Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 307
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 615
  • София
Детето е контактно на болен и няколко дена по-късно се разболява. Чудно, от какво ли е?
А бабата дали изобщо е казала на личния лекар, че са контактни?

# 18 616
Разбира се лекарката знае всичко и посъветва засега даже да останем разделени, въпреки, че детето е болно... То и аз вече не знам кого да слушам, лекари ли , баби ли или да си взимам детето и бабата и всички заедно на хорото..

# 18 617
  • София
То вече сте се овъртели, да се изолират детето и бабата, където решите.
Да се оправяте бързо поне.

# 18 618
  • в кукувиче гнездо
Здравейте! Как протече вируса при вашите деца? На 8ми март мъжа ми вдигна Т, на 10ти даде + Пср и отделихме детето при бабата. Мъжа ми имаше главоболие и хрема за 2 дни, сега му няма нищо. Аз вдигнах Т на 12ти, главоболие, замаяност, отпадналост.. Днес се чувствам добре. Детето (на почти 3г.) също вдигна Т на 12ти, бабата я заведе при ЛЛ, гърлото и било червено, гърдите чисти, не знаем ковид ли е или настинка и пие АБ- Аугментин, но все още вдига Т. Първо вдигаше до 37,5 по 2 пъти на ден , но днес я качи до 38,6, сваля я бързо и за цял ден с нурофен, подкашля съвсем рядко, като тя по принцип и без да е болна го прави, няма и нищо друго. Да предприемаме ли някакви мерки, снимка и тн. или да изчакаме да изпие АБ?
Вие сте тотално неадекватни, честно... Направо понякога се чудя как толкова пък да не може да мисли човек. Настинка викаш. Е, сега след няколко дни, като настине и бабата ще стане ясно всичко.

# 18 619
  • София
Моят мъж започва да се чувства по-добре, но аз от 6 дни поддържам температура около 37. 2. Не се чувстван зле, но мисля утре да отида на снимка, защото започва да ме притеснява. Не пием антибиотици. Колко време вие сте поддържали температура?

# 18 620
Моят мъж започва да се чувства по-добре, но аз от 6 дни поддържам температура около 37. 2. Не се чувстван зле, но мисля утре да отида на снимка, защото започва да ме притеснява. Не пием антибиотици. Колко време вие сте поддържали температура?
От колко време сте с Ковид?

# 18 621
бъръльо-бъръльо, помня че вие бяхте едни от първите, които се тестваха с новия на Рамус през януари, не помня обаче при теб какви бяха стойностите... да ти предложа в името на науката в следващите дни като ви мине карантината пак да си пуснеш едни, за да видим емпирично дали пък няма да са ти се повишили чувствително спрямо януари след съжителството с положителния ти съпруг - т.е. моята логика предполага, че все някак сигурно отново си се сблъскала и ти с вируса за тези дни заедно, което би могло да активира имунната ти система сякаш си се ваксинирала? Simple Smile

# 18 622
  • София
Аз не съм с доказан ковид, но съм контактна на мъжа ми. Той е с неразположения от моналия петък и положителен тест от понеделник. От понеделник и аз имам 37.2 и не мърда, но само това, друго нищо.

# 18 623
В къщи в момента трима от четирима не са в кондиция - гърло, лека хрема, подкашляне от сухотата в гърлото, без Т. Четвъртият, който в момента се цепи от колектива, имаше подобни симптоми + слаба температура преди 10-ина дни. Никой не е много зле, всички сме крак - с ММ работим от къщи, а децата си карат ДО-то. Може да се каже, че сме се самоизолирали. Не съм се обаждала на личната, но идващата седмица ще го направя, ако нямаме подобрение. Въпросът ми е да правим ли тестове преди да звъня? Ако случайно сме с Ковид, не е ли по-добре да се знае със сигурност, за да е адвекватно телефонното лечение /убедена съм, че ще е такова/?

# 18 624
Един от тези със симптоми в момента да се тества за общото благо.

# 18 625
  • София
В момента съм с коронавирус, седмица от положителния тест, и с 2-3 дни повече от първите симптоми. Имах 2 дни болки в максиларните синуси, главоболие и напрежение, но характерното за нормален синузит, както и леки болки в ушите. Обонянието и вкусът ми намаляха, но не се изгубиха напълно, не съм вдигала Т, нямам отпадналост, нямам болки в гърлото, кашлица или каквото и да е друго. Синузитът премина в съвсем обикновена, дори съвсем лека хрема, вкусът и обонянието ми се възстановиха, когато спря да ми се запушва носа, а от днес май вече и хрема нямам. Дъщеря ми, която е на 8, беше хремава поне 3 пъти за последния месец и нещо, но май от последната ѝ хрема го лепнахме. Мъж ми е горе-долу като мен - лека хрема, малко болки в синусите и нищо друго, той дори и в обонянието и вкуса не е имал промени.
Относно тестовете от аптеките - направих 2  преди да отида да се тествам в лаборатория (Рамус) и бяха отрицателни. Познати, работещи в Цибалаб, ми донесоха вкъщи от техните антигенните тестове и ми излезе мнооого бледа черта, но поне и сама се уверих, че наистина това е короната. Явно тестовете по аптеките за домашна употреба са с по-ниска чувствителност от тези за лабораториите.

# 18 626
В къщи в момента трима от четирима не са в кондиция - гърло, лека хрема, подкашляне от сухотата в гърлото, без Т. Четвъртият, който в момента се цепи от колектива, имаше подобни симптоми + слаба температура преди 10-ина дни. Никой не е много зле, всички сме крак - с ММ работим от къщи, а децата си карат ДО-то. Може да се каже, че сме се самоизолирали. Не съм се обаждала на личната, но идващата седмица ще го направя, ако нямаме подобрение. Въпросът ми е да правим ли тестове преди да звъня? Ако случайно сме с Ковид, не е ли по-добре да се знае със сигурност, за да е адвекватно телефонното лечение /убедена съм, че ще е такова/?
В монента места в болниците са малко. Ако сте без положителен тест трудно ще ви приемат. Позната са я разкарвали в 4 болници на финала са я приели. И само след 24 часа почина.

# 18 627
Сега коректността изисква да разкажеш целия филм. Иначе си е всяване на паника в публични канали.
И е за триене на мига.

# 18 628
  • пустинята Гоби
Тествайте се, за да се лекувате адекватно. Един поне, тестове има във всяка аптека.

# 18 629
Сега коректността изисква да разкажеш целия филм. Иначе си е всяване на паника в публични канали.
И е за триене на мига.
Абсолютно сте права. При цялото напрежение си е тотално всяване на паника.

Общи условия

Активация на акаунт