Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 656
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 18 585
Мери, всички са добронамерени. Да си го знаеш. Може всеки да си пише по друг повод каквото иска, но съм свидетел как при необходимост се оказват много хора на линия за помощ и съдействие и информация. От все сърце наистина ти желая бързо оздравяване. Сега е време малко и за себе си да помислиш. Пази се, събирай сили и колкото може по-скоро да прочетем, че всичко при теб е наред.

# 18 586
На две и половина се правиш. Или не си виждал как се носят маските в завернияга, как не се спазва никаква дистанция между масите, а за осми март и други “банкети” пеавилото за до 6 души на маса просто не се спазваше. Да, много хора се заразиха, и не е никаква клевета, защото мерките там просто не се спазват. И не биваше изобщо Да ги отварят на фона на разрастваща се вълна, но политика. Ричард Алибегов също обикаля с джипката.

Ми не се прави на “две и половина” тогава. Никой не може така с лека ръка да нарочва някой друг, че го е заразил! Това е много долно, направо си е клевета и бих оправдала да се дават под съд за такива приказки. Ми може ти да си я заразила кашлящата сервитьорка, а нейното да е било алергия/настинка... Кой ще го докаже?
За протокола - не ме вълнуват ни сервитьорки, ни заведения, и не ги посещавам откакто почна ковид историята, защото от това отваряне и затваряне качеството обяснимо падна повече и отпреди и храната ми е гадна.

# 18 587
  • пустинята Гоби
Защо въобще трябва на всяка цена да се пие нещо, ако нямаш симптоми.

Вероятно, защото теста е положителен. Аз бих пила, пих и когато си бях вкъщи под карантина, контактно лице с доказано болен с много симптоми три дни подред. Витамините през зимния сезон как ще навредят?

# 18 588
ssligg, консултира ли се с лекар, какви добавки и витамини може да пиеш профилактично?
Да, веднага се обадих на ЛЛ. Само витамин Д, аспирин протект, чай с мед и лимон. Меря си температурата през няколко часа.

# 18 589
  • пустинята Гоби
Това е достатъчно, късмет ти желая! Дано да няма нищо.

# 18 590

+1
Даже не е нужно да мериш Т.
Ако се вдигне, ще я усетиш.
Не се стресирай излишно.

# 18 591
  • Plovdiv, Bulgaria
И ние се оказахме с Ковид.

Миналата събота мъжа ми го задраска гърлото, неделя и мен. Мислехме, че детето е домъкнало нещо от градина, защото неделя вечерта кашля и то, като на следващия ден на него нищо му нямаше, съвсем леко червено гърло и чисти гърди. Понеделник вечерта аз и бебето вдигнахме температура, като моята беше 37,8 и за 24ч трудно падаше, малката имаше 38,5 и ту сваляше, ту качваше за около 2 денонощия, гърлото адски червено. На баткото нищо му нямаше, мъжа ми и той имаше лека температура 37,1-2 около 2 дни + лека кашлица. Като аз си правих и антигенен в нас, уж беше отрицателен.
Тъкмо настъпи затишие при нас и мъжа ми изгуби обоняние четвъртък на обед, аз вечерта ( не изцяло, но при мен е много отслабено). Петък му излезе положителен теста, аз не съм пускала, но мисля е ясно, че го карам също. Аз имам болки в гърба и врата, той в мускулите на краката. И двамата главоболие и ни удря в синузита (аз до сега такива проблеми не съм имала).
Пием витамини и аспирин.

Реално сме седмица след първите симптоми. Дали да очакваме влошаване? След това да пускаме ли изследвания, снимки нещо? След като изтече карантината, веднага ли се връщате ли "нормалния" живот?

# 18 592
В нас първи беше мъжът ми, после големия и аз. На Авирон започнахме, вдигнахме температура и ни изписаха Нурофен. Детето на 15, вдига най-висока - 38, той вече е и на Сумамед. Най-странното е че е най-висока сутрин. Навън в двора всички се чувстваме най-добре. На малкия му няма нищо, вече сме 6 ден. Той всъщност нещо имаше преди нас, но мина за 1-2 дни, а и ходи само на тренировки последните дни, а там всички са здрави.
Мъжът ми беше контактен и при първи симптоми направи тест. Яд ме е че беше напълно предотвратимо, но мъжете са си безотговорни.

# 18 593

+1
Даже не е нужно да мериш Т.
Ако се вдигне, ще я усетиш.
Не се стресирай излишно.
Благодаря. Каквото и да си говорим е страшно. Още повече, когато не знаеш какво да очакваш.

# 18 594
  • София
По отношение на карантината - специално в София почти всичко може да се поръча и да ти го доставят до вратата. Ако разполагаш с кредитна/дебитна карта - даже ще е без какъвто и да било физически контакт. Има онлайн аптеки, които могат да доставят лекарства за три часа - разбира се, при съответната цена за доставка. Единственият ни проблем, докато бяхме под карантина, бяха лекарствата с рецепта (антибиотици, кортикостероид, антикоагуланти) и се наложи да прибегнем до помощта на близки - 2 пъти в рамките на 14-те дни. От РЗИ ни предупредиха - излизане само при влошаване на състоянието, за да стигнеш до болница или за изследвания, след обаждане до районното, с линейка или личен транспорт. Не съм сигурна, че "пускат" за ходене до аптека, но предполагам, че ако наистина няма кой да ти купи лекарства, ще направят изключение.

Някой питаше за кашлицата след ковид - мъжът ми буха все още здраво, вече месец след положителния тест. Записахме час за пулмолог за следващата седмица, да видим какво ще каже и препоръча. С бабини илачи засега ефектът е никакъв.

# 18 595
Ако някой знае аптеки, които доставят медикаменти за три часа в София, може ли да ми даде линк, ще е полезно. Но ако имаш изписан антибиотик по телефона например или нещо друго с рецепта предполагам ще трябва излизане до аптека, няма начин.

# 18 596
Някой който е имал проблеми с цикъла по време и след ковид.   8  9 дни ми тече но май аспирин протекта оказва влияние

# 18 597
  • София
Аз имах, но при мен обратно. Закъсняващ и много слаб цикъл.

# 18 598
Някой който е имал проблеми с цикъла по време и след ковид.   8  9 дни ми тече но май аспирин протекта оказва влияние
Обилният цикъл при прием на кръворазреждащи, се дължи на тях, не на самата болест. Аз приемах Антистенокардин и Тромбекс по време на боледуването и цикълът ми беше мноооого обилен. Когато ги спрете, ще се нормализора, спокойно 🌺

# 18 599
И моят цикъл е мноого обилен, това ме изтощава допълнително. Знам, че е заради лекарствата и стискам зъби.
Децата кашлят много рядко и не съм звъняла на лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт