Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 067
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 900
Относно витамини и добавки, едни се усвояват по добре с храна, а други на гладно. На гладно обаче може да еаздразнят стомаха и тогава се приемат  също със  храна, въпреки разписанието.
За цинка и селена специално нямам спомен каква е препоръката. Може да питате в някоя аптека.

ПС. Месечинка, За понижен имунитет след боледуване съм чувала, но за понижен имунитет от употреба на АБ не съм.
Може ли линк?
И аз съм чувала. След лечение с аб спада, защото се убиват всички полезни бактерии в организма. Затова след боледуването ми от пневмония ми дадоха един месец болничен, да си седя вкъщи, да се позакрепя, пък тогава да ходя да се срещам пак с бакетерии и вируси. Ьа дъщеря ми също са ми казвали след боледуване да я оставя ако мога да си позволя още седмица вкъщи (докато беше на градина). Линк не мога да предоставя.

# 18 901
  • Другата България
Да де, но защо му е РЗи? С мен така и не се свързаха през ноември, нито аз съм ги търсила. Тя карантината си изтича и без тяхното разрешение.
Защото не може да се издаде болничен без тяхното предписание, без номерът му.
От НОИ държат въпросният номер да фигурира в болничния лист.
Не, че на мен някой ми е донесъл предписание явно сама ще ходя да си го търся живот и здраве после, те и без друго са претрупани.

Понеже се сетих, че преди вечери тук някой питаше кога се очаква влошаване, а и после четох, че друг беше цитирал познат лекар, който казал нещо за 6-ти и 8-ми ден, да споделя какво току що ми каза моята ОПЛ, която изобщо не разбра, че не питам точно това. Отново с уговорката, че всичко е индивидуално и специфично.
Тя ме проверява на ден по два пъти, днес следобяд много ме боли главата, и ѝ го казах, а не ме е боляла изобщо дори в началото, когато ме болеше всичко останало. Та оплаках ѝ се, и нейният отговор беше - "Сериозните оплаквания започват от 7-ми ден". От теста, седми ден от теста, в което няма резон, защото симптомите са от преди теста, днес ми е всъщност 7-ми ден от първи симптоми и 6-ти от теста. Та, беше болезнено откровена жената, разбира се не е задължително на всеки да му се случи нещо "сериозно". Но понеже помня, че ставаше въпрос, споделям. Сега чакам и честно казано за първи път маааалко се притесних, може би защото тя е човекът, на когото вярвам безрезервно за всичко и досега не ме е подвеждала никога. Не, че е задължително нещо да се случи с мен, но се е случвало с други нейни пациенти и жената просто искаше да ме предупреди, ама малко мечешка услуга ми направи.....
Много е важно да си знаеш състоянието и всичко, което е необичайно, да го следиш и при промяна да търсиш причина и бърза реакция. Казвам го и на момичето, което след 7 - ми ден беше вдигнало температура отново днес, ника забравих - една снимка нова няма да е излишна.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 20:03 от Merri_An

# 18 902
  • Варна
Няма никакъв резон да е от теста, съжалявам. Някои си правят трст на 1-я ден, други на 7-я. Абсурдно е в двата случая усложненията да се очакват със седмица разминаване в зависимост от деня на теста.
За болничния ЛЛ ми иска id номера на изследването, а не предписание на РЗИ. Не е имало никакви проблеми.

# 18 903
Мери, ако помниш, когато аз бях болна, точно това те питах.
Как се развива вируса по дни и кога се следи за влошаване.
Намерих си тогава отнякъде, точно 8 ден беше даден като преломен. След него или се влошаваш, или се оправяш.
На мен на 8 ден Т ми беше 38, най-висока за цялото боледуване.
Обаче после започна да изчезва и след 10 ден нямах.

# 18 904
  • Другата България
Няма никакъв резон да е от теста, съжалявам. Някои си правят трст на 1-я ден, други на 7-я. Абсурдно е в двата случая усложненията да се очакват със седмица разминаване в зависимост от деня на теста.
За болничния ЛЛ ми иска id номера на изследването, а не предписание на РЗИ. Не е имало никакви проблеми.
Именно, може би защото знае, че при мен разликата е един ден между двете "събития".
Ами вече не е така с болничните листове, и от счетоводството ми звъняха, и с ОПЛ го говорих, а и вчера с РЗИ когато им звънях за излизането, питах за болничния и казаха да не бързам, без тяхното предписание болничен няма.
Мери, ако помниш, когато аз бях болна, точно това те питах.
Как се развива вируса по дни и кога се следи за влошаване.
Намерих си тогава отнякъде, точно 8 ден беше даден като преломен. След него или се влошаваш, или се оправяш.
На мен на 8 ден Т ми беше 38, най-висока за цялото боледуване.
Обаче после започна да изчезва и след 10 ден нямах.
Помня, и помня, че аз тогава не знаех.
Значи права е жената, но 8-ми ден от кое? От първи симптоми, нали?

