Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 300
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 600
Има ли тенденция антигенните тестове по-често да излизат фалшиво отрицателни? Около мен е масово, пък по някое време изчезва обонянието или излиза пневмония. Някой питаше дали се кара по-леко тази вълна - личните ми наблюдения са различни. Даже почти безсимптомни този път около мен няма.   

ММ е с ваксина от преди 15 дни, но от вчера е с хрема и го драска гърлото. Разбира се според него е настинал, а мен трудно в тази ситуация може да ме убеди човек, че не е с Ковид. Очаквах аз да цъфна преди да изградим имунитет, защото съм от контактна по-контактна, но аз съм ок.

# 18 601
  • Варна
Антигенните тестове са по-неточни, да.

# 18 602
  • София
Скрит текст:
По отношение на карантината - специално в София почти всичко може да се поръча и да ти го доставят до вратата. Ако разполагаш с кредитна/дебитна карта - даже ще е без какъвто и да било физически контакт. Има онлайн аптеки, които могат да доставят лекарства за три часа - разбира се, при съответната цена за доставка. Единственият ни проблем, докато бяхме под карантина, бяха лекарствата с рецепта (антибиотици, кортикостероид, антикоагуланти) и се наложи да прибегнем до помощта на близки - 2 пъти в рамките на 14-те дни. От РЗИ ни предупредиха - излизане само при влошаване на състоянието, за да стигнеш до болница или за изследвания, след обаждане до районното, с линейка или личен транспорт. Не съм сигурна, че "пускат" за ходене до аптека, но предполагам, че ако наистина няма кой да ти купи лекарства, ще направят изключение.

И ние в София поръчвахме продукти онлайн с безконтактна доставка. С лекарствата беше по-сложно, защото джипито не ползва смартфон, съответно нямаше как да ни изпрати рецептата. Добре че моя близка работи в аптека....Разбира се, че карантината не може да се нарушава просто така за ходене до аптеката.

Между другото, от миналата пролет работи едно приложение към доброволческа мрежа: https://pomogni.net/sign-in. Ако се регистрирате, можете да направите заявка доброволци да ви доставят хранителни продукти и лекарства. Полезно е за по-възрастни хора.

millitana, foodpanda предлагат доставка от аптека в рамките на час-час и половина, но само на лекарства без рецепта.

# 18 603
  • Другата България
Има ли тенденция антигенните тестове по-често да излизат фалшиво отрицателни? Около мен е масово, пък по някое време изчезва обонянието или излиза пневмония. Някой питаше дали се кара по-леко тази вълна - личните ми наблюдения са различни. Даже почти безсимптомни този път около мен няма.   

ММ е с ваксина от преди 15 дни, но от вчера е с хрема и го драска гърлото. Разбира се според него е настинал, а мен трудно в тази ситуация може да ме убеди човек, че не е с Ковид. Очаквах аз да цъфна преди да изградим имунитет, защото съм от контактна по-контактна, но аз съм ок.
Има неточни антигенни, да.
Затова моята ОПЛ беше категорична, че е добре да направя направо ПСР, да не се занимавам с антигенен.
Не, че няма и хора с отрицателни ПСР-и, пък после с пневмонии.

# 18 604
Ей сега ме известиха във вайбъра, че се готвим за сезон от 1 май. Или аз тотално съм полудяла, или те. Имаме пик, нямаме ваксини, хората масово се тестват с тестове от аптеката, за да не ги карантинират, заведенията работят, децата са на ДО, ако отворят и нощните клубове на 1 април - просто...

Обърках темите, сори.

# 18 605

Кое е масово покрай Вас, че не разбрах. Моят ЛЛ смята, че са достатъчно точни стига в момента на теста да е минало достатъчно време от заразяването за да покаже реален резултат.

