост Ковид реакция.
Що да не боли дроба, като почти всеки с пневмония описва и болки в гърдите и гърба.
Ох обърках се вече с тези симптоми и диагнози.

# 18 530
Моята логика е, че ако имаше проблем с дроба, за тези пет месеца щеше да се проявят и други симптоми- плитко и учестено дишане, задух, температура и други. Може и невралгия, както и по горе са предположили, като пост Ковид реакция.
Що да не боли дроба, като почти всеки с пневмония описва и болки в гърдите и гърба.
Ох обърках се вече с тези симптоми и диагнози.
Не знам, това бяха думите на лекарката. Аз имах болки отляво, между лопатката и гръбнака. Три пъти се обостряха. Реших че ще повярвам, че е невралгия или плексит или нещо там свързано с позата при работа на компютър и шиповете, които имам, пих разни НСПВС и уж сега съм добре.

# 18 531
  • София
Цитат
Почти пет месеца след преболедуване имам болки в гръдната област отзад вдясно. Някой с подобни оплаквания? Не съм си правила рентген или скенер въобще.
Имаш ли проблеми с дишането? Пускала ли си изследване за чернодробни ензими ( ASAT и ALAT)?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 00:16 от Не се сърди, човече

# 18 532
Sweetkids_mama, правила съм си всички изследвания и са в норма. Имала съм пристъпи на задух, но вече почти отшумяха. Иначе лекувам аритмия оттогава. Сега пък тая болка.. притеснявам се, защото аз не съм си правила нито рентген, нито скенер да не е останало някакво увреждане на белия дроб...

# 18 533
  • Варна
Според ЛЛ на детето белият дроб не боли, може би е невралгия?

Боли, на мен така ми откриха пневмония преди няколко години. Мен ме болеше като дишам , в подребрието отляво. На рентгена се видя какво е.

# 18 534
  • София
Noel, от колко време е тази болка? Ако сега се е появила, едва ли е свързана с предишното боледуване.

# 18 535
И аз съм с болки в гърба след 3 месеца и половина и се оказа на скенер в петък, че съм изкарала пневмония и дроба се чисти.

# 18 536
Здравейте  направи си скенер може да сте карали плевмония имате ли изпотяване. Често се случва. Даже тук наскоро имаше подобен коментар. Аз изкарах корона минали месец като на 12 ден  направих плевмония. Сега остана само болката вдясно отзад и препотяване. Но все пак е мн скоро няма и месец. Надявам се да отшуми и при мен и при вас

# 18 537
Хора,имахте ли болки в гърлото? Аз след ивермектина нямам вече температура, нито кашлица,преди гърлото само ми дращеше,но вече е леко зачервено и ме боли.

# 18 538
Лекувайте симптоматично - на детето оправях и гнойни ангини с комбинация от гранофурин (гранулин - от ветеринарна аптека), последван от нишадър (от хуманна аптека) и тантум верде (за обезболяване). Външно - обилно намазване на кожата със св. мас и компрес (загреваещ) с шведска горчивка (с него преспива). Едновременно - промивки на носа с разтвор на морска сол в хладка вода - с 50-кубикова спринцовка над плитък широк съд. На крачетата (намазани с мас) синапено брашно и чорапки (за през нощта). До няколко дни гърлото минаваше, без АБ. За себе си включете масло от риган (най-силният природен АБ) - 2-3 к. в 1 с.л. зехтин и приемете следваща доза ивермектин. Бързо възстановяване! Отричан или не, ивермектинът много помага при ранно приемане.

# 18 539
  • София
Аз искам да попитам някой чел ли е интервюто на онзи академик, който препоръчва бромхексин при ковид и какво ви е мнението за това.
От Бърза помощ го изписаха на свекърва ми както и Дексаметазон. За съжаление на 13 ден я приеха с ниска сатурация в Първа градска болница. Вече 2 дни е там. Няма промяна, няма и влошаване поне... 🙏

Общи условия

Активация на акаунт