Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 955
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 945
Здравейте! Simple Smile
Днес си направих тест за антитела... Но не разбирам какъв ми е резултата - положителен или отрицателен...
Някой може ли да ми помогне?
Благодаря предварително! Simple Smile

Име на теста (изследване)         Резултат      Единици    Референтни стойности    Метод
Специфични IgG антитела         0.472               U/ml                      0-1
За съжаление или за радост е отрицателен.

# 18 946
Здравейте! Възможно ли е да се поддържа ниска температура? Сутринта я мерих беше 35С, тази вечер 35,3С. Най-високата, която успях да измеря днес беше 36, 4. Мъжът ми пък тази вечер имаше 35.8.
Под карантина сме от петък. Болни сме и тримата с детето. Мъжът ми е с положителен тест от петък, ние се водим контактни, но най-вероятно и ние сме с Ковид.

# 18 947
Изумявате ме с това-контактни на контактен! След отрицателните тестове какво още искате? Симптомите изобщо не са притеснителни. Особено при днешното лошо време. Малко чайове,аспирин че  и толкова. Авирона е хранителна добавка и никога не е бил с рецепта. Според мен нищо не лекува,но ако ще сте по спокойна,пийте си го!
Пожелавам Ви повече спокойствие и да сте здрава!

Балгодаря, че се включихте, момичета! Имах нужда Grinning Мери, запомнила съм, че синът ти си беше купил теста от аптека в Младост и куп други глупости, но какво се прави в случай на първи симптоми и ОТРИЦАТЕЛЕН тест, не ми е влязло в главицата Grin Иначе аз писах за бъркането в носа, но мъжът ми, който също е с болно гърло и покашля леко, успя да бръкне качествено, и двамата сме отрицателни.

В листовката на другия тест, който мъжът ми трябваше да купи, пише: Диагностичен тест - 92% точност на 5-ти ден след заразяване.

За Авирон рапид имаше мнения, че не помага изобщо и го бях отписала, но пък после прочетох, че според ти е помогнал много в началото. Освен това го били пуснали без рецепта, та му се чудя още.

Дотук ни чай съм пила, ни витамини, само два пъти си пръснах гърлото с Тантум Верде, стандарното, което правя при болки в гърлото. Отивам да пия чай и после ще правя гаргара. Мъжа ми засега отказва всичко 🤦

# 18 948
Имаше 2 потребители, които писаха за такава температура. Говори утре с ЛЛ.

# 18 949
Здравейте! Възможно ли е да се поддържа ниска температура? Сутринта я мерих беше 35С, тази вечер 35,3С. Най-високата, която успях да измеря днес беше 36, 4. Мъжът ми пък тази вечер имаше 35.8.
Под карантина сме от петък. Болни сме и тримата с детето. Мъжът ми е с положителен тест от петък, ние се водим контактни, но най-вероятно и ние сме с Ковид.
Ако сте имали преди това по-висока мисля че се случва при ковид, синът ми така свали на 35 и нещо след четирикратно вдигане два дни на температура до 37,7 и после беше добре.

# 18 950
Здравейте, навлизам и аз в темата, защото уви- се сблъсках. Та,  въпреки че прочетох последните 200 страници, все още ми е притеснено, днес майка ми (52г) си направи антиген тест с +резултат. Има температура от една седмица 37,5-38,2С. Започна лечение с АБ, тъй като и беше направена интервениция на зъбите и след консултация със зъболекаря се предполагаше да е от това, че зъбът набира. Вече продължаваме лечението с 2ра серия АБ. Температурата пада под 37 и след обяд пак се покачва до 37,8 Кашлица няма, слаба загуба на обоняние, отпадналост, загуба на апетит и “носово говорене”. Разбира се, първо утре ще се посъветваме с ЛЛ, но моля тези от вас, които са го минали това, какво бихте посъветвали от първа ръка? Тревожи ме, че вече седмица, евентуално е боледувала и не са взети мерки ...

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 02:12 от Gigi09

# 18 951
Разреждащи да пие.
И вит. Д, цинк, селен.

# 18 952
Здравейте, навлизам и аз в темата, защото уви- се сблъсках. Та,  въпреки че прочетох последните 200 страници, все още ми е притеснено, днес майка ми (52г) си направи антиген тест с +резултат. Има температура от една седмица 37,5-38,2С. Започна лечение с АБ, тъй като и беше направена интервениция на зъбите и след консултация със зъболекаря се предполагаше да е от това, че зъбът набира. Вече продължаваме лечението с 2ра серия АБ. Температурата пада под 37 и след обяд пак се покачва до 37,8 Кашлица няма, слаба загуба на обоняние, отпадналост, загуба на апетит и “носово говорене”. Разбира се, първо утре ще се посъветваме с ЛЛ, но моля тези от вас, които са го минали това, какво бихте посъветвали от първа ръка? Тревожи ме, че вече седмица, евентуално е боледувала и не са взети мерки ...
Е, защо да не са взети, взети са мерки, просто се налага да се допълнят. Това, че не кашля съвсем не значи, че няма проблем с белия дроб. Понеже температурата не спада вече седмица, пуснете ЦРП, феритин, д-димер и другите показатели за съсирването на кръвта.. От ЦРП-то личния трябва да се ориентира дали да включи нов АБ. От феритина - дали да включи кортикостероиди. Ако д-димер е висок - кръворазреждащи/антикоагуланти. До момента е пропусната единствено антикоагулантната терапия, затова трябва да я почнете веднага след като даде кръв за изследване, а може и преди това.

# 18 953
Тя освен някакъв АБ, нищо друго не пие.

# 18 954
Тъмен шоколад, не мога да ти помогна, обаче съм в твоята ситуация и много добре те разбирам.
Затова и следя темата от както я намерих. Мисля, беше есента

Бръм, контактни ли сте били? Симптоми имате ли някакви? Не видях да си писала, а се върнах назад да прочета.

Ние сме на Нурофен, Ефизол и Тантум верде, подобрение никакво. От сухо гърло от вчера, днес вече сме с лека болка в гърлото при преглъщане. Мисля да почваме с Авирона, ще се тестваме пак с друг тест.

# 18 955
Започвайте Авирона, той е при първи симптоми.

# 18 956
Подлежи ли на карантина човек, който е прекарал ковид, но в момента е контактен с болен член от семейството. Някой може ли да ми каже какво е правилото.
Така докато се изредим всички в къщи трябва да се затваряме 4-5 пъти по 10 дни.
Как процедират здравните власти в случая, ако някой знае да каже.

Някъде из фейсбук имаше линк към наредба на РЗИ, че преболедувал, до три месеца, не подлежи на нова карантина при контакт.

Когато аз боледувах, личната ми каза - карантината ти е от момента на въвеждане на данни в РЗИ. Това стана два дни след резулатата от теста ми. За дните преди това, болничен ми даде тя, т.е 2 болнични от нея - един за двата дни до теста + двата дни след теста и един за карантината. Нищо, че е над 14 дни.

А през декември на една приятелка детето - целият клас карантиниран от петък - обаче РЗИ въвели от понеделник и то само половината деца. На десетия ден една майка се обадила да пита какво става и .. другата половина от децата караха карантина от датата на въвеждане, а десетте изпуснати дни да се оправят как могат...

# 18 957
В РЗИ София област катантината е от датата на теста. Обадиха ни се на следващия ден.

# 18 958
  • Буркина Фасо
В РЗИ София област катантината е от датата на теста. Обадиха ни се на следващия ден.
същото, но от датата на излизане на резултата.
от личен опит.

# 18 959
Здравейте, днес излезе резултатът от теста ми - положителен. Аз от два дена не се чувствам добре, тоест от два дена имам симптоми.
Чух, че имало критични дни, които били между 8ми и 10ти ден. Дали някой е запознат, дали тези критични дни се броят след получаване на първите симптоми или след заразяване?

Общи условия

Активация на акаунт