Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 138
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 630
Здравейте! Как протече вируса при вашите деца? На 8ми март мъжа ми вдигна Т, на 10ти даде + Пср и отделихме детето при бабата. Мъжа ми имаше главоболие и хрема за 2 дни, сега му няма нищо. Аз вдигнах Т на 12ти, главоболие, замаяност, отпадналост.. Днес се чувствам добре. Детето (на почти 3г.) също вдигна Т на 12ти, бабата я заведе при ЛЛ, гърлото и било червено, гърдите чисти, не знаем ковид ли е или настинка и пие АБ- Аугментин, но все още вдига Т. Първо вдигаше до 37,5 по 2 пъти на ден , но днес я качи до 38,6, сваля я бързо и за цял ден с нурофен, подкашля съвсем рядко, като тя по принцип и без да е болна го прави, няма и нищо друго. Да предприемаме ли някакви мерки, снимка и тн. или да изчакаме да изпие АБ?
Вие сте тотално неадекватни, честно... Направо понякога се чудя как толкова пък да не може да мисли човек. Настинка викаш. Е, сега след няколко дни, като настине и бабата ще стане ясно всичко.

Защо обиждаш хората? Аз като заведох сина ми в Пирогов за преглед и онази отсече "тестът му е отрицателен" и да, може да боледува от друго докато майка му и баща му са с ковид... това са думите на педиатъра в болницата и какво? И тя не може да мисли и е неадекватна? Хайде стига квалификации, тук сме да си обменяме информация и опит.

Silve,  моите и двамата с Т, сополи и гърло. Заради Т и кашлица едното го сложихме на антибиотик. От колко време е на аугментин? Ако след 3 дни прием продължава Т правете консултация с ЛЛ. Ние сме на Папцеф днес трети прием и няма Т, кашлицата оредя. Малката е добре.

# 18 631
Защо, Бърльо, мен също ме интересува за близък човек, подлежащ на ваксиниране. Заради относително дългия безсимптомен период как по друг начин да се разбере дали ваксината не се поставя на заразен човек? Ето, че разказаха за екзитирал човек, заразен малко преди или след ваксинирането. Много му идва на организма да се бори с вирусна инфекция и постваксинални прояви.

# 18 632
В къщи в момента трима от четирима не са в кондиция - гърло, лека хрема, подкашляне от сухотата в гърлото, без Т. Четвъртият, който в момента се цепи от колектива, имаше подобни симптоми + слаба температура преди 10-ина дни. Никой не е много зле, всички сме крак - с ММ работим от къщи, а децата си карат ДО-то. Може да се каже, че сме се самоизолирали. Не съм се обаждала на личната, но идващата седмица ще го направя, ако нямаме подобрение. Въпросът ми е да правим ли тестове преди да звъня? Ако случайно сме с Ковид, не е ли по-добре да се знае със сигурност, за да е адвекватно телефонното лечение /убедена съм, че ще е такова/?

Чета и не мога да повярвам!!!. 100 човека до тук се оплакаха от симптоми, никой не прави тестове. Това, че изкривявате статистиката е едно на ръка, по-страшното е, че нямате официална карантина, и колкото и да сте се изолирали, със сигурност ходите я до магазина, я до аптека. Така разпространението на вируса става неконтролируемо и после не се чудете, че има толкова много смъртни случаи. Защото едни го карат на крак, други не успяват да се преборят. Толкова безотговорни хора, трябва да им тежи на съвестта, ако имат такава.

# 18 633
В къщи в момента трима от четирима не са в кондиция - гърло, лека хрема, подкашляне от сухотата в гърлото, без Т. Четвъртият, който в момента се цепи от колектива, имаше подобни симптоми + слаба температура преди 10-ина дни. Никой не е много зле, всички сме крак - с ММ работим от къщи, а децата си карат ДО-то. Може да се каже, че сме се самоизолирали. Не съм се обаждала на личната, но идващата седмица ще го направя, ако нямаме подобрение. Въпросът ми е да правим ли тестове преди да звъня? Ако случайно сме с Ковид, не е ли по-добре да се знае със сигурност, за да е адвекватно телефонното лечение /убедена съм, че ще е такова/?
Чета и не мога да повярвам!!!. 100 човека до тук се оплакаха от симптоми, никой не прави тестове. Това, че изкривявате статистиката е едно на ръка, по-страшното е, че нямате официална карантина, и колкото и да сте се изолирали, със сигурност ходите я до магазина, я до аптека. Така разпространението на вируса става неконтролируемо и после не се чудете, че има толкова много смъртни случаи. Защото едни го карат на крак, други не успяват да се преборят. Толкова безотговорни хора, трябва да им тежи на съвестта, ако имат такава.
Съвестта ми е чиста - не съм имала контакти нито аз, нито семейството ми. Смятам, че въпреки липсата на тестване, семейството ми се държи изключително отговорно, много по-отговорно от повечето хора, влязли в статистиката с положителни тестове! Казвам го само и единствено, защото цитираш моя пост. По принцип съм съгласна с теб, че масово хората не пазят останалите, дори когато имат някаква подозрителна симптоматика...

# 18 634
  • Там,където се събуждам щастлива.

Има правили тест. И не излизали. Малко съжалявам, че не го направих по-рано, защото днес нямам никакви оплаквания и по принцип можех по правилата след два дена да се върна на работа, но понеже сме страна на протоколите и сега ще искат цяла седмица да давам само ДО. Каквото кажат тукашните РЗИ, такова.
Остава си факта, че е много по -заразно. Голямо помещение с разстояние между хората. Двама болни в онзи момент. 5 -ма заразили се, като резултат.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:24 от Kalinka

# 18 635
  • София
Хайде, за съжаление и аз май ще се "записвам" в темата. А хич не ми се искаше ... като на всички, де.
Дъщеря ми (почти на 13) от сутринта е с болки в носоглътката. Проходим нос засега, но говори "носово".
Така по принцип започва всяко нейно заболяване. Винаги.
Аз съм "прясно" ваксинирана - миналата събота. Баща й - и той почти така ... на две седмици.
И двамата ходим на работа. Не сме хоум. Утре няма да отидем Simple Smile
И не само утре.
Чух се по телефон с педиатърката й. Лечение за начало - както при всяка вирусна инфекция до момента.
Всичко, което "изписа" по телефон го имам вкъщи.
Тест препоръча да направим във вторник.
Попитах дали мога да направя антиген от аптеката днес - каза, че е рано и може да ни "излъже" с негативен резултат. Да изчакам 2-3 дни след първите симптоми.
През изминалата седмица каза, че е прегледала доста деца с гърло и сополи, които са били с последващ отрицателен ПСР тест.
Надявам се и ние да влезем в тази група.
Та така ...

# 18 636
Светла, а защо не тествахте и детето, ако се съмнявате, че е от училището? Така , ако е положително, можехте да прекъснете веригата на заразяване, или поне да се опитате.
Чудесно е, че всички го карате леко,!

# 18 637
  • София
Относно тестовете от аптеките - направих 2  преди да отида да се тествам в лаборатория (Рамус) и бяха отрицателни. Познати, работещи в Цибалаб, ми донесоха вкъщи от техните антигенните тестове и ми излезе мнооого бледа черта, но поне и сама се уверих, че наистина това е короната. Явно тестовете по аптеките за домашна употреба са с по-ниска чувствителност от тези за лабораториите.
Дъщеря ми пътува за чужбина в началото на март и понеже страната, в която пребивава, изисква освен ПСР и антигенен тест 4 часа преди полета, направи такъв в Рамус и каза, че е бил абсолютно същият като тези, които си бяхме купили от аптеката.

# 18 638
  • София
Никъде не казвам, че е от училището, а че най-вероятно от нея се започна.  Тя ходи и на различни видове тренировки, на английски, не само на училище и като цяло контактува с доста различни групи деца. В момента не виждам смисъл да я тествам, така и така сме си всичките в карантина вкъщи. А преди това беше няколко пъти с лека хрема за по няколко дни и нищо друго, което си е нормалното положение за зимния сезон, нещо не ми се вярва всеки да търчи за тестове за всеки детски сопол. Дори тази зима бих казала, че боледуваме много по-малко, отколкото всяка друга година, явно все пак има резултат от всичките мерки.
За тестовете, възможно е да има и по-читави видове, аз направих вкъщи reopen и smart test, които бяха отрицателни. От Цибалаб се сдобих с All test, който е комбиниран и за грип А и Б. В Рамус не знам какъв е.

# 18 639
  • София
antea, не ставам за статистиката. Януари се тестваха ММ и дъщеря ми. Той с 3, тя с 500 и нещо единици при граница 50. Аз бях края ноември само с качествен тест в Рамус, IgM нямах, само IgG. Сега се тествах, десет дена след като се ваксинирах с АЗ и ММ съобщи, че имат бум на заразени. Преди да ни карантинират - над 7000, не помня точно колко. Но за статистиката не се разболях, мина ми вече моята карантина. Е, много се пазихме. Маски, отделни стаи повечето време и т.н.
Шарлот, не те разбрах. Кое защо?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 18:25 от бъръльо-бъръльо

# 18 640
  • Другата България

Чета и не мога да повярвам!!!. 100 човека до тук се оплакаха от симптоми, никой не прави тестове. Това, че изкривявате статистиката е едно на ръка, по-страшното е, че нямате официална карантина.
Чета и не мога да повярвам, хартийката с датите на карантината и страхът от глоби и полиция ли е нещото, което пуска и спира разпространението на вируса. А не личната съвест и желанието да не заразиш никого. Малко са махнатите пейки в парка и затворената Витоша за народ, който мисли като теб. Предлагам да увеличим данъците двойно, да направим половината население полицаи и така да се справим с пандемията. Някои хора са задминали Китай в мислите си.
Сега, аз ще кажа нещА, които неведнъж съм ги казвала, но сега отново съм провокирана да ги напиша.
Първо - в момента нито пейки някъде са махнати, нито Витоша е затворена, или поне ако това не е станало в последните няколко часа.
Второ - "хартийката" с датата не е обвързана само със страх от глоби и полиция, някак ми става мъчно за хора, които виждат само и единствено връзката между двете. "Хартийката" /всъщност хартийка няма, никой не ти носи, всичко е по телефон/ е именно заради личната съвест или по-скоро липсата на такава в повечето хора, които именно заради въпросната "хартийка" и това да не са им ограничени свободите и излизанията не се тестват. А дали после спазват въпросната "карантина", която пък и не е карантина, защото не е наложена от никого - честно казано, според мен НЕ. Има и съзнателни хора, които не се тестват поради финансови причини, но пък после са съвестни и си седят вкъщи, има и такива, които са контактни на болен и при симптоми им е ясно, че и те са болни и се самоограничават, но има и много, много безотговорни хора. Факт.
И трето - ако някой все още вярва, че статистиката не е изкривена по дефолт от доста време, предвид реалност навън, постове тук във форума по всички теми и предполагам лични впечатления....то значи този някой или е голям наив, или мисленето му куца на тази тема. Такъв карамбол е настанал особено откакто има тестове и по аптеките и приравниха антигенните на ПСР - ите, че реална бройка на заразени да се хване е илюзия. То си и личи по пълните болници и недостигът на места, постоянно се появяват случаи на хора, чакали прекалено дълго по домовете си без преглед, тест и лечение, а самолечение - само и единствено, контактни на контактни си ходят на работа и по улиците, само контактни правят същото, малко се изолират доброволно, други наистина контактни се молят на болните да не ги подават на РЗИ, за болни пък със симптоми да не говорим - виждаш и в темата - всеки се спасява поединично. Отделно пък сега и доста хора започнаха да проявяват симптоми след ваксина, по опашки ли са се заразили във въпросните коридори, какво точно се случва още не е съвсем ясно.....мазалото е пълно.
Тъй че нещата не опират нито до данъци, нито до Китай, а именно до милата ни родна картинка.
За съжаление докато времето не се затопли трайно, нещата няма да станат по-добре.

# 18 641
Лечугитка, не съм правила тест. Не излизам от къщи. Пих Аугментин 7 дни, спрях го, но все оше съм с болки в гърлото и леко течащ нос. Около мен (мъжът ми и детето) са все още здрави.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 12:06 от MilenaBA

# 18 642
  • Другата България
Като нямаш тест кой ти назначи този Аугментин?

# 18 643
Като нямаш тест кой ти назначи този Аугментин?
Лекарката по телефона. Предположи, че не е Ковид, защото го карах от началото на Януари!

# 18 644
Здравейте, вчера бях отпаднала, с главоболие и температура 37.5. Днес съм добре. Малката беше така в сряда, също за един ден премина и при нея. Явно от нея прихванах . Чудя се сега да правя ли тест за Ковид, и ако да - какъв? Или пък да не се филмирам излишно, ако не се появят други симптоми. Работя от вкъщи и нямам контакти извън семейството. Моля за съвет!

Общи условия

Активация на акаунт