Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 747
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 570
  • София
ММ се тества като контактен, симптомите му почнаха на следващия ден. Други нямат симптоми, трети се тестват след симптомите.

# 18 571
  • При семейството си
Доста хора са се заразили по 8 мартенските чествания.
В близкото ми обкръжение 2 компании се заразиха от празнуване на различни поводи последния месец.

# 18 572

Това някакво твърдение с предполагаеми доказателства ли е? Щото може преди честването, човекът да е бил час и нещо в Кауфланд. Примерно.

# 18 573
Grinning
На кой ден от положителния тест започват симптомите? Ако някой знае да сподели моля.

Може и да нямаш симптоми.
А може и преди теста да имаш.

Мери да се яви на отчет! Kissing Heart
Мери закъснява наистина за отчет. Но не се съмнявам, че ще се справи. Достатъчно организирана ми се вижда и лесно няма да се даде на тази гад. Направо ще го задуши:hugs:
Мери, малко отклонение, но когато чета какво пишеш все едно виждам себе си. Разликата е, че аз съм доста по мека тук във форума. Пожелавам ти бързо преминаване като валяк през вируса. Знаем, че го можеш....

# 18 574
Сега разбирам от другите в компанията, че е кашляла,аз седях с гръб,но пък идва да ми говори и си дърпаше маската напред да я чувам. Както и да е станало, вече е факт,ние постоянно движим из града,наясно сме били,че няма да ни подмине. Моя близка също е болна,даже ден след нас,не сме се виждали отдавна ,кракът й не е стъпвал в заведение.
Утре смятаме за пуснем контролни изследвания-пкк,срп,суе,феритин,желязо,д димер. Друго трябва ли?
И всички ли пиете и антибиотик?

# 18 575

Това някакво твърдение с предполагаеми доказателства ли е? Щото може преди честването, човекът да е бил час и нещо в Кауфланд. Примерно.

В К са с маски хората.
А на купон се храниш и я сваляш.
Хайде да не се правим на две и половина.

# 18 576
  • SF
А може и да е близнал копчето на асансьора.
Човек си прави сметката къде ходи, с кого общува и стига до извода, че единствения незспазващ дистанция и кашлящ до него е бил колега/сервитьор/касиерка в Кауфланд/съотборник... И ви го съобщава, а вие започвате с безинтересни въпроси дали не е пазарувал, дали не е спортувал. Да, пазарувал е и е спортувал, но подозира сервитьорката.
Вчера возих приятелки в колата си. Сервитьори не бих качила да повозя. Пък вие ме питайте откъде съм сигурна, че сервитьорите са болни.

# 18 577
  • Другата България
Joy Тъкмо ви чета.
Първо да кажа за РЗИ.
Значи освен, че самите те ми го казаха по телефона при обаждането /още на първия ден от карантината/, това е и практика след като вече си влязъл в системата им.
Можеш да излезеш по медицински причини, но задължително трябва да им се обадиш, или ако имаш телефон на квартален или РУ, или пък ако е днес например това може да стане през 112, но трябва да се обадиш.
За да те отразят в системата. Защото иначе, ако точно тогава решат да те проверят и те няма, или "любезен" съсед се обади да каже, че се мотаеш навън рискуваш да отнесеш акт като стой та гледай. Аз утре ще ходя на снимка, това е начина. Маска, ръкавици, и по възможност най-експедитивно прибиране. Желателно е да ползваш личен транспорт, ако нямаш, звъниш за линейка. Разбира се, всичко е въпрос на самосъзнание и дисциплина, аз не спирам да се изумявам от продължаващите въпроси на близки и познати, които ми звънят и ми пишат, за да ме чуят. Имам предвид не въпросите как съм, те са ясни, хората са добронамерени, но на въпросите от рода на "ама ти защо прави ПСР, като ето на, сега сте под карантина и не можете да излизате....". Хора, разберете, не е приятно да си затворен две седмици в една стая, но два пъти и повече не е приятно да разбереш след време, че по някаква причина си станал ти самия повод за чуждо нещастие. Всеки предполагам ще намери кой да му пазарува или да иде до аптека за лекарства, рецепти се издават по Вайбър, в аптеките също са добронамерени, не е шега работа, разберете, дори и ти самия да си с "леко" минаване, къде е гаранцията, че друг ще е ....ама това вече е говорено многократно.

Дева, моят мутант продължава да ме изненадва.
Тъкмо го похвалих, сега ме ядоса.
Носът ми протече, и кихам. Дали е от мутанта не знам, то и ние проветряваме постоянно навсякъде, сега остана и да съм си настинала допълнително. Но протече, не обилно, ама не е както го похвалих преди ден. И гърлото ме драска. Това последващи симптоми ли са не знам, ама ако ще ми се изрежда цялата грипоподобна симптоматика, възразявам.
Иначе температура не съм вдигала, не съм и мерила, кашлям си като вчера, ям си гумата и тревата, тровя околните с Доместоса в банята, щото не усещам кога да спра, и те така.
Утре ще ходя на снимка, дано нещата са наред.

# 18 578
  • София
Мери, звучиш добре. Дано бързо да минава вече.
Само на нас не са се обаждали от РЗИ. Аз от днес съм свободна, ММ продължава да седи карантиниран. Утре съм на работа, та реших да си сложа една боя за разкош, познайте кой се намърда в банята "само за минутка"? Вече се скарахме, което е добър знак за оздравяване. Мисля и аз да си пусна едни кръвни да видим как съм. При моето боледуване не пусках. ММ в четвъртък, след като му мине карантината, отива на контролен рентген, кръвни и т.н.

# 18 579
Ааа, Доместоса! Joy
Аз по него разбрах, че съм с КОВИД, иначе също се чудех дали не съм настинала.

Мери, пак да ти кажа, всеки ден е различен. И е две напред, едно назад.
Драскането в гърлото при мен беше най-първо.
За носа щях да ти кажа, че ще е преходно, много други се оплакваха от много суха лигавица.

Важното е, че си стабилна, имаш добра терапия.
Ще се оправиш! Hug

# 18 580
Joy Тъкмо ви чета.
Първо да кажа за РЗИ.
Значи освен, че самите те ми го казаха по телефона при обаждането /още на първия ден от карантината/, това е и практика след като вече си влязъл в системата им.
Можеш да излезеш по медицински причини, но задължително трябва да им се обадиш, или ако имаш телефон на квартален или РУ, или пък ако е днес например това може да стане през 112, но трябва да се обадиш.
За да те отразят в системата. Защото иначе, ако точно тогава решат да те проверят и те няма, или "любезен" съсед се обади да каже, че се мотаеш навън рискуваш да отнесеш акт като стой та гледай. Аз утре ще ходя на снимка, това е начина. Маска, ръкавици, и по възможност най-експедитивно прибиране. Желателно е да ползваш личен транспорт, ако нямаш, звъниш за линейка. Разбира се, всичко е въпрос на самосъзнание и дисциплина, аз не спирам да се изумявам от продължаващите въпроси на близки и познати, които ми звънят и ми пишат, за да ме чуят. Имам предвид не въпросите как съм, те са ясни, хората са добронамерени, но на въпросите от рода на "ама ти защо прави ПСР, като ето на, сега сте под карантина и не можете да излизате....". Хора, разберете, не е приятно да си затворен две седмици в една стая, но два пъти и повече не е приятно да разбереш след време, че по някаква причина си станал ти самия повод за чуждо нещастие. Всеки предполагам ще намери кой да му пазарува или да иде до аптека за лекарства, рецепти се издават по Вайбър, в аптеките също са добронамерени, не е шега работа, разберете, дори и ти самия да си с "леко" минаване, къде е гаранцията, че друг ще е ....ама това вече е говорено многократно.

Дева, моят мутант продължава да ме изненадва.
Тъкмо го похвалих, сега ме ядоса.
Носът ми протече, и кихам. Дали е от мутанта не знам, то и ние проветряваме постоянно навсякъде, сега остана и да съм си настинала допълнително. Но протече, не обилно, ама не е както го похвалих преди ден. И гърлото ме драска. Това последващи симптоми ли са не знам, ама ако ще ми се изрежда цялата грипоподобна симптоматика, възразявам.
Иначе температура не съм вдигала, не съм и мерила, кашлям си като вчера, ям си гумата и тревата, тровя околните с Доместоса в банята, щото не усещам кога да спра, и те така.
Утре ще ходя на снимка, дано нещата са наред.
Пожелавам Ви бързо оздравяване. Аз направих бърз тест,защото имах положителен пср в отдела. Моя излезе положителен и сега стоя затворена и чакам симптомите. Преди малко говорих с РЗИ мога да изляза само с обаждане до МВР и само за болница и аптека. Притеснявам се много.

# 18 581
  • Другата България
Grinning
На кой ден от положителния тест започват симптомите? Ако някой знае да сподели моля.

Може и да нямаш симптоми.
А може и преди теста да имаш.

Мери да се яви на отчет! Kissing Heart
Мери закъснява наистина за отчет. Но не се съмнявам, че ще се справи. Достатъчно организирана ми се вижда и лесно няма да се даде на тази гад. Направо ще го задуши:hugs:
Мери, малко отклонение, но когато чета какво пишеш все едно виждам себе си. Разликата е, че аз съм доста по мека тук във форума. Пожелавам ти бързо преминаване като валяк през вируса. Знаем, че го можеш....
Благодаря ти, и не само на теб, на всички момичета, знам, че сте добронамерени.
Аз не съм "твърда", просто съм директна и откровена, и понякога не уцелвам момента, в който да замълча, устата ми върви преди акъла. Ама аз и в реала съм така, и който ме познава лично знае за какво говоря.
Но съм реалист, и ако трябва да се помогне на някого за нещо това, че преди 3 седмици и два дни той ме е обидил тук, защото не ме познава или не ме е разбрал, не би ми попречило да стана посред нощ и да ида да му помогна. Или на негови близки. И съм го правила, когато беше ИП миналата пролет и имаше КПП-та съм ходила с колата при родители на съфорумки по нашия край, които са сами /родителите/, да нося лекарства. И не само.
Ама че съфорумките преди време написали, че съм "лоша" ....много важно, важно е да сме хора и да си помагаме, защото тази епидемия наистина извади много, много грозни човешки черти...
Извинявам се за отклонението.

# 18 582
  • пустинята Гоби
ssligg, консултира ли се с лекар, какви добавки и витамини може да пиеш профилактично?

# 18 583
Ми не се прави на “две и половина” тогава. Никой не може така с лека ръка да нарочва някой друг, че го е заразил! Това е много долно, направо си е клевета и бих оправдала да се дават под съд за такива приказки. Ми може ти да си я заразила кашлящата сервитьорка, а нейното да е било алергия/настинка... Кой ще го докаже?

Аз майка ми не заразих, ти за сервитьорки ми говориш.
От Октомври не съм стъпвала в заведение.

# 18 584
Защо въобще трябва на всяка цена да се пие нещо, ако нямаш симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт