Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 708
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 720
Здравейте, има ли някой със симптом променен глас, от петък моя мъж е така, казва, че от време на време нещо му дразни на гърлото и покашля, като пиел вода се оправяло, Снощи направи антигенен от аптеката - отрицателен.
Започнахме да пием витамини, цинк, аспирин акард, но имам от 150 мг, мисля през ден да го пием, купих и Гелоривойс уж за гласа и сухо гърло, както и Фиброзим /май тук прочетох, че някой го пие/
Здравейте  днес слушах по новините резънче лимон го топваш в сода и мн помага ако вируса е в гърлото:))(

# 18 721
Кажи да спре спорта, един приятел с масаж си разнесе вируса навсякъде, та лежа после месец време.

Не само.
След пневмония белите дробове не са здрави, за да понесат голямо натоварване.
Сърцето страда от това.
Николай Щерев как почина, уж оздравял.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 13:27 от Не се сърди, човече

# 18 722
Николай Щерев не е оздравявал. Беше до последно интубиран във ВМА, където си и отиде.

# 18 723
  • София
На мен ми е поизсушена лигавицата в носа, но това е от капките за нос и този ефект винаги го има и без коронавирус. Нашето "лечение", ако изобщо може така да се нарече, е с авирон, цинкорот, вит. Д и аспирин протект, също и кой каквото си хареса симптоматично, капки за нос в нашия случай.
Възникват ми няколко въпроса, какво става при положителен тест след края на карантината? Нови 14 дни карантина ли следват? Не ми се вярва все още да съм +, но все пак не го изключвам като вариант. Колко време след + тест/ проявени симптоми е добре да е направят кръвни изследвания? Нямам предвид за антитела, а такива за кръвосъсирването, кръвна картина, чернодробни ензими и т.н.

# 18 724
Тук в темата има потребител с наложена втора карантина непосредствено след първата.

# 18 725
  • Варна
Светла,
защо ще пускаш нов тест в края на карантината? Относно изследванията - не съм правила абсолютно никакви. Още шавам. В смисъл ако си го изкарала тежко, ако имаш оплаквания естествено трябва да проследиш нещата, но ако си пила само тези медикаменти, които описваш и ако се чувстваш добре не виждам причина аз лично. Предполагам, че и ЛЛ може да те насочи.

# 18 726
PeaPink, с кортикостероидите се лекува възпалителен процес и цитокиновата буря, предполагам че са ги изписали заради проблема със съдовете. За пневмонията прилагат обикновено по два антибиотика, някои изписват и кортикостероид. Към всички ли е алергичен?
Мнението ми е на лаик, не съм лекар.

# 18 727
Здравейте, днес си правих кръвен тест за антитела и бърз антигенен. Резултата е положителен антигенен и 128 u/ml тест за антитела. Какво трябва да значи това?

# 18 728
  • Germany
Arizona и аз това се питам, към всички ли е алергичен. Той пи един антибиотик, още в началото. После беше почнал втори, но имаше алергична реакция към него и личната му каза да го спре. Сега пулмолог му е изписал само кортикостероиди и да си продължава с това за разреждане. Никога никой от близките ми не е карал пневмония, затова попитах тук, нормално ли е така да се лекува. Не съм предполагала, че едно толкова здраво момче ще кара Ковид  с толкова усложнения☹

# 18 729
  • Варна
Здравейте, днес си правих кръвен тест за антитела и бърз антигенен. Резултата е положителен антигенен и 128 u/ml тест за антитела. Какво трябва да значи това?
За какви точно антитела?

# 18 730
PeaPink, температура има ли, сатурацията как се движи? Добре е да направи скенер.

# 18 731
За какви точно антитела?
Цитирам: Anti Sars CoV 2 IgG quantitative
Тълкование - Наличие на придобит хуморален имунем отговор - 2Sпротеина
Реф. долна граница - 0.80
Реф. горна граница - 250

# 18 732
Николай Щерев не е оздравявал. Беше до последно интубиран във ВМА, където си и отиде.

Извинявам се, моя е грешката.
Продължил е да тренира със симптоми.

# 18 733
  • Germany
Arizona, той уж беше оздравял. Изкара си карантината, симптомите отминаха, само остана да пие Ксарелто ( или нещо подобно). Обаче две седмици след оздравяването не се чувстваше във форма, казва, че се уморява дори като изкачва стълби. Отиде пак при личната, тя отново му прави снимка (само рентген) и каза, че имал пневмония. Днес е бил на пулмолог и единственото, което са добавили е кортикостероиди.  Няма температура, изследванията му са ок, просто е много уморен и без сили (а той е супер активен по принцип и сега чак започва да се изнервя).

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 14:38 от PeaPink

# 18 734
  • София
Arizona, той уж беше оздравял. Изкара си карантината, симптомите отминаха, само остана да пие Ксарелто ( или нещо подобно). Обаче две седмици след оздравяването не се чувстваше във форма, казва, че се уморява дори като изкачва стълби. Отиде пак при личната, тя отново му прави снимка (само рентген) и каза, че имал пневмония. Днес е бил на пулмолог и единственото, което са добавили е кортикостероиди.  Няма температура, изследванията му са ок, просто е много уморен и без сили (а той е супер активен по принцип и сега чак започва да се изнервя).
PeaPink , сходна беше ситуацията и при мен. 36 дни след първи симптоми отидох на преглед при пулмолог, защото кашлицата не спираше. Каза, че снимката е добра, но като си тръгнах видях, че в амбулаторния лист пише остър бронхит и ми е изписал Медрол. Аз вече го изпих де, но нито ми обясни за какво ми го назначава, нито ми беше погледнал останалите изследвания преди това. Сега за контролния ще отида при друг, защото такива прегледи винаги са ми оставяли много неприятно усещане. Тъпото е, че лечението може да си е съвсем адекватно и лекарят много добър специалист, но като не обясни с две думи какво ти е и защо се назначава определеното лечение, у пациента остават една несигурност и излишни притеснения.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 10:17 от Reinа

Общи условия

Активация на акаунт