# 18 606
  • в кукувиче гнездо
Някой който е имал проблеми с цикъла по време и след ковид.   8  9 дни ми тече но май аспирин протекта оказва влияние
Обилният цикъл при прием на кръворазреждащи, се дължи на тях, не на самата болест. Аз приемах Антистенокардин и Тромбекс по време на боледуването и цикълът ми беше мноооого обилен. Когато ги спрете, ще се нормализора, спокойно 🌺
Милена, какво става, с ковид ли си?

# 18 607
И моята ЛЛ каза, че бързите тестове си отчитат добре, след като изразих съмнение и аз, но бяхме правили вече 3 вкъщи при хреми, кашлица и температури цялото семейство. Обаче сред като минаха няколко дни от както бяхме вече здрави аз изгубих обоняние. Направих бърз тест и даде +. На детето бързия тест в пирогов преди 3-4 дни беше отрицателен, но вкъщи се появи втора черта след  времето за отчитане. Според мен имат различна чувствителност и факта, че сами си бъркаме в носовете, което не е много яко може да компрометира резултата.

# 18 608
Ssiigg, масовото около мен са отрицателни антигенни тестове, а въпреки това хората изгубват обоняние или излизат направо с пневмония. Не е като да са правени много рано, обикновено при изразени симптоми, на 2-3-5 дни от появата им.

# 18 609
Ssiigg, масовото около мен са отрицателни антигенни тестове, а въпреки това хората изгубват обоняние или излизат направо с пневмония. Не е като да са правени много рано, обикновено при изразени симптоми, на 2-3-5 дни от появата им.
[/quote
Не съм много запозната. Моят ЛЛ твърди, че са 99.9 % сигурни. Може би има значение на кой ден след заразяване се прави.

# 18 610
Здравейте! Как протече вируса при вашите деца? На 8ми март мъжа ми вдигна Т, на 10ти даде + Пср и отделихме детето при бабата. Мъжа ми имаше главоболие и хрема за 2 дни, сега му няма нищо. Аз вдигнах Т на 12ти, главоболие, замаяност, отпадналост.. Днес се чувствам добре. Детето (на почти 3г.) също вдигна Т на 12ти, бабата я заведе при ЛЛ, гърлото и било червено, гърдите чисти, не знаем ковид ли е или настинка и пие АБ- Аугментин, но все още вдига Т. Първо вдигаше до 37,5 по 2 пъти на ден , но днес я качи до 38,6, сваля я бързо и за цял ден с нурофен, подкашля съвсем рядко, като тя по принцип и без да е болна го прави, няма и нищо друго. Да предприемаме ли някакви мерки, снимка и тн. или да изчакаме да изпие АБ?

# 18 611
  • Другата България
Детето контактно на доказан с ПСР болен го отделихте при бабата?
Бабата на колко години е?
В смисъл - не, че ти се мешам, бабата си е ваша, но аз не бих постъпила така никога дори бабата да ми е свекърва, а не майка.
Иначе въпросите ти са към лекарят, който ви лекува детето.

# 18 612
Не знаем ковид ли е, настинка ли е (какво е настинка!?), но пие антибиотик от първия ден. С каква цел?

# 18 613
Детето контактно на доказан с ПСР болен го отделихте при бабата?
Бабата на колко години е?
В смисъл - не, че ти се мешам, бабата си е ваша, но аз не бих постъпила така никога дори бабата да ми е свекърва, а не майка.
Иначе въпросите ти са към лекарят, който ви лекува детето.
А пък и бабата го заведе при лекаря. За да го заразят него и тези в чакалнята.ж

# 18 614
Детето е контактно да. Бабата е на 47 и съвсем сама настоя да вземе детето, за да не се зарази. Обмислихме го и на нас не ни е приятно детето да е далеч от нас, но сметнахме, че ако можем, ще го предпазим. И на мен цялата работа ми се струва смахната, но явно съм много притеснена и не знам как да действам. Относно антибиотика и тн. това ни каза лекарката, това казвам и аз тук.. а въпроса го зададох, защото е неделя е Лл няма и на си вдигне телефона даже...

Общи условия

Активация на акаунт