Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 441
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 735
  • Germany
PeaPink, да, може да се дадат само кортикостероиди при пневмония, когато кръвните са ок /ако левкоцити и ЦРП не показват бактериална инфекция/. Според мен, най важното в момента е да го накарате да спре да спортува, докато се възстанови.

# 18 736
Тук в темата има потребител с наложена втора карантина непосредствено след първата.
Защо??? Здравословно ли е необходимо?

# 18 737
  • Другата България
Документално.

# 18 738
  • София
Месечинка виторога, защото искам да пусна дъщеря ми на училище и тренировки без угризения и опасения дали пък не е заразна все още, защото имам възрастни родители със здравословни проблеми, които имат нужда не само от финансова помощ. Искам да знам, че наистина вече не съм заразна, а не просто да съм си спазила карантината. А за изследванията, искам да се уверя, че всичко е наред, че можем да спортуваме активно.

PeaPink, сигурно са направили и кръвни изследвания, освен снимка. Ако не е насложена и бактериална инфекция, не е точно типичната пневмония, а са по-скоро сраствания и запушвания, за които дори и кортикостероидите не са особено необходими, ще се оправи с времето. За срастванията умереният спорт дори ще помогне, но пък с тези кръвни показатели хич не е добре да спортува в момента, най-добре е да ги следи известно време и да спортува когато се нормализират.

# 18 739
  • Варна
Да, но фрагменти от вируса може да се засичат седмици и месеци след преболедуване и ПСР да е положителен, това не значи, че човек е заразен. Вие си преценявате, но има вероятност (малка, но има) да откарате още няколко карантини без нужда, ако държите на отрицателен ПСР.

# 18 740
Мери, как си?
Прави ли снимка?

За ковидната пневмония.
Почти сигурна съм, че всички със симптоми имат някакви изменения.
И мен ме боля гърба 25 дни.
Реших да не правя снимка.

# 18 741
Светла, вие сте активно и спортуващо семейство, радвам се, че леко минавате това изпитание!

# 18 742
Защо не направи снимка, да не се тормозиш, щом се чувстваш добре ли?

# 18 743
  • Другата България
Да, но фрагменти от вируса може да се засичат седмици и месеци след преболедуване и ПСР да е положителен, това не значи, че човек е заразен. Вие си преценявате, но има вероятност (малка, но има) да откарате още няколко карантини без нужда, ако държите на отрицателен ПСР.
Същото ми казаха и на мен от РЗИ.
След 14 дни се считало, че човек вече не е заразен, затова карантината е толкова.
И не се изисква отрицателен ПСР, поне от тяхна страна, което да доказва, че си здрав.
Вече ако работодател го иска, е друго, ако го иска - да го плаща.

# 18 744
За ковидната пневмония.
Почти сигурна съм, че всички със симптоми имат някакви изменения.

Не е задължително. Моя колежка прави скенер на 11-ти ден, имаше доста от неприятните симптоми плюс гадна кашлица. Няма изменения.

# 18 745
Ето я схемата за заразност.

Нот, пак ли се заяждаш с мен?
Не съм искала да правя снимка, по мои причини, писала съм преди време какви са.
Имах индикации да правя, но така реших.

# 18 746
А някой да е пил доксациклин? Понеже съм алергична към макролиди и флуорхинолони това ми назначиха.

# 18 747
Сега не.
Но иначе ми е настолния АБ.
Не ми е създавал проблеми, винаги е действал безотказно.

# 18 748
Не се заяждам, забравил съм, извинявай. Повечето хора, интересуващи се от короната, правят снимки.
Тия картинки са анимация просто, недоказана с времето.

# 18 749
  • София
Да, ясно ми е за PCR-а, че засича и минимални фрагменти, за PCR не си и помислям. Атигенен пак мисля, но се чудя дали и за него е възможно да излиза положителен дълго време без да си заразен вече. Не че не спазваме мерки при контакт с бабите и дядото, но все пак си е контакт. Ох, при децата е болна тема, там колкото и да обяснявам на моето поне без прегръдки, целувки и т.н., то винаги ще се намерят 5 други, които да се нахвърлят отгоре ѝ, като не са се виждали дълго време, няма опазване.

Общи условия

Активация на акаунт