# 18 905
Здравейте, от вчера съм с положителен антигенен тест. Като симптоми засега имам болки в гърба, запушен нос, еднократно температура 37.5 преди 3 дни. Лечението засега е без антибиотик. Не съм запозната и въпросът ми е - кога се прави снимка?
 Здравейте  болката  в гърба е притеснително  не искам да ви плаша. Аз след еднократна температура  37.8 и хоп след 2 дни   плевмония

# 18 906
Напред в темата имаше препоръка за бразилски орех, вместо селен. В него обаче има и йод, който е противопоказен при някои заболявания. Обръщам внимание, че аз не знаех и хапвах, а не трябвало.

# 18 907
Интересно, ако не си направя въобще тест, но по една или друга причина знам, че съм болна, то по логиката на онзи безумен лекар ( а дали не е бил някой санитар) няма критичен преломен ден и болния може да е съвсем спокоен! Няма тест, няма проблем!

Колкото до болничния, не ви е необходимо никакво предписание от РЗИ, ЛЛ има достъп до всяка информация, която му е нужна за болничния! Това ми обясниха от РЗИ, когато ми се обадиха за контактните лица!

# 18 908
  • Там,където се събуждам щастлива.
И според мен няма връзка с теста, а първи симптоми. Като нямаш някакви по-специфични симптоми и съвсем няма как да се броят дни. Аз съм се настроила, че бях пощадена. В четвъртък ще ми се обадят от нашето РЗИ и ако съм все така, мога да изляза. Понеже знам кога и къде се заразих, вече минаха 18 дена и се чувствам сигурна.

Сега остава и ММ да подобри кондицията, но това ще отнеме повече време...

# 18 909
Точно. Ако сте с положителен тест, при ЛЛ има информация, необходима за болничен.

# 18 910
  • Другата България
Информацията ми за болничния е от вчера от ОПЛ и самите РЗИ.
Разбира се, тук както винаги има хора, които са наясно с протоколи не само на лечение, ами и с такива, уреждащи административни въпроси. Не споря, допускам "повредата да е в моя ТВ", да не съм разбрала, тя да не е разбрала, да съм с размътен от ковида мозък.....аз ще направя каквото ми е казано, пък да става каквото ще.
Споделям казано и преживяно, не претендирам за достоверност, всеки си преценява сам на какво да вярва и как да постъпи, когато става въпрос за собственото му здраве и живот.

# 18 911
Мери, от първите симптоми.
Знаеш, че аз нямах тест.

# 18 912
  • Варна
Така е, навремето пак коментирахме това. Има положителен тест, ако РЗИ не се свържат с вас нямате право на болничен ли? Първо, че информация се праща и на лл и второ самият тест е основание за карантина. Иначе излиза, че аз съм можела да се вея волно и не само аз, просто РЗИ не винаги смогват. Иначе знам, че с лл трудно се спори, но не би трябвало да ви създават подобни спънки.

# 18 913
  • Другата България
Мери, от първите симптоми.
Знаеш, че аз нямах тест.
Да, да , забравих.
Сега се сещам, че го говорихме, и после така и не те питах намери ли каквото търсиш.
Да, то при мен разликата е ден, тя го знае.
Ами....следиш ФБ, и ако дам фира, пиши тук хората да знаят, едни да се радват, на други да им е мъчно.....Joy
Черен хумор малко.

# 18 914
  • Буркина Фасо
Така е, навремето пак коментирахме това. Има положителен тест, ако РЗИ не се свържат с вас нямате право на болничен ли? Първо, че информация се праща и на лл и второ самият тест е основание за карантина. Иначе излиза, че аз съм можела да се вея волно и не само аз, просто РЗИ не винаги смогват. Иначе знам, че с лл трудно се спори, но не би трябвало да ви създават подобни спънки.
личния и РЗИ получават резултата от положителен ПСР тест може би първи.
аз още не бях си взел фактурата и доктора каза, че е получил инфото.  болничен за карантина знаят как се издава.
в НОИ го отбелязват като болничен за карантина.

Общи условия

Активация на акаунт